Gələn ili daha yaxşı etmək üçün 6 üsul

Gələn ili daha yaxşı etmək üçün 6 üsulHər ilin sonunda biz arzu tuturuq və xəyal edirik ki, gələcəkdə bizə yalnız xoşbəxtlik, sağlam həyat, var-dövlət qismət olsun. Amma bunlar üçün gözləmək yox, hərəkət etmək lazmıdır...
Milli.Az qafqazinfo-ya istinadən bunu necə etməyi və növbəti ildə həyatı yaxşılaşdırmağın 6 üsulunu təqdim edir:
Kiçik addımlar atın
Yeni ili sıfırdan başlamaq qərarına gələndən sonra ona müvafiq olaraq hərəkət etmək lazımdır. Lakin qoyulan məqsədlərə çatmaq üçün böyük yox, kiçik addımlar atmaq kifayət edir. Məlumdur ki, onlar böyük nəticə verir.
Hər şeyi üst-üstə yeməyin
Gələn il daha yaxşı olmalıdır, bu isə o deməkdir ki, sizin bədən quruluşunuz da daha yaxşı görünməlidir. Bunun üçün sağlam qidalanmaq qərarına gəlin. Hər axşam sabah nə yeyəcəyinizi planlaşdırın. Bu yolla siz zərərli qidalardan uzaq dura biləcəksiniz.
Zərərli vərdişlərdən imtina edin
Bu, təkcə siqaret çəkmək və alkoqol qəbul etmək deyil. Bu, sizin sağlam həyata bağlılığınzı pozan hər şeydir. Məsələn, çips yemək, iş masası arxasında səhv oturmaq və ya məşqləri buraxmaq.
Sağlamlığınızı yoxlayın
Müasir dövrdə müayinələr son dərəcə vacibidr. Ginekoloq və ya uroloq, mammoloq, terapevt yanına getməyi adətə çevirmək lazımdır. Bu yolla siz öz sağlamlığınızı nəzarət altında saxlaya və yarana biləcək xəstəlik haqda vaxtında xəbər tutub onu müalicə edə biləcəksiniz.
Turş süd məhsullarını sevin
Probitotiklər bağırsaq üçün çox faydalıdır. Çox qəribə səslənsə də, sağlamlıq məhz ondan başlayır. Qida rasionunuza çay göbələyi, yoqurt, kefir əlavə etsəniz, pis olmaz.
Yuxu rejimi təyin edin
Ən idealı eyni saatda yatıb-durmaqdır. Hər ikisi üçün dəqiq vaxt təyin edin. Məsələn, axşam saat 23:00 və səhər saat 07:00. Bu, sizin həyat keyfiyyətinizi yaxşılaşdırmağa imkan verəcək.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1397   Tarix: 02 dekabr 2019
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida

Yeni il süfrəsində bol çeşidli yeməklər mədə-bağırsaq sistemi üçün ciddi risklər yarada bilər. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi qidalar bayram sevincini sağlamlıq problemləri ilə əvəz edə bilər. xəbər verir ki, EuroOnc

.

Mövsümi qripdən qorunmağın 5 yolu - Mütəxəssisdən tövsiyə

Qış aylarının gəlişi ilə birlikdə tənəffüs yolları infeksiyalarında, xüsusilə mövsümi qrip hallarında ciddi artım müşahidə olunur. xəbər verir ki, qulaq, burun və boğaz mütəxəssisi, dosent İsmayıl Öndər Uysal bildirib ki

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Bayramda bunları yeməyin

Bayram günlərində süfrələrin bol və çeşidli olması çox vaxt həddindən artıq qidalanmaya səbəb olur. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, normadan artıq yemək mədə-bağırsaq sistemində ağırlaşma, köp, həzm pozğunluğu və ümum

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları

Müasir həyat tərzi, qeyri-sağlam qidalanma, hava çirkliliyi, stress və kimyəvi maddələr orqanizmdə toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Bu toksinlər zamanla həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər

.

Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir

Toyuq ətindəki rənglər həm ət yağlılığı, həm də təzəlik səviyyəsi barədə ipucu verir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə ağımtıl və açıq çəhrayı ənglər adətən yağlılıq və birləşdirici toxumaların paylanmasın

turlar.az

toy makiyaji sekilleri hamilelikde qidalanma adlarin menasi tozsoranlar doslu qizlar qirmizi mercinin hazirlanmasi badam kosmetika kokelmek maskalar bahar hakista hakista sozler