Ev tomatı. Sadə resept

Ev tomatı. Sadə reseptEv şəraitində çox dadlı və faydalı tomat hazırlamaq olar. Dükanlarda satılan tomatla müqayisədə olun tərkibində heç bir kimyəvi konservant və s. ziyanlı maddələr yoxdur.
Tərkib:
- 5 kq yetişmiş pomidor
- 2 x.q. duz
- 1 x.q. şəkər tozu
Hazırlanması:
1. Pomidorları yuyun, süzgəcə yığın, üzərinə əvvəl qaynar su, sonra soyuq su tökün, qabıqlarını soyun.
2. Pomidorları 4 hissəyə bölün, özəyini çıxardın, ətçəkən maşınından və ya blenderdən keçirin, duz, şəkər tozu əlavə edin.
3. Alınmış kütləni emallı qazana tökün (allüminium qazanlardan istifadə etmək olmaz), güclü odda qaynara düşənə qədər qızdırın, sonra vam odda 40 dəqiqə ərzində qaynadın (bundan da çox qaynatmaq olar). Bişirilmə zamanı tomatı taxta qaşıqla qarışdırın, üzərinə çıxan köpüyü yığın.
4. Bankaları və qapaqları yuyun və yaxşı sterilizə edin.
5. Tomatı qaynar halda bankalara doldurun, qapaqlarla kip bağlayın, ağzı aşağı olmaqla dəsmalın üzərinə düzün, üzərini şal və ya ədyalla örtün.   
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 2076   Tarix: 20 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

turlar.az

hamiləlik yemek reseptleri qis geyimləri 2025 artiq cekiden azad olmaq dondurmalar bayatilar xinayaxdi ucun kosmetologiya kosmetika nizami gəncəvi haxışda azerb clpaq qadinlari pehriz sağlamlıq