Hər gün xiyar yemək üçün 7 ƏSAS SƏBƏB

Hər gün xiyar yemək üçün 7 ƏSAS SƏBƏBTərəvəz orqanizmi nəm saxlayır, bitki lifi, vitaminlər və antioksidantlarla təmin edir.
Xiyar rasionunuzu lif, vitamin və antioksidantlarla zənginləşdirərək, isti havalarda onları ideal qəlyanaltı edir. 
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, həkimlər hər gün xiyar yeməyi məsləhət görürlər və bunun çox yaxşı səbəbləri var.
Xiyarın yeddi faydalı xüsusiyyəti
1. Sümük sağlamlığının qorunması. Xiyar sümük toxumasını gücləndirmək üçün lazım olan K vitamini ilə zəngindir. Bir xiyar gündəlik K vitamini dəyərinin 40 faizini təmin edir.
2. Nəfəs təravətləndirici. Tərkibindəki fitokimyəvi maddələr və yüksək su tərkibi sayəsində xiyar ağzınızı təravətli saxlamağa və quruluğun səbəb olduğu pis qoxu ilə mübarizə aparmağa kömək edir.
3. Aşağı qan təzyiqi. 2017-ci ildə edilən bir araşdırma, hər gün xiyar suyu içən yüksək qan təzyiqi olan yaşlı insanların qan təzyiqlərini normallaşdıra bildiyini göstərib.
4. II tip diabet riskini azaldır. Xiyar aşağı qlisemik indeksə malikdir, bu da orqanizmi II tip diabetdən qorumağa kömək edir. Risk altında olan insanlara qırmızı ət və karbohidratlardan uzaq durmaq tövsiyə olunur.
5. Bədəni nəmləndirir. Xiyar xüsusilə isti mövsümdə bütün orqanizm sistemlərinin düzgün işləməsini təmin edərək su balansını qorumağa kömək edir.
6. Arıqlamağa kömək edir. Yüksək su tərkibi xiyarları doldurur, bu da kalori qəbulunu azaltmağa kömək edir və çəki itirmə prosesini sürətləndirir.
7. Qəbizliyin qarşısının alınması. Xiyarın tərkibindəki lif və su qəbizliyin qarşısını alır. Faydalı xüsusiyyətlərini artırmaq üçün zeytun yağı ilə hazırlanmış salatlara xiyar əlavə edin.
Hər gün xiyar yemək bir çox sağlamlıq faydası təmin edir və orqanizminizi ən yaxşı formada saxlamağa kömək edir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1086   Tarix: 14 iyul 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar

Siqaret istifadəsi, həddindən artıq çay və qəhvə istehlakı, həmçinin şəkərli qidalar dişlərin saralmasına və ləkələnməsinə səbəb olan əsas amillərdir. Hətta ağız gigiyenasına ciddi əməl edənlərdə belə zamanla rəng dəyişim

.

Ayaqlarımız niyə üşüyür? - Əsas səbəb açıqlandı

Bir çox insan, xüsusilə soyuq havalarda və ya ev şəraitində belə ayaqlarının tez-tez üşüdüyündən şikayətlənir. xəbər verir ki, mütəxəssislər bu vəziyyətin əsas səbəblərini açıqlayıb. Həkimlərin sözlərinə görə, ayaqların üşüməsini

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür

Xurmanın badam, püstə və ya qozla birlikdə yeyilməsi orqanizmdə qanda şəkərin daha sabit səviyyədə qalmasına və enerji balansının qorunmasına kömək edir. xəbər verir ki, xurma yüksək təbii şəkər tərkibinə malik olduğunda

.

Bişmiş kələmə süd əlavə edin - Aşpazlar belə edir

Peşəkar aşpazların kələm bişirərkən tez-tez müraciət etdiyi bir üsul diqqət çəkib. xəbər verir ki, məlum olub ki, bişmiş kələmə süd əlavə edilməsinin həm dad, həm də sağlamlıq baxımından mühüm səbəbləri var. Mütəxəssisləri

.

Azərbaycanda 60 günlük körpə qidadan öldü - İlk 6 ay qətiyyən başqa yemək olmaz - SƏBƏB

Abşeron rayonunda 2 aylıq körpə bədbəxt hadisə nəticəsində ölüb. 23 oktyabr 2025-ci il təvəllüdlü Rəvanə Muxtarova yaşadığı Xırdalan şəhərindəki evdə boğazında qida qalması nəticəsində boğularaq vəfat edib. xəbər verir ki

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Bu simptomlar sizdə varsa virusa yoluxmusunuz - Həkimə gedin

Havaların soyuması ilə birlikdə qripə yoluxma hallarında ciddi artım müşahidə olunur. xəbər verir ki,yoluxucu xəstəliklər üzrə türkiyəli mütəxəssis professor Dr. Duran Tok H3N2-nin A qrupu qrip virusu olduğunu və bəzi hallard

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

turlar.az

gelinlikler qis geyimləri 2025 qadin sayti ibrətamiz sözlər bürclər gündəlik zirinc faydalari qrip zökəm kosmetika novruz hakışdaları kondom seksual bayraq qiz adlari