Dünyanın ən təhlükəli 5 qidası – 20 dəqiqədə ÖLDÜRÜR - FOTO

Dünyanın ən təhlükəli 5 qidası – 20 dəqiqədə ÖLDÜRÜR - FOTOBəzi qidalar düzgün hazırlanmadıqda və ya istehlak edildikdə ölümcül nəticələrə səbəb ola bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı (ÜST), National Geographic və BC Xəstəliklərə Nəzarət Mərkəzinin məlumatlarına əsasən, aşağıda dünyanın ən təhlükəli 5 qidası təqdim olunur.
Sannakji - Boğulma Riski
Koreya mətbəxinə aid olan sannakji yeməyində ahtapotun canlı çadırları yeyilir. Çadırların üzərindəki sorma yastıqcıqları ayrıldıqdan sonra da aktiv qala bilər və nəfəs yollarını tıxayaraq boğulma təhlükəsi yarada bilər. Statistikaya görə, hər il təxminən altı nəfər sannakji yeyərkən boğularaq həyatını itirir.
Dünyanın ən təhlükəli 5 qidası – 20 dəqiqədə ÖLDÜRÜR - FOTORhubarb - Zəhərli Yarpaqlar
Tort və mürəbbələrdə tez-tez istifadə edilən rhubarb bitkisinin yaşıl yarpaqları yüksək miqdarda oksalat turşusu ehtiva edir. Bu maddə nəfəsalma problemləri, ürəkbulanma, qıcolmalar və hətta ölümə səbəb ola bilər.
Dünyanın ən təhlükəli 5 qidası – 20 dəqiqədə ÖLDÜRÜR - FOTOPuff Balığı - Sianiddən 1200 Dəfə Daha Zəhərli
Fugu kimi tanınan kirpi balığı tetrodotoksin adlı son dərəcə zəhərli bir maddə ehtiva edir. Bu zəhər sianiddən 1200 dəfə güclü olub, cəmi 20 dəqiqə ərzində ölümlə nəticələnə bilər. Yaponiyada xüsusi təlim keçmiş aşpazlar tərəfindən hazırlansa da, 2006-2015-ci illər arasında bu balıqdan zəhərlənmə halları çox yüksək olub.
Dünyanın ən təhlükəli 5 qidası – 20 dəqiqədə ÖLDÜRÜR - FOTOÖlüm Mələyi Göbələyi - Səssiz Qatil
"Amanita virosa" kimi tanınan ölüm mələyi göbələyi göbələk zəhərlənmələrinin 90%-ni təşkil edir. Kiçik bir hissəsinin istehlakı belə ürəkbulanma, qusma, aşağı qan təzyiqi və ishal kimi simptomlarla başlayaraq qaraciyər və böyrək çatışmazlığına səbəb ola bilər. Bu göbələk əsasən Böyük Britaniya və İrlandiyada palıd ağaclarının altında yayılıb.
Dünyanın ən təhlükəli 5 qidası – 20 dəqiqədə ÖLDÜRÜR - FOTOCassava (Manyok) - Siyanid Toksini
Mərkəzi və Cənubi Amerikada geniş yayılan cassava bitkisi (yucca) təxminən 500 milyon insanın əsas qida mənbəyi olsa da, düzgün hazırlanmadıqda ciddi təhlükə yaradır. Onun kökləri və yarpaqları siyanidə çevrilə bilən toksinlər ehtiva edir. Nyu-York Elmlər Akademiyasının hesablamalarına görə, manyok zəhərlənməsi baş ağrısı, başgicəllənmə, nöbet, iflic və ölümlə nəticələnə bilər. ÜST-nin məlumatına görə, hər il 200-dən çox insan manyok zəhərlənməsindən həyatını itirir.
Dünyanın ən təhlükəli 5 qidası – 20 dəqiqədə ÖLDÜRÜR - FOTOBu qidaların düzgün hazırlanması və istehlakı qida təhlükəsizliyində mühüm rol oynayır.
Fidan
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 816   Tarix: 31 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu əməliyyat dünyaya səs saldı - İnsana ilk dəfə

İsraildə ilk dəfə süni ürək transplantasiyası uğurla həyata keçirilib. Qüdsdəki Hadassah Ein Kerem xəstəxanasında baş tutan tarixi əməliyyat sayəsində 63 yaşlı xəstənin həyatı xilas edilib. xəbər verir ki, yeddi saat dava

.

Gecə bu 5 meyvəni əsla yeməyin

Gecə saatlarında yediyiniz qidalar yuxu keyfiyyətinə, həzm sisteminizə və ümumi sağlamlığınıza birbaşa təsir edə bilər. Xüsusilə bəzi meyvələr var ki, sağlam görünsələr də, yatmazdan əvvəl istehlakı tövsiyə olunmur. xəbə

.

Saçları isti su ilə yumaq düşündüyünüzdən daha zərərlidir

Saçlarınızı çox isti su ilə yumaq təkcə onların strukturuna deyil, dərinizin sağlamlığına da mənfi təsir göstərə bilər. Məşhur stilist və saç baxımı mütəxəssisi Rossano Ferretti bu barədə xəbərdarlıq edib və saç yuma zaman

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Bu vitamin xərçəngi 10 günə öldürür

Böyük Britaniya alimləri xərçəng xəstələri üçün yeni terapiya hazırlayır. Tədqiqat zamanı qan dövranına yeridildikdən sonra E vitamini ekstraktının demək olar ki, antitümör təsiri olduğunu müşahidə etmək mümkün olub. Sözü

.

Bu qidalar üzdə sızanaq yaradır – Dermatoloqlardan xəbərdarlıq

Dəri problemləri arasında ən çox yayılan hallardan biri olan sızanaqların yaranmasına təkcə hormonal dəyişikliklər deyil, qidalanma vərdişləri də ciddi təsir göstərir. xəbər verir ki, dermatoloqlar bəzi qida məhsullarını

.

Konservləşdirilmiş qidalarda nələrə fikir vermək lazımdır?

Bir qisim insanlar konservləşdirilmiş məhsulları istehlak etmeyi sevir. Dadlı, həm də hazırlanması rahat məhsullardan biri də ət və balıq konservləridir. . Bu məhsullar yəqin ki çoxlarının dadına yetişib. Ancaq, konservləşdirilmi

.

Uşaqlara hansı janrda nağıl oxumaq lazımdır?

Uşaqları düzgün tərbiyə etməyin ən gözəl yollarından biri də onlara kitab oxumaqdır. . Xüsusilə, uşaqların yaşlarına uyğun nağıl kitabları onların tərbiyəsində və xarakterinin formalaşmasında böyük rol oynayır. Maraqlıdır

.

Siqareti tərgitməyin üç əlverişli YOLU

Siqareti tərgitmək çətin olsa da, doğru üsullarla bu proses daha asan və uğurlu ola bilər. sizə həmin üsulları təqdim edir:. Tədricən azaltma metodu. Siqareti bir anda buraxmaq çətin gəlirsə, tədricən azaltmaq daha real v

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qadin sayti hamilelikde qidalanma geyim necə seçməli hamiləliyə hazırlıq qonaq otagi dizayni 2025 qadinlarda soyuqdeyme burc xelife orqazm zencefil balıq novruz bayramına aid hakışta aybawi