İmmuniteti gücləndirməyin 5 yolu

İmmuniteti gücləndirməyin 5 yolu"Tamamilə xəstələnmək təhlükəsi sovuşana qədər,isti günlərin gəlməsini gözləməklə evdə oturmaq istəmirəm!"- düşünürsüzsə, belə çətin bir zamanda orqanizminizə kömək edəcək məhsullar haqqında danışırıq.
Dəniz yosunları
Superfoodlardan başlayaq. Daha dəqiq dəsək, xlorella adı ilə hamıya məlum olan yaşıl yosunlar. Təxminən 650 komponentdən ibarətdir və hamısı vacib amin turşuları, yağ turşuları, qiymətli vitaminlər və minerallarla zəngindir. Xlorella xəstəliklərin qarşısının alınması, xüsusən rafinli qidaların həddindən artıq qəbulu, ətraf mühitin çirklənməsi və vitamin azlığından əziyyət çəkənlər üçün əladır.
Təzə sıxılmış şirələr
Təzə sıxılmış şirələr həmişə yaxşıdır. Yazda onlar vitamin çatışmazlığı ilə çətin mübarizədə köməkçi vasitədir.
Dadlı olmaqla bərabər, lazımlı vitaminlər kifayət qədərdir. Ən yaxşıların siyahısında yerkökü, portağal, çuğundur, zəncəfil, alma, ispanaq, limon, ananas və kərəvizdən təzə sıxılmış şirələr var. Yeri gəlmişkən, yerkökü orqanizmin yoluxucu xəstəliklərə qarşı müqavimətini artırır, çuğundur toksinləri çıxarır, portağal soyuqdəyməyə kömək edir.
Yoqurtlar
Yoqurtlar əsl vitamin anbarıdır və "canlı" yoqurtlar ikiqat artıq depo deməkdir. Sağlam mikrofloranın mübarizəsində onlar əvəzolunmazdır.
Laktozalı qidalar sevmirsinizsə, menyunuzda qatığa üstünlük verin. Menyuda qatığa üstünlük verməklə, soyuqdəymədən də qorxmursunuz. Əgər onsuz da xəstəsənsə, qatıqdan istifadə bərpa prosesini daha da sürətləndirəcək.
Göbələklər
Göbələklər uzun müddətdir müalicəvi xüsusiyyətləri iləseçilir. Göbələklər Şərqdə xüsusilə təqdir edilirdi və möcüzəvi və dərman məhsulları siyahısına daxil edilmişdi. Stimulyasiyaedici bir təsirə malikdirlər, yorğunluq və depressiya ilə də mübarizə aparırlar.
Sarıkök
Nəhayət, sarıkök. Bu şərq ədviyyatı iltihab əleyhinə təsir göstərir və yoluxucu infeksiyalarla mübarizə apararaq xəstəliklərin qarşısını alır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1489   Tarix: 30 iyul 2020
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Bizi yavaş-yavaş öldürən 3 qida

Ürəyə ziyan verən qidalar açıqlanıb. xəbər verir ki, Amerikalı ürək cərrahı Jeremy London ürək xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün hansı qidaları və içkiləri azaltmaq lazım olduğunu açıqlayıb. Cərrah qeyd edib ki, dörd əsa

.

Baş ağrısını tez aradan qaldırmaq üçün sadə ÜSUL

Baş ağrısından əziyyət çəkənlər üçün həkimlər bir neçə sadə və sürətli üsul tövsiyə edirlər.  xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu metodlar dərman qəbul etmədən ağrını qısa zamanda yüngülləşdirə bilər. Tövsiy

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Azərbaycanda minlərlə insan istifadə edir: İnfarkt riskini 53 faiz artırır

Alimlər elektron siqaret istifadəsinin ürək-damar sağlamlığı üçün ciddi risklər yaratdığını müəyyən ediblər. Aparılan elmi araşdırmalara görə, elektron siqaret istifadə edən şəxslərin infarkt keçirmə ehtimalı istifadə etməyənlərl

.

Yeni il süfrəsinin bəzəyi olan salat zəhərlənmə verə bilər - Belə saxlayın

Mayonezlə hazırlanmış salatlar, xüsusilə də "Olivye" tez xarab olur və düzgün saxlanılmadıqda zəhərlənməyə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, qida təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssis Natalya Fomenkonun sözlərinə görə

.

Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qız 3 vacib əlaməti açıqladı - FOTO

Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qadın üç əsas bağırsaq xərçəngi simptomunu açıqlayıb. xəbər verir ki, ABŞ-də yaşayan Peyc Zayfertə 24 yaşında bağırsaq xərçəngi diaqnozu qoyulub. Onun sözlərinə görə ilk simptomla

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Sağlam bildiyimiz təhlükə - ÖLDÜRƏ BİLƏR

Bəzi qidaların düzgün şəkildə qəbul edilməməsi sağlamlıq üçün ciddi riski yarada bilər. -ın məlumatına görə, onlardan biri çia toxumudur. Əgər bir qaşıq çia toxumu udularaq, dərhal ardından bir stəkan su içilərsə, toxumla

turlar.az

gozel gorunmek toy makiyajlari yay kolleksiyasi 2025 qadın ayaqqabı modelləri qadin dunyasi kulinariya kişi geyimləri 2025 mayasiz pizza xemiri kosmetika zehmet ve zinet pomidor bayatılarımızda vətən həsrəti burclerin uyumu kurtlar vadisi