Əzilmiş sarımsaq daha faydalıdır
Yeni araşdırmalar sübut edib ki, doğranmış, əzilmiş sarımsaq daha güclüdür.
Sarımsağı əzib və ya doğrayıb 10 dəqiqə gözləyib sonra istehlak etmək olduqca faydalıdır.
Çünki sarımsağın dişlərini əzərkən allisin istehsal edilir və faydalı birləşmələr əmələ gəlir.
Allisin güclü antibakterial maddədir və qana daxil olduqda ağciyərləri, mədəyi və dərini dezinfeksiya edir.
Qeyd edək ki, xalq təbabətində sarımsaqdan vərəm xəstəliyi zamanı iştaha artıran, bəlğəmgətirən və sinə iltihabını təmizləmək məqsədilə işlədilir. Soyuqdəymə və sətəlcəm olduqda tənəffüs yollarını açmaq üçün sarımsaq yeyirlər. Sarımsaqdan çəkilmiş spirtdən xroniki mədə katarı, mədənin həzm etmə zəifliyi, qarın köpü zamanı, eləcə də xroniki amyoblu ishalı müalicə etmək üçün istifadə olunur. Bundan başqa, sarımsaq yoğun bağırsaq xəstəliyi zamanı da işlədilir. Sarımsaq suyu şəkərli diabet xəstələrinə də çox faydalıdır. Zaqatala rayonunda qabığı soyulmuş "sarımsaq bəhməzi" bişirilir. Həmin bəhməz hipertoniya xəstəliyinə tutulmuş adam üçün ən yaxşı müalicə vasitəsidir.
Sevinc Hüseynova
Saglamolun.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Dərmansız boğaz ağrısının qarşısını almağın 5 yolu
Övlad yaxşı şeydir, amma kişiyə qalan xanımıdır' - Tacir
Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür
Yaşlandıqca niyə özünəinam zəifləyir?
Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?
Həmkarlarımın məclisinə qonorarla gedirəm' - Xalq artisti
Bişmiş kələmə süd əlavə edin - Aşpazlar belə edir
Ayaqlarımız niyə üşüyür? - Əsas səbəb açıqlandı
Həmin şiferlər sağlamlığa ziyan imiş, qadağan olunacaq - Azərbaycanda geniş yayılıb
Hadisə məhkəməni qazandı - Çakar təzminat ödəyəcək
Apteklərdə satılan bu şokoladın tərkibində heyvan qanı var - Azərbaycanda da geniş yayılıb