Dünyanın ən təhlükəli 5 qidası – 20 dəqiqədə ÖLDÜRÜR - FOTO

Dünyanın ən təhlükəli 5 qidası – 20 dəqiqədə ÖLDÜRÜR - FOTOBəzi qidalar düzgün hazırlanmadıqda və ya istehlak edildikdə ölümcül nəticələrə səbəb ola bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı (ÜST), National Geographic və BC Xəstəliklərə Nəzarət Mərkəzinin məlumatlarına əsasən, aşağıda dünyanın ən təhlükəli 5 qidası təqdim olunur.
Sannakji - Boğulma Riski
Koreya mətbəxinə aid olan sannakji yeməyində ahtapotun canlı çadırları yeyilir. Çadırların üzərindəki sorma yastıqcıqları ayrıldıqdan sonra da aktiv qala bilər və nəfəs yollarını tıxayaraq boğulma təhlükəsi yarada bilər. Statistikaya görə, hər il təxminən altı nəfər sannakji yeyərkən boğularaq həyatını itirir.
Dünyanın ən təhlükəli 5 qidası – 20 dəqiqədə ÖLDÜRÜR - FOTORhubarb - Zəhərli Yarpaqlar
Tort və mürəbbələrdə tez-tez istifadə edilən rhubarb bitkisinin yaşıl yarpaqları yüksək miqdarda oksalat turşusu ehtiva edir. Bu maddə nəfəsalma problemləri, ürəkbulanma, qıcolmalar və hətta ölümə səbəb ola bilər.
Dünyanın ən təhlükəli 5 qidası – 20 dəqiqədə ÖLDÜRÜR - FOTOPuff Balığı - Sianiddən 1200 Dəfə Daha Zəhərli
Fugu kimi tanınan kirpi balığı tetrodotoksin adlı son dərəcə zəhərli bir maddə ehtiva edir. Bu zəhər sianiddən 1200 dəfə güclü olub, cəmi 20 dəqiqə ərzində ölümlə nəticələnə bilər. Yaponiyada xüsusi təlim keçmiş aşpazlar tərəfindən hazırlansa da, 2006-2015-ci illər arasında bu balıqdan zəhərlənmə halları çox yüksək olub.
Dünyanın ən təhlükəli 5 qidası – 20 dəqiqədə ÖLDÜRÜR - FOTOÖlüm Mələyi Göbələyi - Səssiz Qatil
"Amanita virosa" kimi tanınan ölüm mələyi göbələyi göbələk zəhərlənmələrinin 90%-ni təşkil edir. Kiçik bir hissəsinin istehlakı belə ürəkbulanma, qusma, aşağı qan təzyiqi və ishal kimi simptomlarla başlayaraq qaraciyər və böyrək çatışmazlığına səbəb ola bilər. Bu göbələk əsasən Böyük Britaniya və İrlandiyada palıd ağaclarının altında yayılıb.
Dünyanın ən təhlükəli 5 qidası – 20 dəqiqədə ÖLDÜRÜR - FOTOCassava (Manyok) - Siyanid Toksini
Mərkəzi və Cənubi Amerikada geniş yayılan cassava bitkisi (yucca) təxminən 500 milyon insanın əsas qida mənbəyi olsa da, düzgün hazırlanmadıqda ciddi təhlükə yaradır. Onun kökləri və yarpaqları siyanidə çevrilə bilən toksinlər ehtiva edir. Nyu-York Elmlər Akademiyasının hesablamalarına görə, manyok zəhərlənməsi baş ağrısı, başgicəllənmə, nöbet, iflic və ölümlə nəticələnə bilər. ÜST-nin məlumatına görə, hər il 200-dən çox insan manyok zəhərlənməsindən həyatını itirir.
Dünyanın ən təhlükəli 5 qidası – 20 dəqiqədə ÖLDÜRÜR - FOTOBu qidaların düzgün hazırlanması və istehlakı qida təhlükəsizliyində mühüm rol oynayır.
Fidan
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 794   Tarix: 31 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

İbn Sina möcüzəsi - Bir qaşıq yemək yaddaşı gücləndirir

İslam dünyasının məşhur alimi İbn Sinan yaddaşı gücləndirmək və zehni performansı artırmaq üçün təbii üsullar barədə bir sıra faydalı tövsiyələr verib. Onun "Qanun" əsərində bəhs etdiyi ədviyyatlar müasir tədqiqatlarl

.

Ağciyəri 2 dəqiqəyə təmizləyən üsul

Ağciyərlərinizi şar kimi təsəvvür edin. Onları nə qədər çox işlədib genişlətsəniz, hava tutmaqda bir o qədər bacarıqlı olarlar. Ancaq daim səthi nəfəs alırsınızsa (əksəriyyətimiz masa arxasında oturanda və ya telefona əyilənd

.

Zehni necə idarə etmək olur? - Psixoloji sağlamlığınız üçün 7 təklif

Zehnin idarə edilməsi, həyatın ən vacib və eyni zamanda ən çətin bacarıqlarından biridir. Günümüzün sürətli həyat tərzi, stress və davamlı narahatlıq, beynimizi daim işlədir və nəticədə biz də özümüzü yorğun və həddində

.

Dırnaqlardakı bu dəyişiklik xərçəngin xəbərçisidir

Dırnaqla bağlı aparılan araşdırma, dırnaqdakı qəribəliklərin xərçəng xəstəliyinin əlaməti ola biləcəyini üzə çıxarıb. xəbər verir ki, alimlərin apardığı yeni araşdırma dırnaqdakı bəzi dəyişikliklərin bəzi xərçəng növlərini

.

Orqanizm üçün ən faydal 7 balıq növü

Balıq insanın sağlam qidalanmasının vacib hissəsidir. Mütəxəssislər həftədə 2-3 dəfə balıq yeməyi tövsiyə edirlər və bu, təsadüfi deyil. Balıq zülal və faydalı yağların əla mənbəyidir və bu səbəbdən balanslı rasionun mühü

.

Gəncliyin və sağlamlığın təbii eliksiri olan məhsullar - Rusiyalı həkimdən tövsiyələr

Resveratrol - bitki mənşəli güclü antioksidantdır və insan sağlamlığı üçün bir sıra faydalı xüsusiyyətlərə malikdir. Bu heyrətamiz komponent tut, zoğal, mərcangilə, qarağat, araxis, kakao paxlası, eləcə də qırmızı və ağ şərabı

.

Dubay şokoladı qalmaqalı - Milyonlarla insan xərçəng yaradan bu maddəni yeyibmiş

Bir müddət əvvəl sürətlə populyarlaşan dubay şokoladları ilə bağlı araşdırma aparılıb. xəbər verir ki, araşdırma bu məhsulların əksəriyyətinin istifadəyə yararsız olduğunu üzə çıxarıb. Xüsusilə Orta Şərqdən idxal olunan bəz

.

Yeni cinsi xəstəlik peyda olub: Yeyir bitirir

Qadınların intim bölgəsində "ət yeyən" bakteriyaya rast gəlinib. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, İngiltərədə yayımlanan tibbi hesabat nadir, lakin ölümcül olan "ət yeyən bakteriya" infeksiyasını

.

Spirtli içkilər bu ölümcül xəstəliklərin SƏBƏBİDİR

Alkoqol sağlamlığa əhəmiyyətli dərəcədə zərər vuraraq, xərçəng xəstəliyinin bir sıra növlərinin inkişafı riskini artırır.  Trend-ə istinadən bildirir ki, bunu nüfuzlu bioloq-onkoloq, Tibb elmləri professoru Pranoti Mandreka

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az reseptler aksessuarlar toy makiyaji sekilleri 2025 geyim kolleksiyalari xatire islamin sekilleri payiz geyimleri içkilər tanisliq gozde olar laylalar lakonizm hakistalar