Kartoflu blinçik resepti

Kartoflu blinçik reseptiTərkibi:
5 ədəd t orta boy kartof,
300 ml süd,
300 qr un,
3 – 4 yumurta,
3 diş sarımsaq,
1 şirniyyat qaşığı şəkər toz,
3 yemək qaşığı duru yağ,
İstiot,
duz
Arzuya görə cəfəri və şüyüd,

Qızartmaq üçün:
Duru yağ,

Blinçik üçün:
2yumurta
1 stəkan süd,
1/2 stəkan su,
1 yemək qaşığı zeytun yağı,
6 yemək qaşığı un,
1/2 çay qaşığı duz,

Bişirmək üçün:
1 yemək q aşığı duru yağ,

Hazırlanması:
Kartofların qabıqlarını soyaraq duzlu suda yumşalana qədər bişirin.
Kartofları bişirərkən sudan yetərincə istifadə edin.
Daha sonra kartofları əzərək püre halına gətirin.
Əzmək üçün blender də istifadə edə bilərsiniz.
Kartofların suyunu süzməyə ehtiyac yoxdur çox deyilsə.
Kartofları suyu ilə birlikdə əzə bilərsiniz.
Sarımsaqları çox incə doğrayın.
Cəfəri və şüyüdü də incə doğrayın.
Kartofların içinə sarımsaq və göyərtiləri əlavə edib qarıştırın.
Eynı şəkildə diğər ərzaqları da qarışdırın.
20 dəqiqə dincə qoyun.
Daha sonra tavada blinçik bişirin.
Sevdiğiniz soslarla servis edə bilərsiniz.

Blinçikin hazırlanma qaydası:
Blinçik xəmirini hazırladıqdan sonra içərisində yumrular qalmasın deyə süzgəcdən süzün.
Xəmiri ən az 5 dəqiqə dincə qoymaq lazımdır.
Beləliklə də tavada qalan yağ da almış oluruq.
Blinçik xəmirini hazırlamaq üçün yumurtaları dərin bir qaba qırın.
Su, süd, zeytun yağı və ələnmiş unu əlavə etdikdən sonra bütün ərzaqları bir çırpıcı yardımıyla yaxşıca çırpın ki, içərisində yumrular qalmasın.
Yanmaz yapışmaz tavada duru yağ ilə yağladıqdan sonra kağız dəsmal yardımı ilə yağın artığını alın.
Kiçik bir çömçə yardımı ilə tavaya axıdın və hər tərəfinə bərabər şəkildə yayın.
Üzəri deşik -deşik olan blinçikləri tərs düz edib hər iki tərəfini 1 dəqiqə qədər bişirin.
Tavanı arada kağız dəsmal ile yağlayın və eyni işləri blinçiklərin hamısı bişənə qədər davam etdirin.
Bişən blinçikləri geniş bir qaba alın üzərlərini bir qapaqla örtün soyusun.
Soyuyan blinçiklərinizi hazırlayaraq servis edin.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 1915   Tarix: 05 avqust 2021
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

turlar.az

hamiləlik donlar 2025 yemek reseptleri döş əmən kişilər hakisda aşıq seks hekayələri kosmetika novruz bayramina aid novruz bayramına aid bakışta hakışdalar maska nizami gəncəvi