Kartof şirəsi mədə xorasını sağaldır, orqanizmi təmizləyir

Kartof şirəsi mədə xorasını sağaldır, orqanizmi təmizləyirKartof ən çox istifadə etdiyimiz tərəvəzlərdən biridir. Lakin çətin ki, hamının bu tərəvəzin şirəsinin müalicəvi xüsusiyyətlərindən xəbəri var.
Kartof şirəsi çox faydalı maddələrlə zəngindir. Onun tərkibində C, B, PP, E kimi vitaminlər, dəmir, kalsium, kalium, fosfor, mis, aminturşuları, nişasta var.
Kartof şirəsi orqanizmi ziyanlı maddələrdən (toksinlər, şlaklar, radionukleidlər və s.) təmizləyir və bir çox xəstəliklər və pozulmalar zamanı çox yaxşı müalicəvi təsir edir:
- Mədə xorası və qastrit zamanı kartof şirəsi çox yaxşı müalicəvi təsir edir. Kartof şirəsi yarasağaldan təsirinə malikdir - mədənin selikli qişasını bərpa edir, kiçik yaraları və eroziyaları sağaldır. Kartof şirəsi həmçinin mədə şirəsinin turşuluğunu azaldır və bu səbəbdən mədənin selikli qişası daha tez bərpa olunur.
Mədə şirəsinin turşuluğu aşağı olan insanlar kartof şirəsini içməməlidir.
Mədə xorası və qastrit zamanı kartof şirəsi həmçinin ağrıları azaldır və antiseptik təsir edir.
Mədə xorası və qastrit zamanı kartof şirəsini müalicə kursu şəklində qəbul etmək lazımdır. Gün ərzində qida qəbulundan əvvəl 3 dəfə 1/3 stəkan kartof şirəsini içmək lazımdır. Müalicə kursu - 20 gün.
- Kartof şirəsi hamilə qadınlarda qıcqırma zamanı çox yaxşı kömək edir. Qıcqırma zamanı bir niçə qurtum şirə qəbul edin.
- Kartof şirəsi sidikqovucu təsirinə malikdir və bu səbəbdən böyrəklərə də yaxşı təsir edir - böyrəkləri təmizləyir, fəaliyyətini yaxşılaşdırır, ödemləri aradan qaldırır.
- Kaliumla zəngin olan kartof şirəsi ürək xəstəlikləri zamanı da çox xeyirlidir. Həmçinin kartof şirəsi orqanizmdən artıq mayeni xaric edir və nəticədə arterial təzyiqini tənzimləyir, ürəyə olunan yükləməni azaldır.
- Kartof şirəsini həmçinin müxtəlif dəri problemləri zamanı da - yanıqlar, sızanaqlar və s. - istifadə etmək olar. Kartof şirəsi üz dərisini ağardır, piqment ləkələri və çilləri daha az görünən edir, dərini cavanlaşdırır.
Nəzərinizə çatdıraq ki, şəkərli diabet zamanı kartof şirəsini içmək olmaz.

Saglamolun.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 2419   Tarix: 14 fevral 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV

Çox insan çayı düzgün şəkildə dəmləmədiyi üçün içki həm dadını, həm də faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, ən yayılmış vərdişlərdən biri çayın keyfiyyətini tamamilə korlayır. xəbər verir ki, ça

.

Nə üçün əsnəyirik və niyə yoluxucudur?

Əsnəmək sadəcə yuxu əlaməti deyil, mürəkkəb bioloji prosesləri işə salır. xəbər verir ki, alimlər bildirir ki, əsnəmək beynin soyumasından, əzələlərin rahatlamasına, stresin azalmasına və diqqətin artmasına qədər bir sır

.

Bahalısı da, 2 manatlığı da eyni işi görür, aldanmayın - Həkim

Bahalı diş fırçaları düşündüyünüz qədər fərq yaratmır. xəbər verir ki, bunu hollandiyalı stomatoloq parodontoloq Tima Tomassenin deyib. Alim müxtəlif klinik tədqiqatları müqayisə edərək adi və elektrikli fırçaların təsirin

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Kimyəvi zəhər yükü ən yüksək olan meyvə və tərəvəzlər açıqlandı

Bir qrup mütəxəssisin daxil olduğu Pesticide Action Network UK (Böyük Britaniya Pestisitlərə Qarşı Fəaliyyət Şəbəkəsi) ölkənin hökumət nəzarətində olan kənd təsərrüfatı məhsullarındakı kimyəvi qalıqlara dair məlumatları təhli

turlar.az

qadin sayti makiyaj etmek qaydalari geyim seçimi yemək reseptləri abşeron tortu psixoliji məsləhətlər murebbeler kosmetika vətənə aid bayatı sanamalar usaq geyimleri novruz hakisdalari oğlaq