Gürzə

Gürzə(3-4 nəfərlik)

Ərzaqlar:

Xəmir üçün:Gürzə

2 st un

1 ədəd yumurta

1/2 ç.q duz

1/4 st ilıq su(təxminən)

Yuxaları yaymaq üçün əlavə un

İçlik üçün:Gürzə

300-400 q hazır bişmiş qoyun ətinin qiyməsi.

(Ya da soğanla çəkilmiş bişməmiş qoyun əti)

Üstü üçün:

Sarımsaqlı qatıq

Əridilmiş kərə yağı

Hazırlanması:

Qiyməni hazırlamaq üçün bax Qiymənin hazırlanmsı

Xəmiri hazırlamaq üçün bütün ərzaqları qarışdırıb normal xəmir yoğururuq.

GürzəGürzəXəmiri 2 hissəyə bölürük.

GürzəKündələri 1 mm qalınlıqda yayırıq.

GürzəStəkanın ağzı ilə diametri 5 sm olmaqla dairələr kəsirik.

GürzəKəsdikdən sonra içinə qiymədən qoyuruq.

GürzəHər birini aşağıdan yuxarıya doğru bükürük və baş hissəsini az deşik saxlayırıq. Bu qayda ilə hamısını düzəldirik.

Gürzə4 l suya 2 ç.q duz töküb qaynadırıq. Hazır gürzələri bir-bir suya töküb qarışdırırıq.

Gürzə5-10 dəqiqə qaynayandan sönra aşsüzəndən süzürük.

GürzəQaba yığıb üstünə əridilmiş yağ və qalan qiyməni tökürük. Hazır gürzəni süfrəyə verərkən yanında zövqə görə sarımsaqlı qatıq qoyulur.

GürzəQeyd: Bişməmiş ətdən bişirildikdə süfrəyə verəndə adi qaydada qaba yığılır üstünə yağ tökülür və yanında sarımsaqlı qatıq qoyulur.

Bəzi bölgələrimizdə isə bu yemək süfrəyə suyu ilə birlikdə verilir.

GürzəNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 3810   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az kosmetoloq makiyaj instagram kosmetik vasiteler sözlü şəkillər saglamliq haqqinda naina ibrahimova dünya mətbəxi novruz hakista gozde olar hekaye janri dovsan novruz hakışdaları