Hər yeməkdən əvvəl isti su içməyin faydası

Hər yeməkdən əvvəl isti su içməyin faydasıAyurveda qədim hind və Çin təbabəti mənbələrində hər yeməkdən öncə isti su (qaynar yox) içmək barədə yazılıb.
Hazırda da bir çox dietoloqlar bu məsləhəti verir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, hər yeməkdən sonra isti su içməyin ödqovucu təsir etdiyini, ödü aktivləşdirib həzmə kömək edir.
Bir şərtlə ki, öd kisəsində daşlar olmasın.
İsti su öd kisəsi, qaraciyər, nazik bağırsaqda sfinkterləri açır, rahatladır.
Bu metodun faydaları:
- Öd şirəsi qaraciyərə toksinləri atmağa kömək edir. Öd kisəsi müxtəlif səbəblərdən spazmlı olanda, tutulanda qaraciyər yüklənir. İnsanda allergiya, dermatit, sarımsaq və soğana qarşı kəskin reaksiya əmələ gəlir. Sizdə bu simptomlar varsa, deməli, ödünüz yetəri qədər deyil.
- Öd insanı parazit, miktob, qurdlardan qoruyur. Öd kifayət qədər olmadıqda, onlar mədədən bağırsağa keçir.
- Öd ağır yağlı yeməklərdə yağ və zülalı həll edir. Əgər yağlı yeməkdən sonra halınız yaxşı deyilsə, deməli öddə problem var.
- Öd göbələk və kandida ilə mübarizə aparır.
Ona görə mütləq ödü aktivləşdirmək lazımdır. Suyun hərarəti 42-45 dərəcə olmalıdır. Çox qaynar, boğazı, qida borusunu yandıran su olmamalıdır. Soyuq su içdikdə öd, qaraciyər daha da spazmlaşır və əksinə, öd daha da az çıxır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 904   Tarix: 14 oktyabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Stresdən tez qurtulmağın sadə yolu

Alimlər müəyyən ediblər ki, yoqa nəfəs meditasiyası beyin ritmlərini dəyişir və dərin rahatlıq hissi yaradır.  xəbər verir ki, tədqiqat "Mental Health Research" jurnalında dərc olunub. Elektroensefaloqrafiya (EEQ

.

Gec danışan uşaqlarla bağlı mütəxəsisdən XƏBƏRDARLIQ

"Nitqdə rast gəlinən problemləri təkcə şifahi nitqdə yox, həmçinin yazılı nitqdə, yəni  öyrənmə, oxuma, yazma və yeni informasiyaların analizi zamanı da çətinliklərə səbəb olacaq". xəbər verir ki, bu fikri Səhiyy

.

Parmesan pendiri əslində nədən hazırlanır? - şoka düşəcəksiniz

Parmezan dünyanın ən məşhur pendirlərindən biridir, lakin bütün istehlakçılar bunun vegetarianlar və veganlar üçün uyğun olmadığını bilmirdi. Onun istehsalı buzov mədəsindən alınan fermentlə bağlıdır.  xəbər verir ki, mövzun

.

Bu yeməkləri folqaya bükmək olmaz - Tərkibinə alminium qarışır

"Folqada kələm və kartof bişirmək məsləhət görülmür, çünki bu zaman yemək içəridə buxarlanır və çiy qalır". xəbər verir ki, rusiyalı qida mütəxəssisi Dmitri Bıstrovun sözlərinə görə bəzi qidalar folqa ilə reaksiyay

.

"Bu yaşda siqaret çəkənlər sonradan qızların yanında pərt olurlar"

Siqaretə erkən yaşda başlamaq 30 yaşdan sonra impotensiya riskini artırır. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı psixiatr-narkoloq Ruslan İsaev məlumat verib. Onun sözlərinə görə siqaret və digər tütün məhsulları qan damarların

.

Damarları tıxayır, oksigen çatmır - Xeyli insan bu səbəbdən ölür: Açıqlama

İnfarkt və insult adətən qəfil baş vermir. Bu xəstəliklərin formalaşması illərlə davam edən risk faktorlarının toplanması nəticəsində baş verir. xəbər verir ki, bunu kardioloq, Rusiya Səhiyyə Nazirliyinin Tibb və Profilaktik

.

Dietoloq stressi azaldan 5 təbii içkini açıqladı

Stress və gərginlik həm bədənə, həm də beyinə mənfi təsir göstərir. Lakin bəzi təbii içkilər bu halı yüngülləşdirməyə və orqanizmin sakitləşməsinə kömək edə bilər. Mütəxəssislər qeyd edir ki, bu içkilər sağlamlıq üçün təhlükəsizdi

.

Dikdaban geyinən qadınların nəzərinə! - Həkimdən xəbərdarlıq

Ayaqda yaranan "şiş" adətən zərərsiz görünsə də, zamanla ciddi ağrılar və hərəkət çətinliyi yarada bilər. xəbər verir ki, bunu travmatoloq-ortoped Elişer Zoxirov bildirib. Həkimin sözlərinə görə bu hal adətən ba

.

Turşudan sonra bu əlamətlər yaransa həkimə gedin, yoxsa

Ev şəraitində ət və digər məhsulları konservləşdirmək botulizm təhlükəsini artırır. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı terapevt Nadejda Çernışova danışıb. "Botulizm bakteriyasını məhv etmək üçün 120C temperatur lazımdı

turlar.az

aksessuarlar geymler 2025 yaz geyimleri 2025 fitrə kimlərə verilir uşağın cinsiyyəti morugun faydasi qlazok kosmetika novruz bayramina aid hakistalar rus dili 2ci ders itburnu gözəllik saglam qidalanma