İnsanı sağlam saxlayan 10 FAYDALI MƏHSUL

İnsanı sağlam saxlayan 10 FAYDALI MƏHSULAvropa Diyetoloqlar və Qastroenteroloqlar Assosiasiyasının ekspertləri insan sağlamlığı üçün ən faydalı olan 10 məhsulun adını açıqlayıb.
Milli.Az həmin siyahını təqdim edir:
Balıq
Balığın istehlakı pis xolesterinin səviyyəsini aşağı salır, damarları qoruyur, beyinin qocalmasını ləngidir.
Yulaf yarması
Vitamin, mineral və zülallarla zəngin olan yulaf yarması bağırsaqlar üçün ən faydalı məhsullardan biri sayılır. Yulaf yarması bağırsaqların fəaliyyətini və mikroflorasını yaxşılaşdırır. Bu isə öz növbəsində immun sistemini möhkəmləndirir.
Pomidor
Pomidor likopin, qidalı liflər və kaliumun sayəsində arterial təzyiqi salır, ürək-damar sistemi xəstəliklərinin riskini azaldır və həmçinin orqanizmə xərçəng əleyhinə təsir edir.
Brokkoli
Bəzi alimlər brokkolini ən faydalı tərəvəz kimi qiymətləndirirlər. Sulforafan maddəsi sayəsində brokkoli mədə xorası, mədə və prostat vəzi xərçənginin riskini azaldır, zədələnmiş toxumaların bərpasını sürətləndirir.
Kivi
Kivi polifenol maddələri ilə zəngindir. Bu maddələr hüceyrələri sərbəst radikalların dağıdıcı təsirində qoruyur. Polifenollar mədə və 12 barmaq bağırsağı xorasının inkişafının qarşısını alır, orqanizmə güclü iltihabəleyhinə təsir edir, ateroskleroz və damarlarda trombların əmələ gəlməsinin qarşısını alır.
Üzüm
Üzümün tərkibində insan orqanizmi üçün faydalı olan 150 (!) maddə və birləşmə var. Üzüm ürək-damar sistemi xəstəliklərinin riskini azaldır, damarlarda trombların əmələ gəlməsinin və xolesterinin yığılmasının qarşısını alır.
Avokado
Avokado ürək və damarları qoruyur, qanda şəkərin səviyyəsini tənzimləyir, şəkərli diabet xəstəliyinin riskini azaldır.
Yumurta
Yumurtanın müntəzəm istehlakı diabet və insultdan qoruyur, qocalmanı ləngidir.
Sarımsaq
Sarımsaq damarları xolesterindən təmizləyir, güclü xərçəng əleyhinə təsirə malikdir.
Zeytun yağı
Zeytun yağı orqanizmdə xolesterinin səviyyəsini aşağı salır, təzyiqi normallaşdırmağa kömək edir. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1133   Tarix: 19 oktyabr 2020
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

50 yaşdan yuxarı insanlar bu vitamini İÇSİN

Ekspertlər bildirirlər ki, 50 yaşdan yuxarı şəxslər üçün D vitamini qəbul etmək sağlamlıq baxımından xüsusilə vacibdir. xəbər verir ki, D vitamini sümüklərin sağlamlığını qorumaq, əzələ gücünü artırmaq və immun sistemin

.

Ürək üçün faydalıdır deyə ovuc-ovuc yeyilir- qaraciyəri məhv edirmiş

Bu gün ürək sağlamlığı üçün tez-tez tövsiyə olunan bir qida əslində qaraciyərə zərər verir. Ürək sağlamlığına faydaları ilə tanınan bu qida, həddindən artıq istehlak edildikdə yağlı qaraciyər xəstəliyinə səbəb ola bilər

.

Orqanizm üçün ən "zərərsiz" spirtli içki

Nutrisioloqlar hesab edir ki, cin-tonik alkoqollu içkilər arasında orqanizm üçün ən "zərərsiz" içkidir. -a istinadən xəbər verir ki, ekspertlərın fikrincə, cin-tonik aşağıkalorili və asan həzm edilə bilən olmasın

.

Kiflənmiş məhsulları yemək xərçəng yaradır

Kiflənmiş meyvələri qətiyyən yeməyin. xəbər verir ki, bu barədə ekspert Mariya Zolotaryova xəbərdarlıq edib. "Kif göbələkləri insan sağlamlığı üçün təhlükəli sayılır. Onlar təkcə məhsulların görünüşünü korlamır. Hə

.

Yaşı 50-dən yuxarı kişilər mütləq bu müayinədən keçməlidir

Yaşı 50-dən yuxarı kişilər mütləq bu müayinədən keçməlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim Samir Sanqvi deyib. "50 yaşdan yuxarı kişilər sağlamlıqlarını qorumaq üçün mütləq qan analizindən keçməlidirlər. Bir ço

.

"Mayalı məhsullar ürəyin "evini yıxır"

Kardioloq ürəyin sağlam qalmasına kömək edən qidaları açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı kardioloq Anton Vaxlyaev gündəlik qidalanmada daha çox təzə tərəvəz, meyvə və göyərtiyə yer verilməsini tövsiyə edib. "Kaliuml

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

Bunları yesəniz, şirniyyatı unudacaqsınız

Şirniyyat bir çox insanın imtina edə bilmədiyi ləzzətdir. Lakin çox istehsal etdikdə artıq çəkiyə, qandakı şəkər miqdarının artmasına, mədə-bağırsaq sistemində problemlərin yaranmasına səbəb olur. xəbər verir ki, zeytun yarpağ

.

Gün ərzində neçə stəkan kofe içmək olar?

Gündə 4 stəkandan çox qəhvə içmək mənfi təsirlərə səbəb olur. xəbər verir ki, qəhvə təravətlə oyanmaq və diqqəti artırmaq üçün çoxlarının gündəlik vərdişinə çevrilib. Lakin mütəxəssislər bildirirlər ki, gündə dörd stəkanda

turlar.az

aksessuarlar yemek reseptleri hamilelikde qidalanma sabir haciyev efirde soyunan aparici sidik yolu infeksiyasi mədə xorası kosmetika layla pizza eqreb qurd ve quzu maska