Hamilə xanımların NƏZƏRİNƏ! Bu balıqlardan uzaq durun
Hamilə qadınlar civə (zərərli neyroyoksin) və digər təhlükəli maddələrlə mümkün qida çirklənməsi səbəbindən həftədə bir-üç porsiyadan artıq balıq yeməlidirlər.
Milli.Az baku.ws-ə istinadən bildirir ki, bəzi balıqlarda olan omeqa-3 yağ turşuları həm hamiləlik zamanı, həm də hamiləlikdən kənar sağlamlıq baxımından əhəmiyyətli faydalar təmin edir.
Bir araşdırma, hamiləlik dövründə həftədə bir-üç dəfə balıq yeyən qadınların uşaqlarının bel ətrafının daha kiçik olduğunu, qan təzyiqi və xolesterinin səviyyəsinin aşağı olduğunu göstərib. Bütün bunlar körpə üçün daha yaxşı sağlamlıq və ürək xəstəliyi riskinin aşağı olduğunu işarə edir.
ABŞ Qida və Dərman İdarəsi (FDA) hamilə və süd verən qadınlara hər həftə 220-340 qram təhlükəsiz balıq və ya dəniz məhsulları yeməyi tövsiyə edir. Bunlara hamsi, Atlantik skumbriyası, pişik balığı, kəpənək, treska, mezgit balığı, kambala, siyənək, xərçəngkimilər, qızılbalıq, sardina, tarak, krevet, kalamar, sazan və başqaları daxildir.
Civə ilə potensial çirklənmə səbəbindən kral skumbriyası, marlin, köpək balığı, qılınc balığı və irigöz tuna balıqlarından qaçınmaq lazımdır.
Həmçinin hamilə qadınların suşi, hisə verilmiş balıq və digər çiy dəniz məhsulları yeməmələri tövsiyə olunur ki, bu da parazitlərin, o cümlədən hamiləliyin ağır fəsadları ilə əlaqəli olan mikrob olan listeriaların yaranması riskidir.
Milli.Az









Hakışta
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Dişlərin gizli düşməni açıqlandı
Ofis işçilərinin ən böyük "dərdi" - Həkimdən çarə
Xoşqədəm Zeynəb Xanlarova ilə görüntüsünü paylaşdı
Çox az istifadə olunur amma ən faydalı tərəvəzdir
Kağız dəsmal alarkən diqqət - İçində olan bu 3 maddə xərçəng yaradır