İştahı boğan və zəiflədən çay tərifləri
Tez arıqlamaq bəlkə də əksər insanların arzusudur. Xüsusilə pəhriz saxlayaraq və idman edərək arıqlamağa çalışan insanlar, bir müddət sonra bu yorucu prosesə dözə bilmirlər və yenidən pəhrizlərini pozurlar. Bu zaman bitki çayları sanki sehrli bir iksir kimi işə düşür. Xüsusilə bu çaylar pəhriz saxlayarkən sərxoş olduqda, iştahı kəsən xüsusiyyətlərini göstərərək arıqlamağa kömək edir. Bu çaylar, yağ yandırma xüsusiyyətlərinə əlavə olaraq, tərkibindəki antioksidanlar, minerallar və vitaminlər sayəsində çox faydalıdır.
Çaylardan necə gəlir əldə etmək olar?
Bu çaylardan tez bir məhsul əldə etmək istəyənlər çaya bir parça limon ata bilərlər. Amma bu limonun suyundan faydalanmalıdırlar. Yenə darçın təsirini zəiflədir. Məbləği tənzimləyə bilməyənlər üçün çaya bir darçın çubuğu qoymaq məsləhətdir.
Zəifləyən çaylar və onların reseptləri
Yaşıl çay
Yağ yandırmağa gəldikdə, ilk ağla gələn çay yaşıl çaydır . Hətta arıqlama çayları arasında ən yüksək antioksidan nisbətinə malik çay olduğunu söyləmək olar. Yaşıl çay böyrəklərin yaxşı işləməsinə kömək edir. Gündə 4-5 stəkan içmək məsləhətdir.
1 çay qaşığı yaşıl çay
1 stəkan qaynar su
Bir çayxanada çay və su qaynadıb sonra dəmləyib içə bilərsiniz.
Mate çay
Cənubi Amerika hindularının istifadə etdiyi sehrli yağ yandırma vasitəsidir . Demək olar ki, bütün bədənin yağlarını əsaslı təmir edir və yanma sürətini artırır. Fiziki və zehni müalicələrdə də istifadə edilən bu çayın evdə olması məsləhət görülür.
Heather Leaf
Diüretik təsirinə görə ən çox istifadə olunan bitki çaylarından biridir. Bu çay bağırsaq boşaltma təsirinə görə bədəndən artıq suyu çıxarır. Buna görə də, tam bir mədədə içmək məsləhət görülür.
Nanə çayı
İçərisində güclü antioksidanlar olduğu üçün kifayət qədər miqdarda içmək məsləhət görülür. Həzm sisteminə faydalı təsir göstərir.
Kəklikotu Çayı
Bu çay bağırsaqların sürətli işləməsini dəstəkləyir və yağ yandırmasını artırma xüsusiyyətinə malikdir. Demək olar ki, təbiətin bir möcüzəsidir.
Ümumiyyətlə, bu çayları 1 çay qaşığı miqdarında götürüb sonra qəhvəyə qoyub dəmləyə bilərsiniz. İstifadə müddəti və miqdarı barədə bir mütəxəssislə məsləhətləşmək daha faydalıdır.
f Paylaş