Düyü qutabı

Düyü qutabı(Bu qutab Azərbaycanın qədim milli şirniyyatlarının bir növüdür)

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:Düyü qutabı

6 st un

1-2 ədəd yumurta

1/3 ç.q sarıkök

1 x.q duz

1ç.q maya

2 st ilıq su (təqribən)

Yuxaları yaymaq üçün un

İç üçün:Düyü qutabı

1 st uzun düyü

1/3 st kişmiş (zövqə görə)

2 x.q şəkər tozu(zövqə görə)

Düyünü bişirərkən suyuna tökmək üçün:

1 ç.q duz

Qızartmaq üçün:

Bitki yağı ya da əridilmiş kərə yağı

Qeyd: Yuxarıda göstərilən xəmir reseptinə görə 14 ədəd yuxa alınır. Bu içliyə görə isə 7 ədəd yuxanı kəsib bükmək olur. İstəsəniz xəmirin reseptini yarı azalda ya da içliyi iki dəfəyə artıra bilərsiniz.

Hazırlanması:

İçliyi hazırlamaq üçün kişmişi təmizləyib yuyuruq.

Düyü qutabıDüyünü təmizləyib yuyuruq.

Düyü qutabıQaynayan suya duz töküb yuyulmuş düyünü töküb bişiririk. Düyünü adi plovlarda olan kimi bişiririk.

Düyü qutabıDüyünü süzürük. Üstünə soyuq qaynamış su tökürük. Onda düyü yapışmır.

Düyü qutabıKişmişi düyünü və şəkər tozunu qarışdırırıq. İçliyimiz hazırdı.

Düyü qutabıXəmiri hazırlamaq üçün bax Qutab xəmirinin hazırlanması

Hazır yuxanı 8sm enində kəsirik.

Düyü qutabıQutabı aşağıdakı şəkildəki kimi bükürük. (Şəkili yerdə çəkdiyimə baxmayaraq qutab əldə bülülür) Kəsdiyimiz lentin birini əlimizə alırıq.

Düyü qutabıBaş hissəbən fırladıb içəri döğru qatlayırıq.

Düyü qutabıİçinə 1 x.q dolu içlik qoyuruq.

Düyü qutabıBir dəfə qatlayırıq.

Düyü qutabıAğız hissədəki yuxanı üç künc kəsirik.

Düyü qutabıKəsilmiş yuxanın uc hissəsini içəri doğru qatlayıb soxuruq.

Düyü qutabıQutab hazırdı.

Düyü qutabıBükülmüş qutablari qurumasın deyə qaba yığıb ağzını örtürük ya da sellofana yığıb soyuducuda saxlayırıq. Süfrəyə veriləndə tavada yağı qızdırıb hər iki üzünü qızardırıq.

Düyü qutabıDüyü qutabıQeyd: [/b]Zövqə görə qutabların üstünə şəkər kirşanı ya da şəkər tozu səpə bilərsiniz.

Yuxaların yanlarından qalan hissələrdən xingal bişirə bilərsiniz.

Nuş olsun![/b]

Mətbəx     Baxılıb: 5065   Tarix: 21 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Mandarin Bulgur Salat Resepti

Mandarin Bulgur Salat Resepti üçün Tərkibi. Salat üçün:. 2 -ci. su şüşəsi. bulgur başı. 4. nömrə. Mandarin. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. nömrə. yerkökü. 6. nömrə. quru pomidor. bir. bağlamaq. təzə nanə. Sos üçün:. 1 çay fincanı

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

turlar.az

qadin sayti qaşların formalari qadın geyimi vannalar ureyin isemik xestelikleri tüklərin təmizlənməsi qlazok kosmetika novruz bayrami hakisda veten haqqinda bayati sperma baldiz şebnem tovuzlu