HANSI MƏHSUL QANDA ŞƏKƏRİ AŞAĞI SALIR? – ƏN FAYDALI QİDA
Şəkərli diabet xəstənin həyat keyfiyyətini əhəmiyyətli dərəcədə pisləşdirən təhlükəli bir xəstəlikdir. Bundan əlavə, bu xəstəliyin müalicəsi də mümkün deyil. Bu səbəbdən qarşısının alınması məsələlərinə lazımi diqqət yetirilməsi vacibdir.
Xarici alimlər qan şəkərini normallaşdıra biləcək qidaları müəyyən etmək üçün onlarla mövcud araşdırmanı təhlil ediblər.
Qida rasionunuza hansı sadə məhsulu daxil etməlisiniz?
Tədqiqatın müəllifləri, şəkərin səviyyəsini aşağı salmaq üçün sıyıq yeməyi məsləhət görürlər. Sıyığı səhər yeməyi üçün hazırlamaq lazımdır.
Darı sıyığının şəkər səviyyəsini normallaşdırmaq baxımından ən faydalı olduğu təsbit edilib.
Bu sıyıq yalnız yüksək keyfiyyətli xəstəliklərin qarşısının alınması üçün faydalı deyil. Əvvəllər mövcud olan şəkərli diabetin səviyyəsini də azaltmağa kömək edir.
Bu xəstəliyə irsi meylli olanlar üçün də sıyığını qida rasionuna daxil etmək vacibdir.
Mütəxəssislərin fikrincə, şəkər göstəricilərini izləmək, sağlam həyat tərzi sürmək və piylənmənin qarşısını almaq vacibdir.
f Paylaş