Hansı qidalar insanı depressiyaya salır - Əhvalı qaldırmaq üçün nə yeməli?

Hansı qidalar insanı depressiyaya salır - Əhvalı qaldırmaq üçün nə yeməli?Hər gün asan həzm olunan karbohidratlı qidalar yemək insanda piylənmə, diabet və depressiya, psixi problemlər, əhval-ruhiyyənin pisləşməsinə səbəb ola bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, alimlər bu siyahıya un məmulatları, çörək, şirniyyatları daxil edib.
Nəyə görə çörək, un məmulatı depressiyaya səbəb olur?
Dietoloq Anastasiya Tarasko bildirib ki, tez mənimsənilən karbohidratlar yeyiləndən dərhal sonra qana keçir, eləcə də sürətlə orqanizmdən çıxarılır. Bu da əhval-ruhiyyənin dəyişməsinə səbəb ola bilər.
Depressiyadan çıxmaq üçün menyunu triptofanla zəngin ərzaqlarla tərtib edin.
Eləcə də çox yağlı qidalar, yağlı ət, yarımfabrikatlar, kolbasa, sosis həzm sistemində problemlər və depressiya yarada bilir.
Heyvani yağlarda olan xolesterin depressiv əhvalı 40% artırır.
Əsəbləri düzəltmək, depressiya və təşviş əleyhinə aşırı yeməkdən, toxluqdan qaçmalı, Aralıq dənizi dietasına əməl etməlidir.
Elmi tədqiqatlar sübut edib ki, bu dieta, az yemək və idmanla xroniki depressiyada olan insanların vəziyyəti xeyli yaxşılaşıb.
Bəs hansı qidaları yemək lazımdır:
- Payız xurması - narıncı rəngdə olan. Əgər sarı rəng təşviş rəngi hesab olunursa, narıncı əksinə depressiyaya qarşıdır. Ona görə kök, balqabaq, portağal, xurma yemək lazımdır.
Bu rəngdə ərzaqlarda maqniy çoxdur. O da stresə qarşıdır.
- Yeyilən təbii göbələklər- bu qidada çox miqdarda B12 vitamini, antioksidantlar, amin turşuları var.
- Tünd, qara şokolad
- Yağlı balıq
- Yumurta sarısı
- Avokado
- Badam
- Bütün çərəzlər
Triptofanla zəngin olduğu üçün serotonin hasilini artırır. Bunları hər gün qəbul etdikdə yuxu normallaşır, insan şən əhvalda olur. /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1034   Tarix: 29 dekabr 2021
f Paylaş


Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Qışda xəstəliklərdən qoruyur, həm də arıqladır

Qışda salatları bəzəyən turp tərkibindəki vitaminlər, minerallar və liflə tam sağlamlıq qaynağıdır. axşam.az-a istinadən bildirir ki, çoxsaylı araşdırmalar nəticəsində turp yeməyin immuniteti gücləndirdiyini sübut edib.

.

Meditasiyaya necə başlayaq - ruhun bədənlə vəhdəti

Meditasiyaya başlamaq istəyirsinizsə, sadə addımlarla ilkin təcrübəni qazana bilərsiniz. xəbər verir ki, meditasiya düşüncələrinizi sakitləşdirmək, zehni rahatlıq əldə etmək və daxili balans yaratmaq üçün çox təsirli üsuldur

.

Avadanlıqların uzun müddət fəaliyyət göstərməsi üçün VACİB MƏQAMLAR

Avadanlığın uzun müddət fəaliyyət göstərməsi üçün xüsusi qaydalara riayət etməlisiniz. bu qaydaları sizə təqdim edir:. Parça növü. Hansı parçanı ütüləyəcəyinizə görə temperaturu seçmək vacibdir. Əgər temperaturu çox yüksə

.

Saç ağarmasının qarşısını ala bilərik?

Ağarmış saçlar, üzdəki qırışlar kimi, qocalığın çoxsaylı əlamətlərindən biri hesab olunur. Bir çox insan saç ağarması prosesini geri qaytarmağın mümkün olub-olmadığı ilə maraqlanır. -ə istinadən bildirir ki, 2021-ci ild

.

Tibbdə fantastika - ABŞ-də robot təkbaşına ağciyər tansplantasiyası etdi - FOTO

NYU Langone Health-in asurgical komandası dünyada ilk tam robotik qoşa ağciyər transplantasiyasını həyata keçirib. . xəbər verir ki, Stefani H. Chang minimal invaziv prosedura rəhbərlik edib. O, MD, NYU Grossman Tibb Məktəbini

.

Gündə 6 dənəsini yemək bədəni dəmir və kalsiumla doldurur

Antioksidantlarla zəngin əncir südü immunitet sistemini gücləndirir. Əncir südündə olan antioksidantlar bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qorumağa kömək edir. -a istinadla xəbər verir ki, bu süd kalsium, maqneziu

.

"1 qaşığı şəfa mənbəyidir, bütün xəstəlikləri yox edir

Sağlam həyata addım atmaq istəyənlərə təkliflər təqdim edən Prof. Dr. Canan Karatay min illik şəfa mənbəyi adlandırılan yeməyin hər zaman nizamlı istehlak edilməsinin lazım olduğunu vurğulayıb. Hər kəsin evində olan və adətə

.

Bu insanlara kəsmik yemək tövsiyə olunmur - Təhlükəlidir

Kəsmik faydalı və zülal, kalsium kimi qidalandırıcı maddələrlə zəngindir. Lakin bəzi insanlar üçün bu qidanın istehlakı məhdudlaşdırılmalı və ya tamamilə dayandırılmalıdır. kəsmik yeməməsi tövsiyə olunan insanları təqdi

.

Niyə 25 yaşdan sonra orqanizmdə problemlər başlayır?

25 yaşdan sonra orqanizmdə ağrılar yaranmağa başlaya bilər, çünki bədən bir sıra fiziki və bioloji dəyişikliklərdən keçir. xəbər verir ki, bu dövr, bədənin inkişaf mərhələsinin sona çatması və həyatın yeni bir fazasına keçməs

turlar.az

sonxeber.az makiyaj etmek qaydalari kosmetika mehsullari yay kolleksiyasi bayatilar gozlerin bezedilmesi usaq saclarinin yigilmasi dini qadin geyimleri itburnu mikayıl abdullayev sevda qadin saglamlig rəksanə