Emu yumurtasının faydaları

Emu yumurtasının faydalarıEmu yumurtası orqanizm üçün toyuq yumurtası qədər faydalıdır. Ondan toyuq yumurtası kimi istifadə etmək olur. Emu yumurtasının çəkisi 450-1800 qrama qədər ola bilir. Ən böyük emu yumurtasının diametri isə 18,67 sm, çəkisi isə 2350 qram olub və bu Çində qeydə alınıb. Emu yumurtasının qabığı yaşıl-qara, qalın və sığallı olmağına baxmayaraq onu sındırmaq çox asan olur. Bu yumurta parlaq sarı rəngdən və rəngsiz, şəffaf züllalı hissədən ibarətdir.
Emu yumrtasını marketlərdən və satış məntəqələrindən tapmaq mümkün deyil. Onu emuların yetişdirilməsi ilə məşğul olan fermalardan almaq olur. Emu quşu öz yumurtasını yaz-yay aylarında özündə gəzdirir və yumurtlayır. Bu yumurta çox böyük olur və onu bişirmək üçün 75-80 dəqiqə zaman lazım gəlir.
Bəzi Polşa restoranlarında emu yumurtasını 10 adam arasında eyni ölçüdə bölüşdürüb servis edirlər. Qida sənayesindən ondan müxtəlif qidaların hazırlanmasında istifadə edilir. Emu yumurtasını soyuducuda qabığının tamlığı pozulmadan 3 ay, tamlığı pozulduqda isə 2-3 gün saxlamaq mümkündür. 100qr emu yumurtasının qida dəyəri:
- Zülallar - 14 qr
- Yağlar - 13,5 qr
- Karbohidratlar - 1,5 qr
- Su - 74 qr
- Kalori - 160kKal.
Emu yumurtası dietik qidalardandır. Buna səbəb isə onun tərkibində olan xolesterinin midqarının tamamilə az olmasıdır. Bu yumurtanın tərkibində olan zərərli maddələrin midqarı digər yumurtaların tərkibində olan zərərli maddələrdən çox azdır. Onun tərkibi vitamin və minerallarla zəngindir.  Emu yumurtasının tərkibində olan doymamış turşular ürək-damar sisteminin möhkəmlənməsinə səbəb olur. Qida sənayesində emu yumurtasından müxtəlif qidaların, qəlyənaltıların hazırlanması zamanı istifadə edilir. Emu yumurtasını bişirdikdən sonra dilimləyərək duz, qorçiçnik və kərə yağı sürtdükdə dadlı səhər yeməyi olur. Bir çox ölkələrin restoranlarında stolların "skrembl" adlı yeməyi emu yumurtası ilə hazırlanır.
Emu yumurtasının zərərli xüsusiyyətləri
Emu yumurtasının tərkibi toyuq yumurtasına çox yaxındır. Onu yanlız yağlı və xolesterollu qida maddələri ilə hazırladıqda orqanizm üçün zərərli ola bilir. Toyuq yumurtasına allergiyası olanlar emu yumurtası yeyərkən diqqətli olmalıdırlar. Bu onlarda da allergiya əlamətlərinin meydana çıxmasına səbəb ola bilir.
Bu portalda yerləşdirilmiş bütün məqalələr peşəkar həkim
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1149   Tarix: 20 sentyabr 2020
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Bu çörəklərdən uzaq durun - Həzm sistemini məhv edir

Həzm sistemi üçün zərərli hesab edilən çörək növləri adətən emal edilmiş tərkibi və az qida dəyəri ilə seçilir. xəbər edir ki, bu növ çörəklər uzunmüddətli istehlakda həzm sisteminə mənfi təsir göstərə bilər:. Ağ çörək. Tərkibi

.

Buna görə mütləq balqabaq yeyin

Balqabaq həm ləzzətli, həm də sağlamlıq üçün faydalı bir qidadır. O, çoxlu vitaminlər (A, C, E) və minerallar (magneziya, dəmir, kalsium) ilə zəngindir. xəbər verir ki, Balqabaq yemək bir çox fayda təmin edir:. Göz sağlamlığı

.

Baş ağrısının səbəbləri

Baş ağrısı, müxtəlif səbəblərdən meydana gələ bilən bir simptomdur. Onun səbəbləri sadə yorğunluqdan ciddi tibbi vəziyyətlərə qədər dəyişə bilər. xəbər verir ki, baş ağrısının ən geniş yayılmış səbəbləri aşağıdakı kimi təsni

.

Öd kisəsinin işləmədiyini necə bilmək olar?

Öd kisəsinin tam və ya qismən işləmədiyini müəyyən etmək üçün bir sıra əlamətlərə diqqət yetirmək lazımdır. Əsas göstəricilərdən biri həzm problemləri və xüsusilə yağlı yeməklərin həzmi ilə bağlı çətinliklərdir. bildiri

.

Uşaqlar arasında yayılan virus nə dərəcədə təhlükəlidir? - valideynlərə ÇAĞIRIŞ

Havaların soyuması ilə əlaqədar son günlər uşaqlar arasında xəstəliklər yayılır. Sosial şəbəkələrdə və cəmiyyətdə bununla bağlı müəyyən narahatlıq yaşanır. Uşaqlar arasında yayılan virus qorxuludurmu? Bu xəstəliyin qarşısın

.

Xərçəngdən qoruyan 5 qida

Həkimlər xərçəng riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaldan qidaların adlarını açıqlayıb. xəbər verir ki, elmi araşdırmalar göstərir ki, pəhriz və müəyyən yemək vərdişlərində dəyişikliklər xərçəngin inkişafının qarşısını effekti

.

Qəfil ölüm bu qan qrupundan yan keçir

Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxır və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landtheiner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. -a istinadla xəbər verir ki, bu elmi nailiyyət tib

.

Möcüzə yaradan vazelin nələrə qadir imiş?

Vazelin (petrolatum) uzun illərdir dəriyə qulluqda geniş istifadə edilən, çoxfunksiyalı bir məhsuldur. Onun nəmləndirici və qoruyucu xüsusiyyətləri bir çox dəri problemlərinin həlli üçün əlverişli vasitədir. xəbər vazelini

.

Bu dərmanların istifadəsi ölümə səbəb olur - XƏBƏRDARLIQ

Ağrıkəsicilərin, xüsusən də qeyri-steroid iltihab əleyhinə preparatların (NSAİİ) müntəzəm istifadəsi mədə zədələnməsinə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bu dərmanlar mədənin qoruyucu selikli qatını zəiflədə və ya turşu istehsalın

turlar.az

sonxeber.az makiyaj instagram qadın geyimi sac duzumleri salatlarin dizayni doğum hekayələri sirin qiz statuslari qızlıq pərdəsi necə açılır arıqla klitor novruz haqistalari usaq geyimleri turpun nağlı