Kartoflu blinçik resepti

Kartoflu blinçik reseptiTərkibi:
5 ədəd t orta boy kartof,
300 ml süd,
300 qr un,
3 – 4 yumurta,
3 diş sarımsaq,
1 şirniyyat qaşığı şəkər toz,
3 yemək qaşığı duru yağ,
İstiot,
duz
Arzuya görə cəfəri və şüyüd,

Qızartmaq üçün:
Duru yağ,

Blinçik üçün:
2yumurta
1 stəkan süd,
1/2 stəkan su,
1 yemək qaşığı zeytun yağı,
6 yemək qaşığı un,
1/2 çay qaşığı duz,

Bişirmək üçün:
1 yemək q aşığı duru yağ,

Hazırlanması:
Kartofların qabıqlarını soyaraq duzlu suda yumşalana qədər bişirin.
Kartofları bişirərkən sudan yetərincə istifadə edin.
Daha sonra kartofları əzərək püre halına gətirin.
Əzmək üçün blender də istifadə edə bilərsiniz.
Kartofların suyunu süzməyə ehtiyac yoxdur çox deyilsə.
Kartofları suyu ilə birlikdə əzə bilərsiniz.
Sarımsaqları çox incə doğrayın.
Cəfəri və şüyüdü də incə doğrayın.
Kartofların içinə sarımsaq və göyərtiləri əlavə edib qarıştırın.
Eynı şəkildə diğər ərzaqları da qarışdırın.
20 dəqiqə dincə qoyun.
Daha sonra tavada blinçik bişirin.
Sevdiğiniz soslarla servis edə bilərsiniz.

Blinçikin hazırlanma qaydası:
Blinçik xəmirini hazırladıqdan sonra içərisində yumrular qalmasın deyə süzgəcdən süzün.
Xəmiri ən az 5 dəqiqə dincə qoymaq lazımdır.
Beləliklə də tavada qalan yağ da almış oluruq.
Blinçik xəmirini hazırlamaq üçün yumurtaları dərin bir qaba qırın.
Su, süd, zeytun yağı və ələnmiş unu əlavə etdikdən sonra bütün ərzaqları bir çırpıcı yardımıyla yaxşıca çırpın ki, içərisində yumrular qalmasın.
Yanmaz yapışmaz tavada duru yağ ilə yağladıqdan sonra kağız dəsmal yardımı ilə yağın artığını alın.
Kiçik bir çömçə yardımı ilə tavaya axıdın və hər tərəfinə bərabər şəkildə yayın.
Üzəri deşik -deşik olan blinçikləri tərs düz edib hər iki tərəfini 1 dəqiqə qədər bişirin.
Tavanı arada kağız dəsmal ile yağlayın və eyni işləri blinçiklərin hamısı bişənə qədər davam etdirin.
Bişən blinçikləri geniş bir qaba alın üzərlərini bir qapaqla örtün soyusun.
Soyuyan blinçiklərinizi hazırlayaraq servis edin.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 1914   Tarix: 05 avqust 2021
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Mandarin Bulgur Salat Resepti

Mandarin Bulgur Salat Resepti üçün Tərkibi. Salat üçün:. 2 -ci. su şüşəsi. bulgur başı. 4. nömrə. Mandarin. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. nömrə. yerkökü. 6. nömrə. quru pomidor. bir. bağlamaq. təzə nanə. Sos üçün:. 1 çay fincanı

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

turlar.az

toy makiyajlari maskalar qadin sayti atalar sozleri elme aid arıqlamaq 2025 payiz geyimleri kesmikli koke kosmetika qz eviyçun hakışta novruz bayramı meseller orqazm vətən