Gənclər arasında qorxulu göstəricilər – Bu qidalar xərçəng riskini artırır

Gənclər arasında qorxulu göstəricilər – Bu qidalar xərçəng riskini artırırXərçəng getdikcə gənc qadınlarda və 30 yaşlarında olan insalarda daha tez-tez rast gəlinir.
Milli.Az teleqraf.com-a istinadən bildirir ki, əvvəllər xərçəng yaşlı insanlarda olan xəstəlik kimi tanınırdı, amma son illər daha erkən yaşlarda bu diaqnoz qoyulur.
Mütəxəssislər həddindən artıq işlənmiş qidaları, tərkibində doymuş yağ, şəkər və duz yüksək olan qidaları daha az istehlak etməyi tövsiyə edir.
Araşdırmalara göstərir ki, emal olunmuş ətlər, qidalar bağırsaq xərçəngi riskini artıra bilər. Hər gün qırmızı ət yeyən adamlarda bağırsaq xərçəngi riski 40 faizə qədər artır.
Mütəxəssislər bildirirlər ki, ətin tərkibindəki nitratlar orqanizmdəki hüceyrələrə zərər verə bilər ki, bu da xərçəng ehtimalını gücləndirir.
2015-ci ildə aparılmış bir araşdırmaya görə, hər gün qırmızı və emal edilmiş ət istehlak edən insanlar həftədə bir dəfə və ya daha az istehlak edənlərə nisbətən bağırsaq xərçənginə tutulma riski 40 faiz daha çox olur.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 886   Tarix: 22 sentyabr 2024
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Həkim təyinatı olmadan dərman qəbul edənləri bu təhlükə gözləyir

İyun ayı ərzində Kliniki Tibbi Mərkəzin Toksikologiya şöbəsinə zəhərlənmə səbəbilə 99 nəfər yerləşdirilib. Bu barədə Kliniki Tibbi Mərkəzdən verilən məlumata görə, həmin şəxslərdən 37-si dərman, 27-si sirkə turşusundan, 1-

.

Şirin yemişi necə seçək?

Yay mövsümünün ən çox istehlak edilən meyvələrindən biri olan yemişi düzgün seçmək bir çox insan üçün çətinlik yaradır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, şirin və keyfiyyətli yemişi ayırd etmək üçün bir neçə sadə üsul var. Əvvəlc

.

Çiyələkdən kökəlmək mümkündürmü? – Gözlənilməz fakt

Çiyələk, dadlı və faydalı meyvə kimi tanınsa da, "ondan kökəlmək mümkündürmü?" sualı bəzilərini düşündürə bilər. Cavab isə həm bəli, həm də xeyr ola bilər - bu, miqdara və yanaşmanıza bağlıdır. xəbər verir ki, çiyələyi

.

Yay aylarında xəstəliklərin əsas səbəbləri nədir?

Yay mövsümündə havaların isinməsi ilə bir sıra xəstəliklərin yayılmasında artım müşahidə olunur. Bəs xəstəliklərin əsas səbəbləri nədir? . xəbər verir ki, həkimlərin fikrincə, bu dövrdə baş verən xəstəliklərin əsas səbəblər

.

Bu şəxslər üçün gün eynəyi taxmaq TƏHLÜKƏLİDİR

Gün eynəkləri təkcə dəbli aksesuar deyil, həm də gözləri zərərli ultrabənövşəyi (UV) şüalardan qorumaqda vacib rol oynayır. Amma alimlərin fikrincə, bəzi hallarda onları taxmamaq daha faydalı ola bilər. Alimlər nə deyirlər?

.

Uşaqlarda dəri yanması riski: Xərçəngə səbəb olur

Yay aylarında günəşə məruz qalmanın müxtəlif faydaları var, lakin həddindən artıq olmamaq və müəyyən saatlarda kölgədə qalmaq lazımdır. e- -a istinadən xəbər verir ki, körpələrdə və uşaqlarda günəş yanıqları sonrakı illərd

.

Naxçıvanda min bir dərdə dərman olan suyun sirri nədir?

Naxçıvan Muxtar Respublikası ərazisində 200-dən çox mineral bulaq mövcuddur. Onların əksəriyyəti müalicəvi xüsusiyyətləri ilə tanınır. Culfa şəhərindən 8-9 kilometr aralıda yerləşən Darıdağ arsenli mineral suyu da həmin bulaqlarda

.

Ətri hara vuraq ki daha qalıcı olsun?

Ətirdən düzgün istifadə onun qalıcılığını xeyli artırır. Mütəxəssislərin fikrincə, bədənin müəyyən nahiyələrinə vurulan ətir daha uzunmüddətli təsir göstərir. -ın məlumatına görə dermatoloqlar bildirirlər ki, ətirin qalıc

.

Düyü ilə bu məhsulları qəti yemək olmaz

Dietoloqlar xəbərdarlıq edir ki, düyünün bəzi məhsullarla birlikdə qəbulu həzm problemlərinə səbəb ola bilər. bununla bağlı məlumatları təqdim edir:. Düyü ilə nəyi qarışdırmaq olmaz - sağlamlığınıza zərər verə bilərsini

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az maskalar qis geyimləri 2025 kosmetoloq dil haqqinda atalar sozu yay kombinleri 2025 zirincin faydasi suni usaq yemekleri sekisler novruz hakista suni mayalanma sevda masqalar