Düyü qutabı

Düyü qutabı(Bu qutab Azərbaycanın qədim milli şirniyyatlarının bir növüdür)

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:Düyü qutabı

6 st un

1-2 ədəd yumurta

1/3 ç.q sarıkök

1 x.q duz

1ç.q maya

2 st ilıq su (təqribən)

Yuxaları yaymaq üçün un

İç üçün:Düyü qutabı

1 st uzun düyü

1/3 st kişmiş (zövqə görə)

2 x.q şəkər tozu(zövqə görə)

Düyünü bişirərkən suyuna tökmək üçün:

1 ç.q duz

Qızartmaq üçün:

Bitki yağı ya da əridilmiş kərə yağı

Qeyd: Yuxarıda göstərilən xəmir reseptinə görə 14 ədəd yuxa alınır. Bu içliyə görə isə 7 ədəd yuxanı kəsib bükmək olur. İstəsəniz xəmirin reseptini yarı azalda ya da içliyi iki dəfəyə artıra bilərsiniz.

Hazırlanması:

İçliyi hazırlamaq üçün kişmişi təmizləyib yuyuruq.

Düyü qutabıDüyünü təmizləyib yuyuruq.

Düyü qutabıQaynayan suya duz töküb yuyulmuş düyünü töküb bişiririk. Düyünü adi plovlarda olan kimi bişiririk.

Düyü qutabıDüyünü süzürük. Üstünə soyuq qaynamış su tökürük. Onda düyü yapışmır.

Düyü qutabıKişmişi düyünü və şəkər tozunu qarışdırırıq. İçliyimiz hazırdı.

Düyü qutabıXəmiri hazırlamaq üçün bax Qutab xəmirinin hazırlanması

Hazır yuxanı 8sm enində kəsirik.

Düyü qutabıQutabı aşağıdakı şəkildəki kimi bükürük. (Şəkili yerdə çəkdiyimə baxmayaraq qutab əldə bülülür) Kəsdiyimiz lentin birini əlimizə alırıq.

Düyü qutabıBaş hissəbən fırladıb içəri döğru qatlayırıq.

Düyü qutabıİçinə 1 x.q dolu içlik qoyuruq.

Düyü qutabıBir dəfə qatlayırıq.

Düyü qutabıAğız hissədəki yuxanı üç künc kəsirik.

Düyü qutabıKəsilmiş yuxanın uc hissəsini içəri doğru qatlayıb soxuruq.

Düyü qutabıQutab hazırdı.

Düyü qutabıBükülmüş qutablari qurumasın deyə qaba yığıb ağzını örtürük ya da sellofana yığıb soyuducuda saxlayırıq. Süfrəyə veriləndə tavada yağı qızdırıb hər iki üzünü qızardırıq.

Düyü qutabıDüyü qutabıQeyd: [/b]Zövqə görə qutabların üstünə şəkər kirşanı ya da şəkər tozu səpə bilərsiniz.

Yuxaların yanlarından qalan hissələrdən xingal bişirə bilərsiniz.

Nuş olsun![/b]

Mətbəx     Baxılıb: 5027   Tarix: 21 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

turlar.az

qis geyimləri 2025 gelinlikler geyim şəkilləri ilk cinsi əlaqə suni mayalanma saglamliq stil və moda kosmetika oğlan evine aid hakisda maraqlı sekis big.az aybawi