Evinizdə olan bu 8 əşyanı atın, onlar sizin üçün təhlükə mənbəyidirlər

Evinizdə olan bu 8 əşyanı atın, onlar sizin üçün təhlükə mənbəyidirlər1 Köhnə plastmas qablar
Plastmas qabların tərkibində olan maddələr orqanizm üçün çox zərərlidir. Bu maddə rəngsiz plastmas qab təzə olduqda zərərli sayılmır, yox əgər qabınız öz parlaqlığını itiribsə o zaman o sizin orqanizminiz üçün əsil təhlükə mənbəyədir, onu atın.
2 Antibakterial maye sabun
Antibakterial sabundan istifadə etmək orqanizm üçün çox təhlükəlidir. Bu sabun qidanın immunitetini aşağı salır və hormonal sistemə pis təsir edir.
3 Şirin, qazlı , dietik sular
Mütəxəssislər tərkibində şəkərəvəzedicilərin olduğu içkilərin insan orqanizmi üçün əsil təhlükə mənbəyi olduğunu qeyd edirlər. Bu içkilər bağırsağın mikroflorasını korlayır və maddələr mübadiləsini pozurlar.
4 Hava təmizləyicilər
Mütəxəssislər hava təmizləyicilərin otqalarda olan havanı təmizləmədiyini söyləyirlər. Havatəmizləyicilər yanlız otağa ətir saçaraq kirli havanı ətirləndirirlər. Onlardan istifadə etməkdənsə pəncərələri açıb otaqların havasını dəyişmək yaxşıdır. Hava təmizləyicilərinin allergik xəstəliklərə səbəb olduqları öz təsdiqini tapıb. Otağınızdan gözəl ətir qoxusunun gəlməsini istyirsinizsə o zaman ətirli efir yağlarından istifadə edin.
5 Köhnə idman ayaqqabısı
Köhnə idman ayaqqabısı armatizasiyaya uğrayır və insanın yerişinə təair edir. Bu bir çox onurğa xəstəliklərinin başlamasına səbəb ola bilir.
6 Diş fırçası
Davamlı olaraq gündə 2-3 dəfə dişlərinizi yuyursunuzsa o zaman diş fırçanızı mütləq 1 aydan dəyişməlisiniz. Bu sizin ağız boşluğunuzun sağlamlığı üçün çox faydalıdır.
7 Qidalar
Heyvan mənşəli qidalardan hazırlanmış yeməkləri soyuducuda 2 gündən çox saxlamaq olmaz. 2 gündən artıq yeməklər soyuducuda aldıqda öz effektini itirir və orqanizm üçün zərərli olur.
8 Qabyuyan qubka
Mətbəxinizdə istifadə etdiyiniz qabyuyan qubkadan bir müddət istifadə etdikdən sonra o əsil bakteriya və mikrob yuvasına dönür. Uzun müddət istifadə edilən qubka tualetdəki unitazdan da kirli və iyrənc olur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1172   Tarix: 20 oktyabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

.

Qarsız qış sağlamlığımıza zərər vurur - Psixiatr

Tutqun hava və qar örtüyünün olmaması insanın psixi sağlamlığı üçün zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı psixiatr Aleksandr Semçenkov deyib. O bildirib ki, bu hallar səbəbindən səhərlər oyanmaq çətinləşir, apatiya v

.

Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq

Alimlər hüceyrələrin enerji mərkəzləri olan mitoxondriləri yeniləməyin yeni üsulunu tapıblar. "Nanoflower" adlı texnologiya sayəsində sağlam kök hüceyrələrin istehsal etdiyi əlavə enerjinin, zədələnmiş və yaşlanmı

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

turlar.az

kosmetika mehsullari toy gecesi geymler 2025 makiyaj formalari hamilelikde qidalanma evim interyer qatiqli sirniyyat kosmetika baldiz burclerin uygunlugu azərbaycan arxadan olmag vicdan