Ən kalorili meyvə və giləmeyvələr hansıdır?

Ən kalorili meyvə və giləmeyvələr hansıdır?Meyvə və giləmeyvə əsasən pəhriz məhsulları sayılır, lakin onların arasında kalorisi yüksək olanlar da var.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, meyvə və giləmeyvələrin kalorili olması əsasən onların tərkibindəki karbohidratlarla müəyyən edilir - onlar nə qədər çox olarsa, kalori miqdarı da bir o qədər yüksək olar.
Əksər meyvələrdə 100 q-da təxminən 10 q karbohidrat var. Bununla belə, banan, üzüm, xurma və avokadonun kalorisi daha yüksəkdir.
Onların arasında lider banandır, burada 100 q-da təxminən 20 q karbohidrat var. Bir bananın çəkisi (qabıqla) təxminən 200 q olduğu üçün, hər meyvədə təxminən 200 kalori var. Buna görə də artıq çəkisi olan və ya şəkərli diabeti olanlara bu məhsulun istehlakını məhdudlaşdırmaq tövsiyə olunur. Bir az yetişməmiş, yaşıl-sarı bananları seçmək daha yaxşıdır, çünki onların tərkibində daha az karbohidrat və daha çox lif var.
Bananı 100 q-da təxminən 15-20 q karbohidrat olan üzüm təqib edir. Üzümün yüksək kalorili olmasına baxmayaraq, bir çox faydalı xüsusiyyətlərə malikdir. Xüsusilə qırmızı üzüm orqanizmin sərbəst radikallarla mübarizə aparmasına kömək edən "resveratrol" və "quercetin" kimi antioksidantlarla zəngindir.
Üçüncü yeri 100 q-da 20 q-a qədər şəkər olan xurma tutur, bu meyvədə çoxlu saxaroza var. Buna görə də, xüsusilə də artıq çəki və ya şəkərli diabetiniz varsa, mülayim şəkildə istehlak edilməlidir.
Kalori miqdarında dördüncü yeri yüksək yağ konsentrasiyası ilə xarakterizə olunan avokado tutur. Diyetoloqların fikrincə, bu meyvənin 100 qramında təxminən 160-180 kalori var ki, bu da ilk növbədə yüksək yağ tərkibi ilə bağlıdır (100 q-da təxminən 14 q).
Həkimlər qeyd edirlər ki, meyvə və giləmeyvə quruduqdan sonra onlardan bütün maye çıxır, buna görə də onların həcmi və çəkisi azalır, lakin kalori miqdarı artır. Buna görə də, hər hansı bir qurudulmuş meyvənin kalorisi təzə analoqlarından qat-qat yüksəkdir və tərkibində daha çox şəkər var.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 975   Tarix: 02 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri

Yuxu keyfiyyəti həyat keyfiyyətinə birbaşa təsir edir. Gecə saatlarında qəbul edilən bəzi qidalar mədə yanması, reflüks, gecə oyanmaları və səhər yorğunluğuna səbəb ola bilər. Doktor Portakalın araşdırmasına əsasən, yatmazda

.

Niyə səhərlər acqarına ilıq su içməliyik?

Son illər sağlam həyat tərzi ilə bağlı tövsiyələr arasında acqarına ilıq su içmək geniş yayılıb. xəbər verir ki, aparılan müşahidələr və elmi məlumatlar bu vərdişin həzm sistemi və ümumi orqanizm fəaliyyəti üçün müsbət təsirlə

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Möcüzəvi pəhriz - qaraciyərdəki yağı yox edir

Qaraciyərdə piy yığılmasını azaldan pəhriz müəyyən edilib. xəbər verir ki, İsveçin Uppsala Universitetinin alimləri skandinaviya (nordik) pəhrizinin həm qan şəkərini nəzarətdə saxlamağa, həm də qaraciyərdə piy yığılmasın

.

Ayaq göbələyi necə keçir? Ayaq göbələyinə nə kömək edir?

Ayaq göbələyi geniş yayılmış dəri problemlərindən biridir və ayaq dərisində müəyyən göbələk növlərinin çoxalması nəticəsində yaranır. Ən çox barmaqların arasında müşahidə olunsa da, növündən asılı olaraq ayağın üst hissəsində

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

turlar.az

reseptler toy makiyaji sekilleri gelinlikler kabablar usaq oyuncaqlari aliment almaq qəbizlik kosmetika maraqli hakistalar badambura laylalar novruz baldiza aid