Gündə bir ovuc qoz yeyin, ÇÜNKİ... İNANILMAZ NƏTİCƏ
Qozun çoxsaylı faydaları haqda müxtəlif məlumatlar var. Yeni araşdırmalara görə isə, həftədə 4 gün bir ovuc qoz yemək və ya qoz yağı istifadə etmək infarkt riskini azaldır. qadınsaytı.az aile.lent.az-a istinadən qozun ürəyə faydalarını təqdim edir.
Qoz yemək və ya qoz yağı içmək ürəyi qoruyur. Araşdırmalar göstərib ki, insanlar bir ovuc qoz yedikdən 4 saat sonra qan damarlarının elastikliyi, xolesterol səviyyəsi, qan dövranı yaxşılaşır. Qozun və qoz yağının ürəyə faydalarını sübut edən araşdırmaların nəticəsi qozun bizi ürək-damar xəstəliklərindən qoruduğunu ortaya qoyub.
Amerikalı professor Penny Kris Eterton sağlamlığımız üçün hətta hər gün bir ovuc qoz yeməyə ehtiyac olduğunu bildirib. 3 yemək qaşığı (51 q) qoz yağı qəbul etmək isə qan damarlarının sürətini 4 saat içində inkişaf etdirir.
Qoz yağı endotelyal hüceyrələrin sağlamlığı üçün çox faydalıdır. Bu hüceyrələr qan damarlarını inkişaf etdirir və damarların elastikliyində əhəmiyyətli rol oynayır.
f Paylaş