Heyva dolması
Ərzaqlar:
250-300 q bişmiş qoyun ətinin qiyməsi
150-200 q təmizlənmiş şabalıd
2 x.q əridilmiş kərə yağı
5 ədəd heyva
Çay qaşığının ucunda darçın
Duz
İstiot
1/2 st su
Hazırlanması:
Qiyməni hazırlamaq üçün soğan ilə çəkilmiş (300 q ətə 1ədəd baş soğan) qoyun ətini yağ əlavə edib qovururuq. Tam bişməsi üçün az su əlavə edib bişiririk. Suyu çəkilib yağa düşəndə darçın, duz və istiotunu töküb 5-10 dəqiqə qovurub götürürük.
Şabalıdı xırda doğrayıb qiyməyə qarışdırırıq.

Heyvaların üstünü təmizləyib yuyuruq. Heyvaların içini çıxarıb təmizləyirik.



Hazır qiyməni heyvanın içinə yığırıq.

Üstünə su və əridilmiş yağ əlavə edib vam odda 30-35 dəqiqə bişiririk.
Suyu çəkilib yağa düşəndə dolmamız hazırdı.Dolmanı süfrəyə verdikdə şirəsindən də üstünə töküb veririk. Zövqə görə üstünə darçın səpirik.
Nuş olsun!









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Ürəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş
Sızanaqların yaranmasının gözlənilməz səbəbi açıqlandı
100 yaşına qədər yaşamağın gizli resepti - Xəstəliksiz ömür üçün
Hamam dəsmalı istifadə edən bütün ailələrə xəbərdarlıq
Bu məşqin 1 dəqiqəsi gəzməkdən 6 dəfə daha təsirlidir
Səhərlər enerjili oyanmağın sirri: Yatmazdan əvvəl otağınıza qoyun
Az siqaret çəkmək də öldürür- Erkən ölüm riski 60% artır