Ev şəraitində görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırmaq üçün yeni üsul kəşf edilib

Ev şəraitində görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırmaq üçün yeni üsul kəşf edilibLondon Universitet Kollecinin əməkdaşları tünd qırmızı işıqla üç dəqiqəlik bir terapiyanın zəif görmə qabiliyyətini ciddi şəkildə yaxşılaşdıra biləcəyini müəyyən ediblər.
Milli.Az AZƏRTAC-a istinadən bildirir ki, əməkdaşlar apardıqları tədqiqat zamanı 28-72 yaş arasında görmə problemi yaşamayan 12 kişi, 12 qadın olmaqla 24 nəfər seçiblər. Təcrübədən əvvəl, bütün iştirakçıların gözlərinin çubuqlar və konuslara həssaslığı sınaqdan keçirilib. Sonra onlara iki həftəboyu gündə üç dəqiqə baxılmalı 670 nanometr uzunluğunda olan tünd qırmızı şüalı kiçik diod işıqlı bir fənər verilib. Çubuqlar və konusların həssaslığı yenidən ölçüldükdən sonra 670 nanometr məsafədəki işığın gənc subyektlərə təsir etmədiyi məlum olub, lakin yaşı təxminən 40 və daha yuxarı olan iştirakçıların görmə qabiliyyətlərində ciddi yaxşılaşma müşahidə edilib.
Həmin yaşda təcrübədən keçənlərdə konusların rəng kontrastına göz həssaslığı (rəngləri tanıma qabiliyyəti) 20 faiz artıb. Ən əhəmiyyətli inkişaf rəng spektrinin mavi hissəsinə qarşı olub. Zəif işıqda görmək qabiliyyəti də artıb.
Alimlərin qənaətinə əsasən, yeni kəşf evdə göz terapiyasının inkişafına zəmin yarada bilər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1189   Tarix: 01 iyul 2020
f Paylaş

xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Sarımsağın ziyanları

Sarımsaq həm qida, həm də dərmandır. Amma onun da çox yeyilməsinin bir çox orqanlara mənfi təsiri var. Xüsusən ac mədəyə və gün ərzində çox miqdarda çiy sarımsaq yemək fəsadlar törədə bilər. axşam.az-a istinadən sarımsağı

.

Yorğun olanda gözlərimizi ovuşdurmağın SƏBƏBLƏRİ

Alimlər çoxlu araşdırmalar aparıb və gözlərin ovuşdurulmasının bir neçə səbəbini tapıblar. .   -a istinadən bildirir ki, yeni doğulan körpələr gözlərini ovuşdurursa, bu yorğunluğun açıq əlaməti və yuxu vaxtının gəldiyin

.

Beyin sağlamlığı üçün ən yaxşı 5 balıq növü

Beyin insan bədəninin ən mürəkkəb və sirli orqanlarından biridir. Optimal qidalanma ilə qocalığa qədər tam gücü ilə işləyir. Ancaq təəssüf ki, bir çox yemək vərdişlərimiz onun sağlamlığına xələl gətirə bilər.   -a istinadən xəbə

.

Orqanizmi zamanla dağıdıb məhv edən qidalar

Yeməyə vərdiş etdiyimiz, süfrəmizdən əskik etmədiyimiz qidalar birdən yox, zamanla, asta-asta orqanizmi daxildən dağıdır. -a istinadən xəbər verir ki, adı açıqlanmayan diyetoloq bu qidalar barədə xəbərdarlıq edib:. "Yediyimi

.

Qatığı daha faydalı etməyin yolu

Şəfa mənbəyi olan qatığın içinə 1 qaşıq kətan toxumu əlavə etdikdə, verdiyi güclü təsirlərə inanmayacaqsınız. Toxumlar sağlamlığımız üçün vacib vitamin və minerallar təmin edən qidalardır. Omeqa-3 yağ turşuları, lif, zülal

.

Yeməkdən sonra yatmaq arıqlamağa necə təsir edir?

Yuxunun normal beyin funksiyasını bərpa etdiyi məlumdur və bunun da arıqlamaq prosesi ilə birbaşa əlaqəli olduğu ortaya çıxır. -a istinadən xəbər verir ki, araşdırmalara görə, yaxşı yuxu arıqlamağa inanılmaz təsir göstərir

.

Müxtəlif yemək çeşidlərinin verdiyi fəsadlardan necə qorunaq? - AÇIQLAMA

"50 yaşdan yuxarı insanlar balıq yeməlidirlər, çünki bu yaşda bədənin əzələ kütləsini və gücünü saxlamaq üçün daha çox proteinə ehtiyacı var". Bu barədə -a Tibet təbabəti üzrə menecer Günay Seyfullayeva Novruz Bayram

.

Kartofun kişilərə faydası - Cinsi aktivlik

Yediyimiz tərəvəzlər bizi tox saxlamaqla yanaşı, bir çox xəstəliklərə də məlhəm olur. axşam.az-a istinadən kartof haqqında bilmədiyiniz yeni məlumatlar təqdim edirik:. 1. Gün işığı və istilik kartofun tərkibində solanin maddəsini

.

Bu yeməkləri sabaha saxlamaq olmaz - Siyahı

İnsanlar çox vaxt ertəsi günə saxlanılan yeməklərin sağlam olub-olmadığını düşünmür. Lakin mütəxəssislər iddia edirlər ki, bəzi yeməklər bir neçə saat keçdikdən sonra xəstəlik mənbəyinə çevrilir. Belə ki, onlar soyuducud

turlar.az

sonxeber.az həkim məsləhəti geyim seçimi yemek reseptleri günay musayeva kakos yagi mədə xorası cagatay ulusoy kosmetika bahar salam aysel xeyanet haxışda