Ən çox çəki artıran 4 QİDA

Ən çox çəki artıran 4 QİDAGünümüzdə insanlar, xüsusilə də xanımlar arıqlamaq məqsədilə külli-miqdarda pul xərcləyib idman zallarına gedir, bahalı preparatlar və qidalar qəbul edirlər. sağlamlığımız üçün faydalı olan bir sıra qidalar var ki, onları qəbul etmək arıqlamaq arzusunda olan xanımların planlarını alt-üst edə bilər. Əgər arıqlamaq arzusundasınızsa, o zaman gərək bu qidalardan uzaq durasınız.
Milli.Az lent.az-a istinadən ən çox kilo aldıran 4 qidanı sizə tanıdır:
Meyvə suları
Daha faydalı olduğunu düşünərək içdiyiniz meyvə suları çəkinizi artırır. Təəssüf ki, hətta təzə sıxılmış şirələr də kilo almağınıza səbəb ola bilər. Təzə meyvələrin çox sağlam qidalar olması şübhəsiz bir həqiqətdir; Bununla birlikdə, bir stəkan doldurmaq üçün çoxlu meyvə suyu tələb olunur və buna diyetoloqların tövsiyə etdiyi gündəlik şəkər qəbulundan daha çox şey daxildir.
Əgər meyvə suyu kimi dadlı bir şey içmək istəyirsinizsə, bu zaman stəkanın 2/3 meyvə suyu olmaqla yanaşı qalan hissəsinə adi su qatın. Bu həm faydalı, həm də daha az kilo almağınıza xidmət edəcək.
Səhər yeməyi üçün nəzərdə tutulan hazır qidalar
Hər gün televizorda gördüyümüz reklamlar bu dənli bitki tərkibli qidaların çox sağlam olduğunu və səhər yeməyi üçün qəbul etməli olduğumuzu söyləyir. Amma, onların sağlamlığa təsirləri də var. Məsələn, çəki artımına səbəb olur. Dənli bitki tərkibli səhər yeməklərinin içində çox miqdarda şəkər və ya süni şirinləşdiricilər və yağlar var. Onların tərkibindəki digər məhsulların detallarına belə girməyəcəyik.
Səhər yeməyi üçün taxıl tərkibli qidalar qəbul etmək istəyirsinizsə, yulaf və buğda kəpəyi kimi təbii məhsulları seçin. Onlara təzə meyvə, quru fındıq və təbii bal əlavə edə bilərsiniz. Ancaq istifadə etdiyiniz məhsulların çox sağlam olmasına baxmayaraq, həmişə qədərinə diqqət yetirin. Unutmayın ki, artıq su da içildikdə zərərlidir.
Qırmızı ət və kolbasa
Bu məhsulların gündəlik qidamızda olması vacibdir. Amma artıq çəki verdiyini də unutmamalıyıq. Dəmir və protein faydalı olsa da, birləşmələri zamanı doymuş yağlar yaradır. Bu yağlar çox miqdarda istehlak edildikdə müxtəlif problemlər yarada bilər. Ürək-damar xəstəliklərinin inkişafına səbəb olur. Bundan əlavə, bu yağlar qarın və ayaqlar kimi bədənin müəyyən hissələrində çox tez yığılır.
Bu qidaları qəbul etməsəm olmaz deyirsinizsə, o zaman mütləq şəkildə bişirərək yeyin. Hansı formada bişirilməsindən asılı olmayaraq çox az miqdarda yağ əlavə edin. Əks halda artıq çəki ilə mücadilə etməli olacaqsınız.
Pəhriz məhsulları
Pəhriz məhsulları kökəldən qidalar arasındadır. Bu gün məhsullarının hər biri üçün normal və yüngül seçim təklif edən markalar var. Bununla birlikdə, əksər "yüngül" məhsullar ləzzət itkisini kompensasiya etmək üçün natrium, yağ və süni dad vericilərlə doldurulur. Bu növ qidalardan mütləq uzaq olmalısınız.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1960   Tarix: 28 iyun 2020
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Yataq otağınızda görünməyən zəhər: Alimlərin şok araşdırması

Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, yeni tikili mənzillərin sakinləri tez-tez xəstəliklərə meyilli olurlar. . xəbər verir ki, səbəb müasir tikinti materiallarından ayrılan kimyəvi maddələrdədir. Formaldehid, benzol, toluo

.

Yayda soyuqdəymə: İsti havada insanlar niyə xəstələnir?

Soyuqdəymə adətən qış fəslilə əlaqələndirilsə də, bir çox insan elə yayın qızmar günlərində bu xəstəliyə tutulur. Bəs isti havada virusla yoluxmaq necə mümkün olur? . xəbər verir ki, ukraynalı pediatr Darya Vlasenko bu sual

.

Bu vərdişlər səssizcə beyninizə zərər verir

Zaman-zaman nəyisə unutmaq adi hal sayıla bilər. Lakin unutqanlıq gündəlik həyatınıza mənfi təsir göstərməyə başlayarsa və ətrafınızdakılar da bu vəziyyəti hiss edirsə, mütləq mütəxəssisə müraciət edilməlidir. xəbər veri

.

Bunu hərgün için - Bağırsaqları qoruyur

Kefir təkcə həzm sisteminə deyil, həm də bağırsaqlardakı iltihabı azaltmağa kömək edir və sağlamlıq üçün mühüm içkidir. bildirir ki, bu barədə dietoloq Beyaz Tağraf bildirib. O qeyd edib ki, kefir təkcə həzm sisteminə deyil

.

Qaşıq-qaşıq içirik amma böyrəkləri məhv edir - Tərkibindəki gizli təhlükə

Gündəlik həyatda praktiki və sürətli yemək həlləri axtaran bir çox insan hazır şorbaları mətbəxlərinin xilaskarı olaraq qəbul edir. Lakin bu rahat və dadlı yeməklərin tərkibindəki gizli təhlükələr, sağlamlığımıza ciddi zərə

.

Azərbaycanda gənclər ən çox hansı xəstəliklərə yoluxur? – SƏBƏB

Hər il gənclərin xəstəliklərə yoluxma sayı daha da artır. . 14-29 yaşlı gənclər arasında yayılan xəstəliklərə nəzər saldıqda, onların ən çox tənəffüs orqanları ilə bağlı xəstəliklərdən əziyyət çəkdikləri ortaya çıxır. -ı

.

Alça kimlərə olmaz?

Yazın gəlişi ilə təbiət canlanır, ağaclar bar verir, piştaxtalar isə rəngarəng meyvələrlə dolur. Hər fəsilin öz neməti olsa da, yaz aylarında çoxlarının səbirsizliklə gözlədiyi meyvələrdən biri alçadır. May ayı başlayar-başlama

.

Hər səhər bir dənəsini udun - 1 həftə sonra dəyişikliyə inanmayacaqsınız

Sarımsaq əsrlərdir həm yeməklərdə, həm də xalq təbabətində istifadə olunur. bildirir ki, çiy halda yeyildikdə bədəni toksinlərdən təmizləyib xroniki xəstəliklərə qarşı qoruyur. Mütəxəssislər bildiriblər ki, hər səhər acqarın

.

Limon sıxıb içəndə faydası 2 dəfə artır

Kofenin içinə limon sıxmaq sağlamlıq üçün faydalıdır. Bu praktik üsul qəhvənin enerjiverici təsirini artırır, immunitet sistemini gücləndirir, həzmi dəstəkləyir və dərinin sağlamlığını yaxşılaşdırır. Həm ləzzətli, həm d

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az yemek reseptleri həkim məsləhəti yaz geyimleri 2025 sirin qiz statuslari encir murebbesi tecavuze ugrayan qadinlar qadın aksesuarları rus dilin nece orenek gozellik hakistalar ikizler maska