Hansı dozada civə öldürücü zəhərlənməyə səbəb ola bilər?

Hansı dozada civə öldürücü zəhərlənməyə səbəb ola bilər?Civə insan orqanizmi üçün öldürücü təsirə malik, olduqca təhlükəli kimyəvi elementlərdən biridir.
Bəs civə ilə zəhərlənmə hansı hallarda baş verə bilər?
Rusiyalı anestezioloq-reanimatoloq Dmitri Dolqinov bildirib ki, civə ilə zəhərlənmə yalnız maddənin buxarlarının yüksək konsentrasiyası ilə mümkündür, ona görə də civə termometrlərinin sağlamlıq üçün təhlükəsi həddindən artıq şişirdilir.
"Civə ilə zəhərlənmə yüksək konsentrasiyada civə buxarında baş verir. Bir mənzilə yarım kilo maye metal töksəniz, o zaman zəhərlidir. Civənin yüksək konsentrasiyası ilə insanda sinir və damar sistemlərindən zədələnmələr, diş ətlərinin qanaxması, yorğunluq, zəiflik və s. müşahidə olunur", - deyə həkim bildirib.
Mütəxəssis onu da qeyd edib ki, civə termometrində maddənin kifayət qədər kiçik konsentrasiyası var, ona görə də praktiki olaraq zəhərli deyil. Bununla belə, termometri sındırdıqdan sonra civəni çıxarmaq lazımdır, bunun üçün xüsusi xidmətlərə müraciət etmək lazımdır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1189   Tarix: 25 aprel 2022
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Kimlərə portağal yemək olmaz? - MÜTƏXƏSSİS AÇIQLADI

Portağal son dərəcə sağlamdır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir.   -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir

.

Soğan doğrayanda gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün 3 SADƏ ÜSUL

Soğan doğramaq əksər hallarda göz yaşı ilə nəticələnir.   -a istinadən xəbər verir ki, soğan doğrayarkən gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün onu dondurucuda 30 dəqiqə saxlamaq lazımdır. Soyuq temperatur fermentləri

.

Yaponların uzunömürlü olmasının SİRRİ - Hər gün bunu edirlər

Moskvada gözlənilən ömür uzunluğu orta hesabla rekord həddə - 78 yaşa çatıb. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Moskvanın Əmək və Əhalinin Sosial Müdafiəsi Departamentinin rəis müavini, Moskvanın uzunömürlülük proqramını

.

Qanın tünd rəngdə olması nəyin əlamətidir?

Qan rəngi bədəndəki oksigen miqdarını göstərir. bildirir ki, əgər qanın rəngi açıqdırsa tərkibindəki oksigenin miqdarının kifayət qədər olduğunu göstərir. Əgər qanın rəngi tünddürsə, bu qandakı oksigenin az olduğunu bildiri

.

Kimlərə portağal yemək olmaz?

Portağal son dərəcə sağlam qidadır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir. -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir

.

Bayramlarda salat hazırlayanların nəzərinə - Soyuducuda saxlamağın təhlükələri açıqlandı

"Yeni il tətilləri ərəfəsində xanımlar bayram süfrəsinin təmtəraqlı görünməsi üçün əlindən gələni edir. Nəticədə bir gündə yeyilə bilməyən çoxlu çeşiddə salatlar hazırlanır. Onları soyuducuya qoyarkən istifadə müddət

.

Gecələr kivi yesək, orqanizmdə nə baş verər?

Kivinin faydaları haqqında hər kəs eşidib, lakin az adam bunun yatmazdan əvvəl qəlyanaltı üçün əla seçim olduğunu bilir.   -a istinadən bildirir ki, yatmamışdan əvvəl kivi yemək yuxusuzluğu aradan qaldırmağa kömək edir. Səhərlə

.

Yaşıl bananın faydaları nələrdir?

Bananın hər növünün fərqli dadı var. Yetişməmiş, yaşıl banan lif baxımından daha zəngindir. Xüsusilə şəkər xəstələri üçün yaşıl banan daha faydalı hesab olunur.   -a istinadən yaşıl bananın bilinməyən faydalarını təqdim edir:

.

Sarımsaq qoxusundan necə qurtulmaq olar?

Sarımsaq mətbəximizin əsas məhsuludur. Demək olar ki, hər gün qabığını soyub doğrayıb bişiririk. .   -a istinadən bildirir ki, əllərdən sarımsaq qoxusunu aradan qaldırmaq üçün ən çox tövsiyə edilən məhsullardan biri də paslanmaya

turlar.az

sonxeber.az geyim seçimi maskalar yay geyimləri 2024 manikür və pedikür bulkalar reseptlər əkizlər bürcü kosmetika efsaneler usaq seirleri novruz hakısdası englishdilində qulaq narin faydasi