Kartof şirəsi mədə xorasını sağaldır, orqanizmi təmizləyir

Kartof şirəsi mədə xorasını sağaldır, orqanizmi təmizləyirKartof ən çox istifadə etdiyimiz tərəvəzlərdən biridir. Lakin çətin ki, hamının bu tərəvəzin şirəsinin müalicəvi xüsusiyyətlərindən xəbəri var.
Kartof şirəsi çox faydalı maddələrlə zəngindir. Onun tərkibində C, B, PP, E kimi vitaminlər, dəmir, kalsium, kalium, fosfor, mis, aminturşuları, nişasta var.
Kartof şirəsi orqanizmi ziyanlı maddələrdən (toksinlər, şlaklar, radionukleidlər və s.) təmizləyir və bir çox xəstəliklər və pozulmalar zamanı çox yaxşı müalicəvi təsir edir:
- Mədə xorası və qastrit zamanı kartof şirəsi çox yaxşı müalicəvi təsir edir. Kartof şirəsi yarasağaldan təsirinə malikdir - mədənin selikli qişasını bərpa edir, kiçik yaraları və eroziyaları sağaldır. Kartof şirəsi həmçinin mədə şirəsinin turşuluğunu azaldır və bu səbəbdən mədənin selikli qişası daha tez bərpa olunur.
Mədə şirəsinin turşuluğu aşağı olan insanlar kartof şirəsini içməməlidir.
Mədə xorası və qastrit zamanı kartof şirəsi həmçinin ağrıları azaldır və antiseptik təsir edir.
Mədə xorası və qastrit zamanı kartof şirəsini müalicə kursu şəklində qəbul etmək lazımdır. Gün ərzində qida qəbulundan əvvəl 3 dəfə 1/3 stəkan kartof şirəsini içmək lazımdır. Müalicə kursu - 20 gün.
- Kartof şirəsi hamilə qadınlarda qıcqırma zamanı çox yaxşı kömək edir. Qıcqırma zamanı bir niçə qurtum şirə qəbul edin.
- Kartof şirəsi sidikqovucu təsirinə malikdir və bu səbəbdən böyrəklərə də yaxşı təsir edir - böyrəkləri təmizləyir, fəaliyyətini yaxşılaşdırır, ödemləri aradan qaldırır.
- Kaliumla zəngin olan kartof şirəsi ürək xəstəlikləri zamanı da çox xeyirlidir. Həmçinin kartof şirəsi orqanizmdən artıq mayeni xaric edir və nəticədə arterial təzyiqini tənzimləyir, ürəyə olunan yükləməni azaldır.
- Kartof şirəsini həmçinin müxtəlif dəri problemləri zamanı da - yanıqlar, sızanaqlar və s. - istifadə etmək olar. Kartof şirəsi üz dərisini ağardır, piqment ləkələri və çilləri daha az görünən edir, dərini cavanlaşdırır.
Nəzərinizə çatdıraq ki, şəkərli diabet zamanı kartof şirəsini içmək olmaz.

Saglamolun.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 2392   Tarix: 14 fevral 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yüksək şəkər və infarkt arasında əlaqə

Qanda qlükoza səviyyəsinin yüksəlməsi, xüsusilə də ilk dəfə kəskin miokard infarktı (ürək tutması) keçirən xəstələrdə ağır fəsadların yaranma riskini artıran mühüm göstərici ola bilər. xəbər verir ki, bu nəticə "Diabetolog

.

Əllərin və ayaqların rənginin dəyişməsi xəstəliyə işarədir

Əllərin və ayaqların rənginin dəyişməsi orqanizmdə ciddi problemlərin ilk əlamətlərindən biri ola bilər. Bu hal sadəcə soyuğa reaksiya kimi görünə bilsə də, bəzən qan dövranı pozğunluğu, sinir sistemi problemi və ya endokri

.

Bakıda geniş yayılan bu ağacın ziyanı faydasından çoxdur

Bakıda son illər "yaşıllıq" adı ilə sürətlə yayılan bir ağac var. Bəzən hətta bu ağacların qorunduğunu da görürük. Amma ekoloqların fikrincə, bu ağacların qorunmasının heç bir mənası yoxdur. -a istinadən xəbər veri

.

Əzələ kramplarının əsl səbəbi gözləniləndən fərqli imiş

İdmançılar üçün qəfil yaranan əzələ spazmları, yəni məşqlə əlaqəli əzələ krampları, həm ağrılı, həm də yarışdan kənarda qalmağa səbəb olan ən çətin vəziyyətlərdən biridir. Bu nəzarətsiz əzələ daralmaları uzun illərdir hə

.

Hamının istifadə etdiyi bu cihaz göbələk yayır - Həkim

Həkim qulaq təmizləməyin məşhur üsulunun təhlükəli olduğunu bildirib. xəbər verir ki, rusiyalı cərrah və Dövlət Maarifləndirmə Universitetinin Cərrahiyyə kafedrasının müəllimi Aleksandr Umnov qulaqları pambıq çubuqlarla təmizləməyi

.

Bu insanlar qırmızı ət yeməyi "unutsunlar"

Son araşdırmalar göstərir ki, qırmızı ətin həddindən artıq qəbulu həm ürək-damar xəstəlikləri, həm də bəzi xərçəng növlərinin yaranma riskini artırır. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislə

.

Hər gün mixək çubuğu çeynəsək, NƏ OLAR?

Mixəyin sonsuz faydalarına dair Çin təbabətində geniş məlumat var. Çinlilər bu möcüzəvi ədviyyatı süfrələrindən əskik etmirlər. Mixək öz unikal xüsusiyyətləri sayəsində bir çox xəstəliklərin dərmanı sayıla bilər. Onun tərkibind

.

Bu xəstəliyi olanlar hər gün nar yesin

Narın tərkibindəki güclü antioksidant birləşmələr - polifenollar, antosiyaninlər və punikalaginlər - qan damarlarını təmizləyir, pis xolesterolu (LDL) azaldır və yaxşı xolesterolu (HDL) artırır. Mütəmadi nar istehlakı aterosklerozu

.

Yaddaş üçün möcüzəvi qida: Həftədə bir dəfə yemək bəs edir

Yeni elmi araşdırma pendirin beyinə olan təsiri ilə bağlı maraqlı nəticələr ortaya qoyub. 8 minə yaxın insanın iştirak etdiyi tədqiqatda məlum olub ki, həftədə ən az bir dəfə pendir yeyənlərdə demans riski 24 faiz daha aşağıdır

turlar.az

hamilelikde qidalanma kosmetika mehsullari geyim dəbləri kişi geyimləri 2025 2025 geyim masaj edirem gözəllik və makiyaj kosmetika bakire bir arzum var sağlamlığın sirleri bayatilar kahfe falı