Gündə 50 qram püstə yeyin - FAYDALARI

Gündə 50 qram püstə yeyin - FAYDALARIPüstə zəngin qida mənbəyidir. Xüsusilə zülal, sağlam yağlar, lif, maqnezium, fosfor və B vitamini ilə zəngindir. Antioksidantlar, digər minerallar və vitaminlər baxımından da əhəmiyyətli bir tərkibə malikdir.
Milli.Az baku.ws-ə istinadən püstənin faydalarını təqdim edir:
Arıqlamaq üçün bu məhsullara diqqət yetirin
Gündə 1 çay qaşığı qəbul edin, cinsi gücünüz artacaq...
Niyə körpələrə yumurta ağı vermək olmaz? - İshal ola bilər 
Sağlam yağ mənbəyi: Püstə sağlam yağlarla zəngindir, xüsusilə də ürək sağlamlığını dəstəkləyir, çünki tərkibində bir doymamış yağ turşusu olan oleik turşusu vardır.
Zülal və lif mənbəyi: Püstə zülal və liflə zəngin bir qidadır. Beləliklə, həzmi asanlaşdırır, toxluq hissini artırır və həddindən artıq yemək riskini azalda bilər.
Mineral və vitamin mənbəyi: Püstə maqnezium, fosfor, kalium və B vitaminləri kimi bir çox vacib mineral və vitamin mənbəyidir.
Antioksidanlar: Püstə antioksidantlarla zəngin olduğu üçün bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qorumağa kömək edir və qocalma prosesini ləngidir.
Qan şəkərinə nəzarət: Püstə qan şəkərini tənzimləməyə kömək edə bilər. Tərkibindəki lif və zülal qan şəkərinin daha stabil səviyyəsinə kömək edir.
Çəkiyə nəzarət: Lazımı miqdarda istehlak edildikdə, püstə toxluq hissini artıra və qəlyanaltı ehtiyacını azalda bilər ki, bu da çəki idarə etməyə kömək edə bilər.
Bir porsiya (təxminən 50 ədəd) püstə 156 kkal və 6 qram protein və 3 qram pəhriz lifi ehtiva edir. Buna görə də, qoz-fındıqlardan daha az kalorili, zülal və lif baxımından daha yüksəkdir.
Püstə əhəmiyyətli miqdarda poli və mono-doymamış yağ turşularını ehtiva etdiyi üçün dərini təbii şəkildə nəmləndirməyə kömək edir və yaşlanma əleyhinə təsir göstərir. Püstə quruluğu aradan qaldırmaq üçün masaj terapiyası və aromaterapiya kimi müxtəlif müalicələrdə istifadə olunur.
Bundan əlavə, püstədə olan E vitamini antioksidant rolunu oynayır və dərini müxtəlif dəri xəstəliklərinə səbəb olan UV şüalarından qoruyur. Ona görə də bütün bu üstünlükləri nəzərə alaraq mətbəxinizdə püstəyə yer ayırın.
Bədənin ehtiyac duyduğu vitaminlər, minerallar və zülallar üçün gündə 50 qram istehlak edilməsi tövsiyə olunur.
Püstədə olan A vitamini sümüklərin inkişafında, böyüməsində və xərçəngdən qorunmasında rol oynayır.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 739   Tarix: 04 may 2024
f Paylaş

Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Diqqət: Bu kartof çox təhlükəlidir

Göyərmiş, yaşıla çalan kartof ən zəhərləyici təsirli kartofdur. -a istinadən xəbər verir ki, terapevt, tibb elmləri namizədi Marqarita Koroleva yaşıl rəng almış kartofun zərərindən danışıb:. "Kartof gün altında uzu

.

Hər ayrılqda insanın ürəyi qırılırmı? - Kardioloq açıqladı

Sən mənim ürəyimi sındırdın, çətin bir də düzələ. Travma və stresdən sonra "ürəyi qırılanlar, sınanlar" əslində nə yaşayır?. "Medicina"-ya istinadən xəbər verir ki, kardioloq Valeria Txorikova "qırılmı

.

Cökə çayının bilmədiyimiz faydaları

Mütəxəssislər cökə çayının bilinməyən faydalarını açıqlayıblar.   -a istinadən bildirir ki, bu çay qan təzyiqini normallaşdırmağa, həzmi yaxşılaşdırmağa və bədəndə iltihabı azaltmağa kömək edir. Xərçəng əmələ gətirməyə qadi

.

Elektron siqaret çəkmək hansı xəstəliklərə səbəb olur?

Elektron siqaret çəkmək hobbisi son dərəcə təhlükəlidir, çünki nəticələri müxtəlif yollarla özünü göstərə bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, Ukraynanın İctimai Sağlamlıq Mərkəzi bu cür təhlükəli əyləncələri sevənləri

.

Kimlər balqabaq tumu yeməməlidir: Bu siyahıda olub-olmadığınızı yoxlayın

Balqabaq tumu orqanizm üçün çox sağlam qidadır, lakin bəzi insanlar üçün faydalı olmaya bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, allergik reaksiyalarla müşayiət olunan fərdi dözümsüzlüyünüz varsa, bu məhsulu istifadə etməməlisiniz

.

Bunu edin, 15 saniyəyə ürəyinizin sağlamlığını öyrənin

İki barmağınızı qatlamaqla orqanizminizin sizə nə demək istədiyini öyrənə bilərsiniz. Bu çox asandır.   -a istinadən türkiyəli həkim Müfit Karacabeyliyə istinadən bu sağlamlıq testini təqdim edir. İki əlinizin şəhadət barmağın

.

Mikrodalğalı sobada yeməyin zəhərə çevrilməməsi üçün nə etməliyik?

"Mikrodalğalı sobada yeməkləri plastik qablarda qızdırmaq məsləhət deyil. Çünki materialdan benzol ayrılır, bu da DNT-nin mutasiyasına və zədələnməsinə səbəb olur". -a istinadən bildirir ki, bu barədə Rusiyanı

.

Əzələlər üçün vacib olan kalium ehtiyacını hansı qidalarla ödəmək olar? - Osman Müftüoğludan tövsiyələr

Sağlam bədənə sahib olmaq üçün adekvat vitamin-mineral balansını saxlamaq lazımdır. Məsələn, bədənin ehtiyac duyduğu kalium, ilk növbədə, bədənin əzələ quruluşu ilə əlaqəlidir. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu bu mineralın əzələləri

.

Yayda döymə etdirməyin! - Mütəxəssisdən XƏBƏRDARLIQ

Döymələr bir çox insanın ayrılmaz hissəsinə çevrilib və müasir cəmiyyətin reallıqları hətta işəgötürənləri də bununla bağlı fikirlərini yenidən nəzərdən keçirməyə məcbur edir. Bəs yayda döymə etdirməyə dəyərmi?.   -a istinadən xəbə

turlar.az

sonxeber.az aksessuarlar makiyaj instagram qadin sayti hamiləlik təqvimi portagalin faydasi ordan burdan qaslar kosmetika qaynanaya aid maskalar penis novruza aid hakışda hekaye janri