Gec yemək yemək xərçəng riskini 25 faiz artıra bilər

Gec yemək yemək xərçəng riskini 25 faiz artıra bilərYatmazdan əvvəl yemək təkcə fiquranıza zərər vermir, həm də sağlamlığınızı riskə atır.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, axşam saat 9-dan sonra yemək sağlamlığımıza ciddi təsir edə bilər. 
Barselona Qlobal Sağlamlıq İnstitutunun mütəxəssisləri müəyyən ediblər ki, bu, axşam saatlarında maddələr mübadiləsinin yavaşlaması ilə baş verir, lakin bu müddətdə yemək onu yenidən aktivləşdirir.
Bu, bədənin sirkadiyalı ritm kimi tanınan daxili saatına təsir edir, pozulduğunda prostat vəzi və döş xərçəngi riskini artırır. Əvvəlki araşdırmalar göstərir ki, sirkadiyalı ritminizlə uyğun olmayan yemək ürək xəstəliyi, diabet və artıq çəki riskinizi artıra bilər.
İspaniyalı tədqiqatçılar prostat xərçəngi olan 621, döş xərçəngi olan 1205 və xərçəngi olmayan 2193 xəstənin qidalanma və həyat tərzini araşdırıblar.
Axşam yeməyindən iki və ya daha çox saat sonra yatağa gedənlərin xərçəng riskinin 20 faiz azaldığı, yeməkdən sonra iki saat ərzində yatağa gedənlərin isə 25 faiz daha çox xərçəng riskinin olduğu müəyyən edilib.
Pəhriz və xərçəng arasındakı əlaqəyə dair tədqiqatların əksəriyyəti qidaların xəstəliyin inkişaf ehtimalına necə təsir göstərə biləcəyinə yönəlib.
Yeməyinizi sirkadiyalı ritminizə uyğunlaşdırmaq üçün bəzi ekspertlər yalnız gündüz vaxtı yemək yeməyi tövsiyə edir. Bunun səbəbi günəşin sirkadiyalı ritmin qurulmasında mühüm rol oynamasıdır.
İdeal olaraq, günün son yeməyi ilə növbəti günün ilk yeməyi arasında 12 saat keçməlidir ki, bu da artıq çəki ilə mübarizədə effektivliyini sübut edən aralıq orucu xatırladır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 802   Tarix: 09 may 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Beynimiz xəyalla reallığı ayırd edə bilmir?

Beynimiz bəzən gerçəklə xəyalı ayırmaqda çətinlik çəkə bilər. ABŞ-də aparılan yeni bir elmi araşdırma bu mövzuya fərqli yanaşma təqdim edib. xəbər verir ki, alimlər beynimizdəki bəzi hissələrin həm real görüntü zamanı, hə

.

Kimlərə şokolad olar, kimlərə isə olmaz?

Uşaqlıqdan yetkinliyə və hətta qocalığa qədər şokolad demək olar ki, hər kəsin sevimli ləzzətlərindən biridir. Digər qidalar kimi şokoladın da həddindən artıq qəbulu zərərlidir. xəbər verir ki, şokoladın əsas tərkib hissəs

.

Qəhvə bu formada içiləndə ömrü uzadır

ABŞ-də aparılan genişmiqyaslı araşdırma sübut edib ki, qəhvə düzgün şəkildə içildikdə insan ömrünü uzada bilər. xəbər verir ki, Tufs Universitetinin alimləri 46 mindən çox amerikalının həyat tərzini və qəhvə istehlakını təhli

.

Araq içəndən sonra siqaret çəkmək istəyi nədən yaranır?

Müasir elm bu hadisəni neyrobiologiya nöqteyi-nəzərindən izah edir. Bir çox insanlar spirtli içki qəbul etdikdən sonra siqaret çəkmək istəyinin artdığını qeyd edirlər. Bu fenomen təkcə çox siqaret çəkənlərdə deyil, həm d

.

Fit görünmək uğrunda ölüm riski – Mütəxəssis xəbərdarlıq edir

Son dövrlərdə idmanla məşğul olan gənclər arasında zülal tərkibli qida əlavələrinə xüsusilə protein tozlarına maraq artıb. Lakin daha tez nəticə əldə etmək arzusu bəzən ciddi sağlamlıq riskləri ilə müşayiət olunur. Mütəxəssislə

.

Beynimiz xəyal ilə gerçəyi belə ayırd edirmiş

Alimlər deyir ki, beynimiz xəyal ilə gerçək görüntünü ayırmaq üçün düşündüyümüz qədər mürəkkəb mexanizmə malik deyil. xəbər verir ki, ABŞ-də aparılan yeni bir araşdırmaya görə beynin bir hissəsindəki aktivlik səviyyəsi

.

Xərçəng kişiləri daha çox öldürür - Qorxunc statistika

Azərbaycanda xərçəng xəstəlikləri səbəbilə ölüm halları ciddi narahatlıq doğurur. Təkcə ötən il bu diaqnozla ölənlərin sayı 9 min 681 nəfər təşkil edib. 5 min 546 nəfəri kişi, 4 min 135 nəfəri isə qadın olub. Statistika göstəri

.

Yüksək təzyiq zamanı nə yemək faydalıdır? - Dietoloqlardan məsləhət

Yüksək qan təzyiqindən əziyyət çəkənlər üçün qidalanma çox mühüm rol oynayır. Dietoloqlar və kardioloqlar bildirirlər ki, qara qarağat (çox vaxt çaytikanı ilə qarışdırılsa da, burada söhbət çoxsaylı antioksidantlarla zəngi

.

Əvvəllər zibil kimi atılırdı, indi kilosu yüz manata satılır - Xəstəliklərin dərmanıdır

Əvvəllər tullantı hesab edilən, lakin bu gün "təbiətin super qidası" kimi tanınan arı çörəyi (güləm) arıçılar üçün yeni gəlir mənbəyinə çevrilib. türk mediasına istinadla xəbər verir ki, bir çay qaşığında bir kil

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az aksessuarlar toy makiyaji sekilleri qaşların formalari qripdən qorunmaq maraqli el islerinin hazirlanmasi müsabiqələr atalar sozleri elme aid brusell bakteriyası hədəfi olmayan gəmiyə heç bir külək kömək edə bilməz bayraq rəksanə rus dili