Həkimlər qəhvənin beyin üçün gizli təhlükələri barədə xəbərdarlıq ediblər

Həkimlər qəhvənin beyin üçün gizli təhlükələri barədə xəbərdarlıq ediblərQəhvə spirtli və şəkərli içkilərlə birlikdə beynin zədələnməsinə səbəb ola bilər.
Milli.Az "Report"a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Eat This, Not That!" nəşri amerikalı dietoloqlara istinadən yazıb.
Mütəxəssislər bildiriblər ki, qəhvənin normadan artıq istifadəsi orqanizm üçün ziyanlıdır. Belə ki, gündə altı fincandan çox qəhvə içmək beyinin koqnitiv geriləmə ilə xarakterizə olunan kiçilməsinə səbəb ola bilər. Həkimlər həmçinin çay və şokoladdan normadan artıq istifadə etməməyi də məsləhət görüblər.
Bundan əlavə, məqalədə deyilir ki, spirt kimi şəkərli içkilər də beyin hüceyrələrini öldürə bilər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1221   Tarix: 15 yanvar 2022
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Hamiləlik planlayan qadınlar lakdan uzaq dursun - Sonsuzluq yaradır

Son illərdə gel-laklı manikürün davamlılığı və rahatlığı səbəbindən geniş yayılsa da, onun müntəzəm istifadəsi qadınların reproduktiv sağlamlığına potensial təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, bu barədə məlumatı qadın xəstəliklər

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI

Son zamanlar xroniki xəstəliyi və ya yüksək qan təzyiqi olan şəxslərin Masazır kimi ərazilərdən ev almaması ilə bağlı fikirlər səsləndirilir. Bildirilir ki, bu cür yaşayış məntəqələri onların səhhətinə mənfi təsir göstər

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Təzyiq dərmanının tərkibində təhlükəli maddə aşkarlandı

ABŞ-da yüksək qan təzyiqinin müalicəsində istifadə olunan "Ziac" adlı dərmanla bağlı geniş miqyaslı geri çağırma prosesi başlayıb. xəbər verir ki, Qida və Dərman Administrasiyası (FDA) bildirir ki, adi laboratoriy

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Sağlam bildiyimiz təhlükə - ÖLDÜRƏ BİLƏR

Bəzi qidaların düzgün şəkildə qəbul edilməməsi sağlamlıq üçün ciddi riski yarada bilər. -ın məlumatına görə, onlardan biri çia toxumudur. Əgər bir qaşıq çia toxumu udularaq, dərhal ardından bir stəkan su içilərsə, toxumla

turlar.az

həkim məsləhəti sac duzumleri hamilelikde qidalanma qadın haqqinda kəpəyə qarşı şir bürcü bir yaşına qədər körpələrə qulluq kosmetika arıqla həsən bəy zərdabi hüzeyir hacibəyov uzeyir hacibeyli penis