Ətli Resept
Materiallar:
2 xörək qaşığı zeytun yağı
400 qram dana əti
15-20 soğan (soyulmuş)
4 diş sarımsaq
4 yaşıl bibər
3 orta pomidor
1,5 çay qaşığı çili pastası
1/2 fincan qaynar su
1 çay qaşığı qurudulmuş kəklikotu
1 çay qaşığı qara bibər
1 çay qaşığı yer qırmızı bibər
1 çay qaşığı kimyon
1 çay qaşığı duz
1 xörək qaşığı kərə yağı
1 yaşıl bibər (doldurmaq üçün)
2 albalı pomidor (doldurmaq üçün)
"Bişirdiyim ət heç vaxt istədiyim kimi olmur, sərt qalır" deyənlərdən biri olsanız, ət ləzzəti ilə türk ləzzəti kimi ət bişirməyin dadının bütün sirlərini kəşf edəcəksiniz.
Necə edilir?
Zeytun yağını bir tencereye köçürün, ət qoyun və yüksək odda sote etməyə başlayın. Soğanları əlavə edin və qovurmağa davam edin və soğan bir az yumşaldıqda, böyük dilimlərə kəsdiyiniz bibərləri əlavə edin. Qızartmağa davam edin və bibər pastası əlavə edin. Sarımsağı incə doğrayın və əlavə edin. Pomidorları soyun və doğrayın və qazana əlavə edin. Sonda ədviyyat və suyu əlavə edib qarışdıraraq 1-2 dəqiqə qızardın. Qapağı örtün və aşağı istilikdə 10-15 dəqiqə bişirin. Sonra ət soteini güveç qəliblərinə bölün və üzərinə pomidor və bibər əlavə edin. Tencereyi örtün və sobada 180 dərəcədə 20 dəqiqə bişirin. Əllərinizə sağlıq.
Ətraflı resept üçün bura vurun: Ət Ət Tarifi
Materiallar:
2 xörək qaşığı zeytun yağı
400 qram dana əti
15-20 soğan (soyulmuş)
4 diş sarımsaq
4 yaşıl bibər
3 orta pomidor
1,5 çay qaşığı çili pastası
1/2 fincan qaynar su
1 çay qaşığı qurudulmuş kəklikotu
1 çay qaşığı qara bibər
1 çay qaşığı yer qırmızı bibər
1 çay qaşığı kimyon
1 çay qaşığı duz
1 xörək qaşığı kərə yağı
1 yaşıl bibər (doldurmaq üçün)
2 albalı pomidor (doldurmaq üçün)
"Bişirdiyim ət heç vaxt istədiyim kimi olmur, sərt qalır" deyənlərdən biri olsanız, ət ləzzəti ilə türk ləzzəti kimi ət bişirməyin dadının bütün sirlərini kəşf edəcəksiniz.
Necə edilir?
Zeytun yağını bir tencereye köçürün, ət qoyun və yüksək odda sote etməyə başlayın. Soğanları əlavə edin və qovurmağa davam edin və soğan bir az yumşaldıqda, böyük dilimlərə kəsdiyiniz bibərləri əlavə edin. Qızartmağa davam edin və bibər pastası əlavə edin. Sarımsağı incə doğrayın və əlavə edin. Pomidorları soyun və doğrayın və qazana əlavə edin. Sonda ədviyyat və suyu əlavə edib qarışdıraraq 1-2 dəqiqə qızardın. Qapağı örtün və aşağı istilikdə 10-15 dəqiqə bişirin. Sonra ət soteini güveç qəliblərinə bölün və üzərinə pomidor və bibər əlavə edin. Tencereyi örtün və sobada 180 dərəcədə 20 dəqiqə bişirin. Əllərinizə sağlıq.
Ətraflı resept üçün bura vurun: Ət Ət Tarifi
f Paylaş