Günəbaxan tumunun faydaları

Günəbaxan tumunun faydalarıGünəbaxan tumu esensial yağ turşuları, vitaminlər və mükəmməl mineral qaynağıdır.
Günəbaxan tumu tərkibində olan E vitamini və fol turşusu ilə ürək-damar xəstəliklərinin əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Tərkibindəki E vitamini orqanizmə antioksidant təsir göstəməklə yanaşı, orqanizmi sərbəst radikallara qarşı qoruyur.
Günəbaxan tumları hüceyrələrə dəyə biləcək zərərləri aradan qaldırmaq və beyin sağlamlığını qorumaq qabiliyyətinə malikdir. Bağırsağın işini rahatlaşdıraraq metobolizmi sürətləndirmək qabiliyytinə malikdir. Günəbaxan tumunun tərkibində olan təbii fol turşusu və yağ turşuları damar xəstəliklərinin sağalmasına yardım edir.
Günəbaxan tumu bağırsaqlarda olan toksinlərin orqanizmdən xaric olunmasına yardım edir və bununla da xərçəng riskini və xolesterolu  azaldır.
Günəbaxan tumu tərkibində olan triptofan maddəsi ilə beyində əmələ gələn seratoninin miqdarının artmasına səbəb olur.
Günəbaxan tumu tərkibində olan vitaminlər sayəsində osteoartrit, astma və revmatoid artrit xəstəliklərinin əlamətlərinin azalmasına səbəb olur.
Günəbaxan tumu orqanizmdə olan iltihab əlamətlərinin də aradan qalxmasına yardım edir. Tərkibindəki maqnezium və kalsium sümük sisteminin möhkəmlənməsinə yardım edir, sümük toxumasının əriməsinin qarşısını alır.
Tərkibində olan doymuş və doymamış yağlar sayəsində günəbaxan tumu qanda xolesterolun normallaşmasında faydası böyükdür.
Günəbaxan tumu əzələlərin rahatlaşmasına səbəb olur, qan təzyiqini aşağı salır, immuniteti artırır.
Günəbaxan tumu qalxanvari vəzin fəaliyyətinə də təsir göstərir, tiroid pozğunluqlarını aradan qaldırmağa kömək edir.
Günəbaxan tumunda saçların uzanması üçün vacib olan vitamin və minerallar var .Protein qaynağı olan bu tum saçların canlılığını artırır və onların canlanmasına yardım edir.
Günəbaxan tumu klimakteriya əlamətlərinin azalmasına, dərinin qocalmasının qarşısının alınmasına yardım edir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1190   Tarix: 23 may 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu vaxta qədər yoluxucu olduğu bilinmirdi - Qadınlardan kişilərə keçirmiş

Prostatitin yoluxucu ola biləcəyi barədə xəbərdarlıq edilib. xəbər verir ki, xroniki prostatit cinsi əlaqə zamanı partnyora keçə bilən bakteriyalarla bağlı ola bilər. Bu barədə uroloq, ali kateqoriyalı həkim Sergey Korolyov danışıb

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Niyə gündə üç dəfə yemək vacibdir? - Diyetoloqdan xəbərdarlıq

Gündə üç dəfə qidalanmadan imtina orqanizmdə maddələr mübadiləsinin pozulmasına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, diyetoloq və qastroenteroloq Viktoriya bildirib ki, qida qəbulları arasındakı fasilə yuxu vaxtı istisna olmaqla

.

Alimlər uzunömürlülüyün sirrini AÇIQLADILAR

Yüz il və daha artıq yaşayan adamlar uzunömürlülüklərinə görə həyat tərzlərindən daha çox genetik kodlarına minnətdar olmalıdırlar. -a istinadən xəbər verir ki, İtaliyada uzunömürlülərin genlərini araşdıran ekspertlərin kəşflər

.

Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir

Toyuq ətindəki rənglər həm ət yağlılığı, həm də təzəlik səviyyəsi barədə ipucu verir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə ağımtıl və açıq çəhrayı ənglər adətən yağlılıq və birləşdirici toxumaların paylanmasın

.

Zibil qablarından gələn qoxuya SON

Evimizdə istifadə etdiyimiz zibil qabları zamanla içərisində bakteriyaların yaranması səbəbindən pis qoxu yaymağa başlaya bilər. Zibil qabları yuyulsa belə, bu qoxu çox vaxt tam aradan qalxmır. xəbər verir ki, qoxunun evi

.

Niyə gündə mütləq 3 dəfə yemək yeməliyik?

Gündə üç dəfə yeməkdən imtina insanın maddələr mübadiləsini pozaraq hormon balansına mənfi təsir göstərə və qida maddələrinin çatışmazlığına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq və endokrinoloq Viktoriy

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari hamilelikde qidalanma yay geyimləri 2025 dini geyimler edebi janrlar konservləşdirilmiş məhsullar merlin monro kosmetika kahfe fali azerbaycanli is adami amerikada gullelendi baliq ginekoloq xanim.az