İmmunitet, ürək, dəri, qan və limfaları çökdürən donuz ətinin 10 dəhşətli fəsadı

İmmunitet, ürək, dəri, qan və limfaları çökdürən donuz ətinin 10 dəhşətli fəsadıHəm İslam dini, həm də demək olar ki, bir çox elm adamları donuz ətinin yeyilməsini qadağan edir.
"O sizə leşi, qanı, donuz ətini və Allahdan başqası adına kəsilmiş heyvanı haram qıldı. Amma bunu yeməyə məcbur olanlar həddi aşmayacaq dərəcədə yesə onlara günah yoxdur. Həqiqətən Allah bağışlayandır və əsirgəməyəndir." (Bəqərə surəsi,173 ayə)
Bəs donuz əti niyə yeyilməməlidir? Həqiqətənmi insan sağlamlığı üçün zərərlidir?
Milli.Az bununla bağlı faktları təqdim edir:
Donuz yeganə heyvandır ki, öz nəcisini yeyir. Donuz ətini yeyən insanlarda immun sistemi yeməyənlərdən həmişə aşağı olur və çox güclü bir allergiyaya səbəb olur.
Donuz əti başqa ətlərdən fərqli olaraq insanda böyümə hormonlarına təsir edir və bu hormonların nizamlı hərəkətini pozur. Bundan sonra belə insanlarda xolesterin və lipid mübadiləsində pozulmalar əmələ gəlir.
Donuz ətinin tərkibindəki yağlar başqa yağlara nisbətdə qan damarlarına sürətlə keçir, bundan sonra damarlarda yağlanmanın miqdarı artır və belə insanlar ürək xəstəliklərinə daha tez tutulurlar və bu insanların infarkt olma riskini çoxaldır. Belə insanların beyin qan dövranında da həmişə problemlər olur çünki damarların mənfəzləri tutulduğundan beyinin qidalanması pozulur və belə insanlar alzheymer, skleroz kimi xəstəliklərə daha cavan yaşlarında tutulurlar.
Donuz piyinin içərisində sutoksin adında zəhərli maddə var ki, bədəndəki limfa damarlarının işini pozur və onların böyüməsinə səbəb olur. Məsələn daima donuz əti yeyən insanlar adicə boğazgəlmə xəstəliyinə tutulanda boğazları o qədər şişir ki, sanki donuza bənzəyirlər.
Donuz ətini daimi yeyən insanların dərilərində ekzema və qaşıntı neyrodermit daha çox olur, buna səbəb ətdə olan histamin və imtidazoldur.
Donuz ətini daima yeyən dövlətlərin insanlarına nəzər salın, demək olar hamısı hədsiz piylənmədən və şəkərdən əziyyət çəkirlər. Bundan başqa donuz ətində donuz finnası adlı qurdlar var, bu qurdlar inək ətində də olur, amma inək ətini 80 dərəcəyə qədər qızdıran kimi finnalar ölür, donuz ətini isə 120 dərəcə qızdırmaq lazımdır ki, bu qurdlar ölsün. Məsələn donuz ətindən kabab bişən zaman bu qurdlar çox zaman ölmür. İnək ətindən yoluxan finnalar müalicəyə rahat tabe olurlar, amma donuz ətindən yoluxmuş finnalarla mübarizə illərlə çəkir. Çünki xarici amillərə qarşı cox davamlıdırlar. Tək finnalar yox, donuz ətindən insanlara yüzlərcə zoonoz xəstəliklər keçə bilir.
Donuzlarda qısqanclıq hissi olmur, daima donuz əti ilə qidalanan insanlara bu hisslər keçir və onlarda da qısqanclıq hissləri ölməyə başlayır.
Donuz yediyi yeməkləri 4 saata həzm edir.
Bu, çox sürətli həzm olduğundan, donuz yediyi yeməkləri tam filtrasiya (təmizləmə) edə bilmir və sonda bütün mikroblar və bakteriyalar onun orqanizmində qalır.
Donuz ətinin tərkibində cox miqdarda kükürd var, daimi qidalanma zamanı kükürd orqanizmdə çoxalır və fəqərələrin, oynaqların arasındakı toxumalarda toplanır, sonda belə insanlar bel yırtığı oynaqların əyilməsi kimi xəstəliklərə tutulurlar. /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1043   Tarix: 23 mart 2022
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Belə bananlar xeyirdən çox zərər verir - Açıqlama

Banan nə qədər çox yetişirsə, onun şəkər miqdarı artır, bağırsaqlar üçün faydalı rezistent nişasta isə azalır. xəbər verir ki, bunu qida eksperti Saurabh Sethi söyləyib. O bildirib ki, lif baxımdan zəngin olan yaşıl, sər

.

Bu qədərdən artıq şokolad yemək olmaz - Endokrinoloqdan xəbərdarlıq

Böyüklərin gündə 25 qramdan artıq şokolad yeməsi zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Marqarita Belousova "gazeta"ya açıqlamasında bildirib. Onun sözlərinə görə şokolad təkcə dadına görə deyil

.

Kolbasa yeməyin, bu xəstəlikləri yaradır - Ekspertdən açıqlama

Daimi olaraq kolbasa və digər emal olunmuş ət məhsullarını yemək bir sıra ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər, çünki bu məhsulların tərkibində yüksək miqdarda duz, doymuş yağlar, konservantlar və kanserogen maddələ

.

Böyrəkləri gücləndirən təbii qida – Hər gün 1 ovuc yeyin

Böyrək sağlamlığını qorumaq həyat keyfiyyətini əhəmiyyətli dərəcədə artırır. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qidalar böyrəkləri gücləndirir və daş əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Antioksidant zənginliyi

.

Bütün piştaxtalarda satışa çıxdı: Cəmi 50 qəpiklik möcüzə

Hazırda paytaxtın bazar və marketlərində yaşıl limon bolluğu müşahidə olunur. xəbər verir ki, mövsüm qiymətləri alıcıları sevindirir - bir ədəd yaşıl limon hazırda cəmi 50 qəpiyə satılır. Mövsümi pik dövrə daxil olunmas

.

Daimi ağız quruluğu bu xəstəliyin əlaməti ola bilər - Açıqlama

"Daimi ağız quruluğu kserostomiyanın simptomu ola bilər". xəbər verir ki, rusiyalı terapevt Senislava Çeşulina ağızda davamlı quruluğun səbəbinin kserostomiya ( tüpürcək ifrazının azalması və ya dayanması ) olduğun

.

Yuxu həbləri yaddaşa ciddi ziyan vurur - Elmi tədqiqat

Yeni araşdırmalar bəzi yuxu dərmanlarının uzunmüddətli istifadəsinin yaddaşa zərər verə biləcəyini ortaya qoyub. xəbər verir ki, "Sleep" jurnalında dərc olunan tədqiqatda, xüsusilə yaşlı insanlara təyin edilən benzodiazepinləri

.

Uşağınız yeməkdən imtina edirsə, bunları edin - Dietoloqdan 5 tövsiyə

Uşaqların yarısından çoxu müəyyən inkişaf mərhələsində seçici yemək vərdişləri göstərir. xəbər verir ki, uşaq qidalanma mütəxəssisi Charlotte Stirling-Reed valideynlərə bu vəziyyətlə başa çıxmaq üçün beş əsas tövsiyə verib:

turlar.az

kosmetik vasiteler geymler 2025 qadın geyimi balıqlar bürcü maraqli sekiller alt geyimləri alin yazisi xanim qafarova kosmetika tapmaca maska laylalar turpun nağlı englishdilində qulaq