Gənclər arasında qorxulu göstəricilər – Bu qidalar xərçəng riskini artırır

Gənclər arasında qorxulu göstəricilər – Bu qidalar xərçəng riskini artırırXərçəng getdikcə gənc qadınlarda və 30 yaşlarında olan insalarda daha tez-tez rast gəlinir.
Milli.Az teleqraf.com-a istinadən bildirir ki, əvvəllər xərçəng yaşlı insanlarda olan xəstəlik kimi tanınırdı, amma son illər daha erkən yaşlarda bu diaqnoz qoyulur.
Mütəxəssislər həddindən artıq işlənmiş qidaları, tərkibində doymuş yağ, şəkər və duz yüksək olan qidaları daha az istehlak etməyi tövsiyə edir.
Araşdırmalara göstərir ki, emal olunmuş ətlər, qidalar bağırsaq xərçəngi riskini artıra bilər. Hər gün qırmızı ət yeyən adamlarda bağırsaq xərçəngi riski 40 faizə qədər artır.
Mütəxəssislər bildirirlər ki, ətin tərkibindəki nitratlar orqanizmdəki hüceyrələrə zərər verə bilər ki, bu da xərçəng ehtimalını gücləndirir.
2015-ci ildə aparılmış bir araşdırmaya görə, hər gün qırmızı və emal edilmiş ət istehlak edən insanlar həftədə bir dəfə və ya daha az istehlak edənlərə nisbətən bağırsaq xərçənginə tutulma riski 40 faiz daha çox olur.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 160   Tarix: 22 sentyabr 2024
f Paylaş

Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Asqırma və öskürmənin mexanizmləri AÇIQLANDI

Alimlər uzun müddət elm üçün müəmmalı olan asqırma və öskürmənin mexanizmlərini açıqlayan mühüm kəşf ediblər. Tədqiqatlar göstərir ki, bədənimiz bu qoruyucu refleksləri işə salan xüsusi neyronlar vasitəsilə stimullara cava

.

Bu tərəvəz hər gün yeyilməlidir - təbii antibiotikdir

Turpun tərkibində olan pəhriz lifi bağırsağın fəaliyyətini yaxşılaşdırır, beləliklə qəbizlikdən qoruyur. -a istinadən xəbər verir ki, yeməkdən sonra toxluq hissini də artırır ki, bu da çəki idarə etməkdə çox faydalıdır. Turpu

.

Daha kor adam qalmayacaq - Tarixi inqilab

İlon Mask və onun "Neuralink" şirkətinin "Blindsight" adlı cihazı yeni bir tarixi inqilaba imza atıb.   -a istinadən bildirir ki, "Blindsight" cihazı sayəsində kor insanlar da görə biləcək. Ciha

.

Qaynar çay içənlərə XƏBƏRDARLIQ: xərçəngə səbəb olur

Onkoloqların araşdırmalarına görə, isti çay içmək dil xərçənginin inkişafına səbəb ola bilər. . xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, dil xərçənginin əsas səbəbləri siqaret çəkmək, isti yemə

.

MAL adlı yeni qan qrupu kəşf edildi

Böyük Britaniyada 50 illik araşdırmalar nəticəsində yeni qan qrupu kəşf edilib.   -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqatçıların "MAL" adlandırdıqları yeni kəşf edilmiş qan qrupuna çox az adamın sahib olduğu düşünülür

.

Hər səhər bir qaşıq tut bəhməzi yeyin

Hər səhər bir qaşıq tut bəhməzi yemək çox faydalıdır. -a istinadən tut bəhməzinin faydalarını təqdim edir:. - Tərkibindəki təbii şəkər və karbohidrat sayəsində enerji səviyyələrini artırır və yorğunluğu azaldır;. - Dəmirl

.

"İstisu" müalicəvidir, yoxsa süfrə suyu? - Ekspertdən XƏBƏRDARLIQ

"İstisu" mineral sulardan hesab olunur. Tərkibindəki kimyəvi maddələrin, eləcə də mineralların çox olması onu təbii süfrə suyundan fərqləndirir. Təbii süfrə suyu olmadığını mütləq şəkildə vurğulamaq lazımdır"

.

Balığın dadlı olması üçün bu yağlardan istifadə edin

Hər hansı bir məhsulun qızartma prosesində yağın mühüm rol oynadığı məlumdur. .   -a istinadən xəbər verir ki, keyfiyyətli yemək əldə etməyə və yaxşı iştahaaçan olması üçün düzgün yağ seçimi vacibdir. Balıq qızardarkən b

.

Axşam nə yeyək ki kökəlməyək?

Axşam yeməyində kökəlməmək üçün yüngül, balanslı və az kalorili qidalar seçmək tövsiyə olunur. xəbər verir ki, gec yeməmək və porsiyaları nəzarətdə saxlamaq da vacibdir. Aşağıdakı qida seçimləri axşam saatlarında yemək üçü

turlar.az

sonxeber.az geyim dəbləri qadın geyimi geyim seçimi 2024 qonaq otagi sifahi xalq edebiyyati illik bürclər çimərlik dəbi kosmetika damla arxadan olmaq itburnu haxisdalar yutube