Ev Şəraitində Suşinin Hazırlanma Qaydası

Ev Şəraitində Suşinin Hazırlanma QaydasıSuşi dünyanın ən məşhur Yapon yeməyidir. Hazırlanması çətin gəlsə də ev şəraitində hazırlanma qaydası olduqca asandır.

Tərkibi:

2 stəkan suşi düyüsü
2,5 stəkan su
1 stəkan düyü sirkəsi
½ stəkan ağ şəkər tozu
¼ stəkan duz
8-10 yarpaq suşi yosunu
İçlik üçün:

1 ədəd yetişmiş amerikan armudu (avokado)
4-5 budaq yaşıl soğan
2 xörək qaşığı labne pendiri
2 parça hisə verilmiş losos balığı
1 incə dilim somon balığı filesi
2 parça xərçəng surimi
Üzəri üçün:

1 incə dilim losos balığı filesi
8-10 ədəd krevetka
1 incə dilim hisə verilmiş ilan balığı
1 xörək qaşığı küncüt
Süfrəyə vermək üçün :

Soya sosu
Vasabi
Hazırlanma qaydası:

İlk öncə düyünü 4-5 dəfə yuyaraq nişastasından təmizləyin. Daha sonra düyünü bir qazanda 2,5 stəkan su ilə qaynayana qədər yüksək odda bişirin. Qaynadıqdan sonra qapağını bağlayıb ocağı azaldıb 10 dəqiqə daha bişirin. 10 dəqiqə sonra qazanı ocaqdan götürün və kənara qoyun. Ayrı bir qəhvədanın içərisində düyü sirkəsi, şəkər və duzu qarışdırın. Zəif odda ilınanadək eynicinsli hala gətirin. Ardından hazırladığınız sirkəli qarışığı soyuyan düyünün üzərinə az-az əlavə edərək, düyüləri əzməyərək taxta qaşıqla qarışdırın. Hazır qarışığı soyuması üçün kənara qoyun.

İçlik üçün avokadonun tumunu çıxarın və qabığını soyun. 5-6 mm uzun zolaqlar şəklində doğrayın. Somon balığı filesini də 7-8 mm diametrində nazik uzun lentlər şəklində doğrayın. Xərçəng surimiləri də uzununa ikiyə bölün. Suşi yosununu parlaq hissə altda qalacaq şəkildə sərin. Orta hissəsinə amerikan armudu, somon balığı və labne pendirini uzununa yerləşdirin. Suşini bambuk lövhəcik vasitəsilə möhkəm sıxın. Qara dürmək şəklində yaydığınız hissəni kənara qoyun. Lövhəciyin üzərinə əllərinizi isladaraq bir ovuc düyü götürün və bərabər şəkildə yayın. Düyünün orta hissəsinə hazırladığınız yosunlu rulonu yerləşdirin və suşini möhkən sıxın. Ardından lövhəciyin üzərinə hisə verilmiş somon balığını sərin və hazırladığınız rulonu üzərinə qoyun, lövhəciklə bərabər möhkən sıxın. Suşinizi doğrama taxtası üzərinə qoyub və kəskin bir bıçaqla paralel şəkildə irəli geri hərəkət etdirərək ehtiyyatla dilimləyin. Hər dəfə dilimlədikdə bıçağı yaş dəsmal ilə silərək təmizləyin. Quru ya da düyülü bıçaqla dilimləsəniz suşi dağıla bilər.

Bir digər növ suşi üçün əlinizi su ilə yüngülcə nəmləndirin və suşi düyüsündən bir az götürüb əlinizdə yuvarlayın. 1 dilim incə doğranmış somon balığını əlinizə yerləşdirin və tökdüyünüz plov topunu somon parçanın ortasına qoyaraq yayın. Daha sonra hazırladığınız suşiyi tərs çevirin və şəklini möhkəmləndirmək üçün 1-2 dəfə yanlardan basın.

Balıqlı suşini etdikdən sonra uzununa kəsdiyiniz suşi lövhəciyini tam ortasından burun, üzərinə küncüt səpin. Hazırladığınız suşiləri soya sosu və vasabi ilə süfrəyə verə bilərsiniz.

Nuş Olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 1609   Tarix: 15 sentyabr 2021
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

turlar.az

sonxeber.az toy gecesi hamilelikde qidalanma geyim və ayaqqabılar boyurtken kompotu tecavuze ugrayan qadinlar üzə qulluq göyəm mürəbbəsinin resepti kosmetika muellim seiri oxatan pizza ekizler qiz evi