Bir çox ölkələr çörək əvəzinə bunu yeyirlər
Maniok, xüsusilə Cənubi Amerikada geniş istifadə olunan və çörək əvəzinə yeyilən çox qidalı bir tərəvəzdür. e- -a istinadən xəbər verir ki, bu tərəvəz immuniteti gücləndirir, yaşlanma əleyhinə təsir göstərir və arıqlamağ
Böyrək çatışmazlığı və dializə gətirib çıxaran yemək
Mətbəxdə ləzzət artırmaq üçün tez-tez istifadə edilən hazır bulyonlar praktikliyi ilə seçilsə də, sağlamlıq üçün ciddi təhlükələr yaradır. Görünüşdə günahsız olan bu kiçik kublar tərkibindəki yüksək duz və əlavələr sayəsind
Bu çayları içməyin! - siyahı
Bəzi çaylar yanlış istifadə edildikdə və ya həddindən artıq istehlak edildikdə sağlamlıq üçün zərərli ola bilər. bəzi potensial zərərləri olan çaylar və diqqət edilməli hallar haqqında məlumatı təqdim edir:. Bilinməyən v
Xeyirli bildiyimiz naringinin ziyanı
Naringilər yüksək miqdarda C vitamini olan aşağı kalorili məhsuldur, buna görə də balanslaşdırılmış pəhrizə yaxşı uyğun gəlir, lakin miqdarında olmalıdır. xəbər verir ki, bunu dietoloq Alexandra Poroşina deyib. O, gündəli
Diabet və ürək xəstəliklərinin əsas səbəbləri
Şəkərlə şirinləşdirilmiş içkilərin istifadəsi hər il dünyada 2,2 milyon yeni 2-ci tip diabet və 1,2 milyon ürək-damar xəstəliyi hadisəsinə səbəb olur. xəbər verir ki, bu nəticə Tafts Universitetinin Qida Elmi və Siyasət
Yeni virus COVID-dən daha təhlükəlidir?
Çində yayılan metapnevmovirus insanlarda təşvişə səbəb olmağa davam edir. -a istinadən xəbər verir ki, əsas simptomları öskürək, hərarət, burun tutulması və yorğunluq olan virusa yoluxma halları bir sıra ölkələrdə artıb
Ən sağlam duzu necə seçmək olar?
Bu faydalı duz alternativləri ilə özünüzü sevindirin. Mətbəx stolunuzda duz həmişə tabu olubsa, onunla münasibətinizi yenidən nəzərdən keçirməyin vaxtı gəldi. . bildirir ki, hər bir duz qabında yalnız süfrə duzunun olduğ
Zeytun yağını burada saxlamayın: milyonların etdiyi səhv
Dünyada milyonlarla insan zeytun yağını saxlayarkən ümumi səhvə yol verir ki, bu da onun xarab olmasına və dadının pisləşməsinə səbəb olur. zeytun yağının acı olmaması üçün onu düzgün saxlamağın yollarını təqdim edir:. Araşdırmay
Axşamlar bu qidaları yeməyin
Axşam sonuncu qida qəbulu yuxudan 3 saat əvvəl olmalıdır. İnsanın gecə saat 11-də artıq yuxuda olmalı olduğunu nəzərə alsaq, yemək maksimum 8-də yeyilib bitməlidir. xəbər verir ki, qastroenteroloq Dmitri Fedulov yuxuda