İmmunitet, ürək, dəri, qan və limfaları çökdürən donuz ətinin 10 dəhşətli fəsadı

İmmunitet, ürək, dəri, qan və limfaları çökdürən donuz ətinin 10 dəhşətli fəsadıHəm İslam dini, həm də demək olar ki, bir çox elm adamları donuz ətinin yeyilməsini qadağan edir.
"O sizə leşi, qanı, donuz ətini və Allahdan başqası adına kəsilmiş heyvanı haram qıldı. Amma bunu yeməyə məcbur olanlar həddi aşmayacaq dərəcədə yesə onlara günah yoxdur. Həqiqətən Allah bağışlayandır və əsirgəməyəndir." (Bəqərə surəsi,173 ayə)
Bəs donuz əti niyə yeyilməməlidir? Həqiqətənmi insan sağlamlığı üçün zərərlidir?
Milli.Az bununla bağlı faktları təqdim edir:
Donuz yeganə heyvandır ki, öz nəcisini yeyir. Donuz ətini yeyən insanlarda immun sistemi yeməyənlərdən həmişə aşağı olur və çox güclü bir allergiyaya səbəb olur.
Donuz əti başqa ətlərdən fərqli olaraq insanda böyümə hormonlarına təsir edir və bu hormonların nizamlı hərəkətini pozur. Bundan sonra belə insanlarda xolesterin və lipid mübadiləsində pozulmalar əmələ gəlir.
Donuz ətinin tərkibindəki yağlar başqa yağlara nisbətdə qan damarlarına sürətlə keçir, bundan sonra damarlarda yağlanmanın miqdarı artır və belə insanlar ürək xəstəliklərinə daha tez tutulurlar və bu insanların infarkt olma riskini çoxaldır. Belə insanların beyin qan dövranında da həmişə problemlər olur çünki damarların mənfəzləri tutulduğundan beyinin qidalanması pozulur və belə insanlar alzheymer, skleroz kimi xəstəliklərə daha cavan yaşlarında tutulurlar.
Donuz piyinin içərisində sutoksin adında zəhərli maddə var ki, bədəndəki limfa damarlarının işini pozur və onların böyüməsinə səbəb olur. Məsələn daima donuz əti yeyən insanlar adicə boğazgəlmə xəstəliyinə tutulanda boğazları o qədər şişir ki, sanki donuza bənzəyirlər.
Donuz ətini daimi yeyən insanların dərilərində ekzema və qaşıntı neyrodermit daha çox olur, buna səbəb ətdə olan histamin və imtidazoldur.
Donuz ətini daima yeyən dövlətlərin insanlarına nəzər salın, demək olar hamısı hədsiz piylənmədən və şəkərdən əziyyət çəkirlər. Bundan başqa donuz ətində donuz finnası adlı qurdlar var, bu qurdlar inək ətində də olur, amma inək ətini 80 dərəcəyə qədər qızdıran kimi finnalar ölür, donuz ətini isə 120 dərəcə qızdırmaq lazımdır ki, bu qurdlar ölsün. Məsələn donuz ətindən kabab bişən zaman bu qurdlar çox zaman ölmür. İnək ətindən yoluxan finnalar müalicəyə rahat tabe olurlar, amma donuz ətindən yoluxmuş finnalarla mübarizə illərlə çəkir. Çünki xarici amillərə qarşı cox davamlıdırlar. Tək finnalar yox, donuz ətindən insanlara yüzlərcə zoonoz xəstəliklər keçə bilir.
Donuzlarda qısqanclıq hissi olmur, daima donuz əti ilə qidalanan insanlara bu hisslər keçir və onlarda da qısqanclıq hissləri ölməyə başlayır.
Donuz yediyi yeməkləri 4 saata həzm edir.
Bu, çox sürətli həzm olduğundan, donuz yediyi yeməkləri tam filtrasiya (təmizləmə) edə bilmir və sonda bütün mikroblar və bakteriyalar onun orqanizmində qalır.
Donuz ətinin tərkibində cox miqdarda kükürd var, daimi qidalanma zamanı kükürd orqanizmdə çoxalır və fəqərələrin, oynaqların arasındakı toxumalarda toplanır, sonda belə insanlar bel yırtığı oynaqların əyilməsi kimi xəstəliklərə tutulurlar. /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1049   Tarix: 23 mart 2022
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Dərmanlarla gəncləşmək istəyənlərə xəbərdarlıq - Xərçəng yaradır

Bəzi əlavələr tez-tez gəncliyi qorumağın və yaşlanmanı yavaşlatmağın yolu kimi reklam olunur, amma elmi əsasları çox məhduddur. xəbər verir ki, bunu rusiyalı dermatoloq və kosmetoloq Natalya Mixaylova bildirib. "Bəz

.

Qışda çayınıza dondurulmuş limon atın - faydasını görün

Limonun saysız-hesabsız faydalarından yararlanmaq üçün onu bir çox formada istifadə etmək olar. Dondurulmuş limonla isə daha sağlam qidalanmaq mümkündür. Belə limonları adətən təmiz tərkibli su ilə içmək daha təsirlidir

.

Analizə gedənlər bunu mütləq bilməlidir, yoxsa cavablar səhv çıxa bilər

Vitamin və bioloji aktiv qida əlavələri xəstəliklərin düzgün diaqnozuna və müalicəyə mane olur. xəbər verir ki, bunu rusiyalı terapevt Olqa Çistik bildirib. "Ən çox dəmir, D vitamini və biotin qəbul edən insanlarda analizlərd

.

Dünyanın ən yaşlı qadınının uzunömürlülük SİRRİ

Alimlər dünyada ən uzunömürlü insan kimi tanınan Maria Branyas Moreranın DNT-sini araşdıraraq onun uzunömürlülüyünün səbəblərindən birini müəyyənləşdiriblər. xarici mənbələrə istinadən xəbər verir ki, ABŞ-də doğulan, laki

.

Bu əlamətlər sizdə də varsa, diqqət edin

Cəmiyyət arasında kifayət qədər yayılmış olmasına baxmayaraq, çox vaxt fərq edilməyən hipertoniya, yəni yüksək qan təzyiqi, mütəxəssislərə görə səssiz irəliləyən ən təhlükəli sağlamlıq problemlərindən biri hesab olunur. Mütəxəssislə

.

Maqneziumu kimlər qəbul edə bilməz? - Xəbərdarlıq

Milyonlarla insan tərəfindən qəbul edilən maqnezium son illərin ən populyar əlavələrindən birinə çevrilib. Onu "bu günün mineralı" adlandırırlar - bəs doğrudanmı , yuxunu yaxşılaşdırır, həzmi tənzimləyir və beyin

.

Pambıq və ya fırça ilə dırnağa çəkin - göbələyin kökünü kəsir

Dırnaq göbələyi həm estetik, həm də sağlamlıq baxımından narahatlıq yaradan problemdir. Son araşdırmalar göstərir ki, kəklikotu yağının antifungal (göbələk əleyhinə) xüsusiyyətləri sayəsində bu problemin qarşısını ala bilər

.

Boyun qalınlığı bu ciddi xəstəliklərin əlamətidir - DİQQƏT

Bədənimizin çox vaxt diqqətdən kənarda qalan bir hissəsi - boyun əslində sağlamlıq vəziyyətimiz haqqında mühüm məlumatlar verə bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, boyun çevrəsinin normaldan daha qalın və ya incə olması potensia

.

Kola sümükləri əridir - Həkim

Duz, şəkər, kofein və qazlı içkilər sümüklərin möhkəmliyini zəiflədərək sınıqlara səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı ekspert, endokrinoloq İrina Zyatıkova bildirib. "25-30 yaşa qədər sümüklərin kütləsi artır

turlar.az

geymler 2025 qaşların formalari geyim və ayaqqabılar qadın geyim və aksessuar sirin gilas paxlava reseptləri prostat vəzi kosmetika kondom baliq üzeyir hacıbəyli dolça atalar sözü