Gündə 50 qram püstə yeyin - FAYDALARI
Püstə zəngin qida mənbəyidir. Xüsusilə zülal, sağlam yağlar, lif, maqnezium, fosfor və B vitamini ilə zəngindir. Antioksidantlar, digər minerallar və vitaminlər baxımından da əhəmiyyətli bir tərkibə malikdir.
Milli.Az baku.ws-ə istinadən püstənin faydalarını təqdim edir:
Arıqlamaq üçün bu məhsullara diqqət yetirin
Gündə 1 çay qaşığı qəbul edin, cinsi gücünüz artacaq...
Niyə körpələrə yumurta ağı vermək olmaz? - İshal ola bilər
Sağlam yağ mənbəyi: Püstə sağlam yağlarla zəngindir, xüsusilə də ürək sağlamlığını dəstəkləyir, çünki tərkibində bir doymamış yağ turşusu olan oleik turşusu vardır.
Zülal və lif mənbəyi: Püstə zülal və liflə zəngin bir qidadır. Beləliklə, həzmi asanlaşdırır, toxluq hissini artırır və həddindən artıq yemək riskini azalda bilər.
Mineral və vitamin mənbəyi: Püstə maqnezium, fosfor, kalium və B vitaminləri kimi bir çox vacib mineral və vitamin mənbəyidir.
Antioksidanlar: Püstə antioksidantlarla zəngin olduğu üçün bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qorumağa kömək edir və qocalma prosesini ləngidir.
Qan şəkərinə nəzarət: Püstə qan şəkərini tənzimləməyə kömək edə bilər. Tərkibindəki lif və zülal qan şəkərinin daha stabil səviyyəsinə kömək edir.
Çəkiyə nəzarət: Lazımı miqdarda istehlak edildikdə, püstə toxluq hissini artıra və qəlyanaltı ehtiyacını azalda bilər ki, bu da çəki idarə etməyə kömək edə bilər.
Bir porsiya (təxminən 50 ədəd) püstə 156 kkal və 6 qram protein və 3 qram pəhriz lifi ehtiva edir. Buna görə də, qoz-fındıqlardan daha az kalorili, zülal və lif baxımından daha yüksəkdir.
Püstə əhəmiyyətli miqdarda poli və mono-doymamış yağ turşularını ehtiva etdiyi üçün dərini təbii şəkildə nəmləndirməyə kömək edir və yaşlanma əleyhinə təsir göstərir. Püstə quruluğu aradan qaldırmaq üçün masaj terapiyası və aromaterapiya kimi müxtəlif müalicələrdə istifadə olunur.
Bundan əlavə, püstədə olan E vitamini antioksidant rolunu oynayır və dərini müxtəlif dəri xəstəliklərinə səbəb olan UV şüalarından qoruyur. Ona görə də bütün bu üstünlükləri nəzərə alaraq mətbəxinizdə püstəyə yer ayırın.
Bədənin ehtiyac duyduğu vitaminlər, minerallar və zülallar üçün gündə 50 qram istehlak edilməsi tövsiyə olunur.
Püstədə olan A vitamini sümüklərin inkişafında, böyüməsində və xərçəngdən qorunmasında rol oynayır.
Milli.Az