Ev tomatı. Sadə resept

Ev tomatı. Sadə reseptEv şəraitində çox dadlı və faydalı tomat hazırlamaq olar. Dükanlarda satılan tomatla müqayisədə olun tərkibində heç bir kimyəvi konservant və s. ziyanlı maddələr yoxdur.
Tərkib:
- 5 kq yetişmiş pomidor
- 2 x.q. duz
- 1 x.q. şəkər tozu
Hazırlanması:
1. Pomidorları yuyun, süzgəcə yığın, üzərinə əvvəl qaynar su, sonra soyuq su tökün, qabıqlarını soyun.
2. Pomidorları 4 hissəyə bölün, özəyini çıxardın, ətçəkən maşınından və ya blenderdən keçirin, duz, şəkər tozu əlavə edin.
3. Alınmış kütləni emallı qazana tökün (allüminium qazanlardan istifadə etmək olmaz), güclü odda qaynara düşənə qədər qızdırın, sonra vam odda 40 dəqiqə ərzində qaynadın (bundan da çox qaynatmaq olar). Bişirilmə zamanı tomatı taxta qaşıqla qarışdırın, üzərinə çıxan köpüyü yığın.
4. Bankaları və qapaqları yuyun və yaxşı sterilizə edin.
5. Tomatı qaynar halda bankalara doldurun, qapaqlarla kip bağlayın, ağzı aşağı olmaqla dəsmalın üzərinə düzün, üzərini şal və ya ədyalla örtün.   
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 2080   Tarix: 20 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

turlar.az

geyim dəbləri kosmetik vasiteler reseptler veten haqqinda bayati normal yuxu korpelere qulluq dodaq kosmetika aybawi qizlar brusell bakteriyası gozellik uzeyir hacibeyli