Əridilmiş kərə yağının SAĞLAMLIĞA faydaları - ürək xəstəliklərindən xərçəngə qədər

Əridilmiş kərə yağının SAĞLAMLIĞA faydaları - ürək xəstəliklərindən xərçəngə qədərƏridilmiş kərə yağı həm faydalı, həm də müalicəvi məhsuldur.
Lipids in Health and Disease nəşrində dərc olunmuş araşdırma göstərib ki, əridilmiş kərə yağı ürək-damar sistemi xəstəliklərinin riskini azaldır və həmçinin bağırsaqın fəaliyyətini yaxşılaşdırır, bağırsağın immunitetini yüksəldir.  
Milli.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, əridilmiş kərə yağının tərkibində olan butan turşusu insulini sağlam səviyyədə saxlamağa yardım edir və öd kisəsinin fəaliyyətini yaxşılaşdırır.
Alimlər aşkar ediblər ki, əridilmiş kərə yağı immun sisteminə də çox müsbət təsir göstərir, onun fəaliyyətini aktivləşdirir.
Son elmi araşdırmlar sübut edib ki, xərçəngin əsas səbəbi iltihabdır. Əridilmiş kərə yağı orqanizmin toxumalarını möhkəmləndirmək və iltihabı azaltmaq xüsusiyyətlərə malikdir.
Yeri gəlmişkən Hindistanda əridilmiş kərə yağı ("qxi") əsrlər boyu həm qida, həm də müalicəvi vasitə kimi çox geniş istifadə olunur. Ayurveda qxi yağı ilə öskürəkdən tutmuş sonsuzluq və kişilərdə cinsi zəifliyinə qədər onlarla xəstəlikləri müalicə edir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1235   Tarix: 11 yanvar 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Xərçəng və şəkərdən qoruyacaq UNİKAL PƏHRİZ

Arıqlamaq üçün müxtəlif pəhrizlər var, lakin onların əksəriyyəti müvəqqətidir və sağlamlığınıza zərər verə bilər. Bununla belə, Harvard alimləri qidalanmaya unikal yanaşma təqdim ediblər ki, bu da təkcə arıqlamağa kömək etmir

.

Mixəyin faydaları nələrdir?

Mixəyin bir çox faydası olduğu məlumdur. Daha çox ağız qoxusunu aradan qaldırmaq üçün istifadə olunsa da, mixək həzmi asanlaşdırmaqdan mədə ağrılarını aradan qaldırmağa qədər bir çox işdə təsirlidir. Həm bütöv, həm də to

.

Qan şəkərini aşağı salan və xolesterolu "parçalayan" meyvə

Həkimlər meyvələri pəhrizinizə mümkün qədər tez-tez daxil etməyi məsləhət görürlər. Bu da orqanizmi xolesteroldan təmizləməyə, qan şəkərinin səviyyəsini aşağı salmağa və hətta daha sürətli arıqlamağa kömək edir.   -a istinadən xəbə

.

Makaronla bağlı dəhşətli fakt - belə yedikdə

Makaron bişirildikdən dərhal sonra yeyilməlidir.   -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, bu, sağlamlıq problemlərinə səbəb olmaya bilər. Yenidən qızdırıldıqda makaronda olan nişasta dəyişdirilmiş nişastaya çevrilir

.

Pəhriz saxlayanda kartof yeməyin: SƏBƏB

Kartof kulinariya ənənəmizdə o qədər məşhur və axtarılan məhsuldur ki, onlarsız pəhriz təsəvvür etmək demək olar ki, mümkün deyil.   -a istinadən bildirir ki, lakin artıq çəki ilə mübarizə prosesində, karttofdan imtina etməlisiniz. 

.

Niyə qızartmazdan əvvəl kartofun üzərinə un səpirlər? - Faydalı hiylə

Bəzən kartof qızardarkən dilimlərin bir hissəsi yanır, digər hissəsi isə çiy qalır .Ən çətin şey, xoş bir rəngin iştahaaçan görünüşə nail olmaqdır. Bəs, biz dadlı və xoş görünüşlü kartofları necə hazırlaya bilərik? .   -

.

Duzu azaldın və nəticəni görün

Dadlı yeməklər bişirmək üçün mətbəxin ən vacib tərkib hissəsi duzdur. Yeməkləri uzun müddət saxlamaq üçün də istifadə oluna bilər və bu baxımdan mətbəxlər üçün əvəzolunmazdır. -a istinadən xəbər verir ki, Harvard Universitetini

.

Arıqlamağa əngəl olan səbəblər

Əgər kalorilərin məhdudlaşdırılması və idman arıqlamağa kömək etmirsə, endokrinoloqa müraciət etməlisiniz. .   -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı məşhur qastroenteroloq Rüstəm Sadıqov danışıb. Həkim bildiri

.

Çayın xərçəngə səbəb olduğu sübut olundu

Çin alimləri çayla xərçəng xəstəliyi arasında əlaqəni sübut edən çoxillik araşdırmalarına yekun vurublar. " "a istinadən  xəbər verir ki, nəticələr qara çayın siqaret qədər ağciyər xərçənginə səbəb olduğunu sübu

turlar.az

sonxeber.az hamilelikde qidalanma hamiləlik kosmetika mehsullari 2024 hicab geyimləri dəri və saç ari mehsullari aliment öhdəlikləri kosmetika burclər tanisliq novruza aid hakisdalar faydalı məsləhətlər yuxuda qara ilan gormek