Gündə 1 limon yeməyin bədəndəki 5 müsbət təsiri

Gündə 1 limon yeməyin bədəndəki 5 müsbət təsiriLimon turş dadı və sağlamlıq faydaları ilə məşhur olan bir meyvədir. Həm salatlara, həm də içkilərə əlavə edilə bilən limon orqanizmə bir çox müsbət təsir göstərir. 
Milli.Az gündəlik pəhrizinizə limon əlavə etməyin bədəninizdə yaratdığı 5 mühüm dəyişikliyi sizə təqdim edir:
Limon yüksək C vitamini tərkibi ilə immunitet sistemini gücləndirir və bədəni sərbəst radikallardan qoruyur. Antibakterial xüsusiyyətləri sayəsində boğaz infeksiyalarının və soyuqdəymələrin qarşısını alır. Xəstəliklərə meylli olduğunuz halda, limon pəhrizinizi zənginləşdirə bilərsiniz.
Həzm Sistemi Üçün Faydaları
Limonun turşuluğu mədədəki turşunun istehsalını stimullaşdırır və qidanın düzgün şəkildə həzm edilməsini təmin edir. Limon, həmçinin şişkinlik və qəbizliyin qarşısını alır və bağırsaqların sağlam fəaliyyətini təşviq edir.
Yaşlanma Əleyhinə Təsir
Limon C vitamini və antioksidantlarla zəngin olduğu üçün dəriyə faydalıdır. Vitamin C, kollagen istehsalını artıraraq dərinin sıxlaşmasına və qırışların azalmasına kömək edir. Həmçinin, limonun detoksifikasiya xüsusiyyətləri sızanaqları və dəri solğunluğunu aradan qaldırmağa kömək edir.
Ürək Sağlamlığı Üçün Faydalar
Limon ürək və qan dövranı sistemi üçün əhəmiyyətli olan flavonoidlər və C vitamini ilə zəngindir. Bu maddələr qan təzyiqini tənzimləyir, damarların sərtləşməsinin qarşısını alır və pis xolesterini azaldır. Limon, həmçinin ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir.
Arıqlamağa Yardımçı Olur
Limon təbii detoksifikator olaraq yağ metabolizmasını stimullaşdırır və maddələr mübadiləsini yaxşılaşdırır. Pektin lifi sayəsində toxluq hissini artırır və iştahı azaldır. Limon, qaraciyəri toksinlərdən təmizləyərək çəki idarə etməyə kömək edir.
Bu faydalar limonun gündəlik pəhrizdə necə faydalı ola biləcəyini göstərir. Lakin bu məqalə tibbi məsləhət kimi qəbul edilməməlidir.
Fidan
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 941   Tarix: 11 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

Bu halda ölüm riski artır

"Son zamanlar idman zallarında qəfil ürək ölümü və infarkt hallarının artması ictimaiyyətin ciddi narahatlığına səbəb olub. Məsələnin kökündə bir neçə amil dayanır. Əvvəla, gizli ürək-damar xəstəlikləri bu halların əsa

.

Spirtli içki ürək sağlamlığına belə təsir edir

Alimlər alkoqolun ürəyə mümkün təsirlərini təhlil ediblər. . -ın məlumatına görə, onlar müəyyən ediblər ki, hətta orta dərəcədə içmək də ürək ritmində dəyişikliklərə səbəb ola bilər və müxtəlif ürək-damar xəstəliklərini

.

Şampununuza bunları əlavə edin – Saçınız 7 gün yağlanmayacaq

Saçların tez-tez yağlanması həm qadınların, həm də kişilərin ən çox şikayət etdiyi problemlərdən biridir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bəzi təbii maddələri şampuna əlavə etməklə bu problemdən asanlıqla qurtulmaq mümkündür

.

Xəstəxanalara pul "tökməyə" ehtiyac yoxdur - Evdə də "sağalmaq" olurmuş

Xroniki yorğunluğun gizli səbəbi aşkarlanıb. xəbər verir ki, "Mount Sinai" tibb məktəbinin alimləri xroniki yorğunluq sindromunun əsas səbəblərindən birini müəyyən ediblər. "Frontiers in Medicine" jurnalınd

.

"Mayalı məhsullar ürəyin "evini yıxır"

Kardioloq ürəyin sağlam qalmasına kömək edən qidaları açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı kardioloq Anton Vaxlyaev gündəlik qidalanmada daha çox təzə tərəvəz, meyvə və göyərtiyə yer verilməsini tövsiyə edib. "Kaliuml

.

Nə çovdar, nə də kəpəkli… Ən sağlam çörək bunlar imiş

Son illərdə xəstəliklərin artması ilə sağlam qidalanmaya maraq da yüksəlib. Ağ çörək yerini kəpəkli, çovdarlı çörəklərə versə də, "ən faydalı çörək hansıdır?" sualı tez-tez soruşulur. Mütəxəssislər ən sağlam çörə

.

Ən sağlam süd növü açıqlandı– İnək südü siyahıda deyil

Son araşdırmalar südlərin qida dəyərini müqayisə edərək ən faydalı növü müəyyən edib. Mütəxəssislərin açıqlamasına görə, ən yüksək qida dəyərinə malik süd keçi südü hesab olunur. xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislə

.

Kiflənmiş məhsulları yemək xərçəng yaradır

Kiflənmiş meyvələri qətiyyən yeməyin. xəbər verir ki, bu barədə ekspert Mariya Zolotaryova xəbərdarlıq edib. "Kif göbələkləri insan sağlamlığı üçün təhlükəli sayılır. Onlar təkcə məhsulların görünüşünü korlamır. Hə

turlar.az

kosmetik vasiteler həkim məsləhəti yay geyimləri 2025 geyim dəbləri aysel elizade sevgilisi ev dizaynlari yataq otagi saglamliq haqqinda kosmetika gozellik dolça aybawi babasil həsən bəy zərdabi