Evdə qatıq hazırlamağın QAYDASI
Qatığın faydalarını hamımız bilirik. Gündəlik menyumuzda yer almalı olan qidalardan biri qatıqdır.
Qatığı mütləq dükandan, bazardan almağınıza gehtiyac yoxdur. Özünüz də evdə qatıq hazırlaya bilərsiniz. Sizə evdə qatıq hazırlamağın qaydasını təqdim edirik.
Lazım olan ərzaqlar
- 1,5 litr süd (təbii inək südü daha yaxşıdır)
- 2 xörək qaşığı qatıq
Hazırlanma qaydası:
İlk olaraq südü qazana tökün. Vam odda ara-sıra qarışdıraraq qaynadın. Süd köpüklənib qalxmağa başlayanda altını söndürün və soyumağa qoyun. 15 dəqiqə sonra südün istiliyini yoxlayın.. Termometriniz varsa ölçün, 45°C olmalıdır. Termometriniz yoxdursa, barmağınızı südün içinə salın. 10 saniyəyə qədər barmağınızı südün içində saxlaya bilirsinizsə, deməli, lazımi istilikdədir.
Ardınca 2 xörək qaşığı qatığı bir kasaya qoyup çırpın. Çırptığınız qatığı südün içinə əlavə edin və qarışsırın. Daha sonra qazanın qapağını bağlayın və qazanı isti ədyala bükün. Qatığı otaq temperaturundan asılı olaraq 4-6 saat saxlayın. Daha sonra ədyalı açın və mayalanan qatıq özünü tam tutsun deyə 10 saat soyuducuda saxlayın. Ev qatığınız hazırdır.
Nuş olsun!
Aile.lent.az









Qan laxtalanması problemi genetik imiş
Mənə fəxri ad lazım deyil' - Nura
Eldar 'boykot' olunmağından danışdı
D vitaminini kim hansı formada qəbul etməlidir? - Açıqlama
Şahzadə Meqan oğurluqda ittiham olunur - FOTO
Qaranlıqda telefona baxanlara xəbərdarlıq - Bu hormonun ifrazı zəifləyir
Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır
Alzheimerlə mübarizədə yeni ümid
89 yaşlı dietoloq bir gündə nə yediyini açıqladı: Yeganə əl çəkə bilmədiyi şey
Su qabı alanda altına baxın - 304 və ya 316 rəqəmi yoxdursa
Günay Pərvinin iddialarını yalanladı
Stress kişilərdə xərçəng yaradır
Gəlinimin xınasında öz musiqiçilərim məndən pul aldı' - Nazilədən etiraf
İsrail istehsalı 'Bad Boy' filmi ikinci mövsümünü çəkəcək
Pekkanda xərçəng aşkarlandı