Kartoflu blinçik resepti

Kartoflu blinçik reseptiTərkibi:
5 ədəd t orta boy kartof,
300 ml süd,
300 qr un,
3 – 4 yumurta,
3 diş sarımsaq,
1 şirniyyat qaşığı şəkər toz,
3 yemək qaşığı duru yağ,
İstiot,
duz
Arzuya görə cəfəri və şüyüd,

Qızartmaq üçün:
Duru yağ,

Blinçik üçün:
2yumurta
1 stəkan süd,
1/2 stəkan su,
1 yemək qaşığı zeytun yağı,
6 yemək qaşığı un,
1/2 çay qaşığı duz,

Bişirmək üçün:
1 yemək q aşığı duru yağ,

Hazırlanması:
Kartofların qabıqlarını soyaraq duzlu suda yumşalana qədər bişirin.
Kartofları bişirərkən sudan yetərincə istifadə edin.
Daha sonra kartofları əzərək püre halına gətirin.
Əzmək üçün blender də istifadə edə bilərsiniz.
Kartofların suyunu süzməyə ehtiyac yoxdur çox deyilsə.
Kartofları suyu ilə birlikdə əzə bilərsiniz.
Sarımsaqları çox incə doğrayın.
Cəfəri və şüyüdü də incə doğrayın.
Kartofların içinə sarımsaq və göyərtiləri əlavə edib qarıştırın.
Eynı şəkildə diğər ərzaqları da qarışdırın.
20 dəqiqə dincə qoyun.
Daha sonra tavada blinçik bişirin.
Sevdiğiniz soslarla servis edə bilərsiniz.

Blinçikin hazırlanma qaydası:
Blinçik xəmirini hazırladıqdan sonra içərisində yumrular qalmasın deyə süzgəcdən süzün.
Xəmiri ən az 5 dəqiqə dincə qoymaq lazımdır.
Beləliklə də tavada qalan yağ da almış oluruq.
Blinçik xəmirini hazırlamaq üçün yumurtaları dərin bir qaba qırın.
Su, süd, zeytun yağı və ələnmiş unu əlavə etdikdən sonra bütün ərzaqları bir çırpıcı yardımıyla yaxşıca çırpın ki, içərisində yumrular qalmasın.
Yanmaz yapışmaz tavada duru yağ ilə yağladıqdan sonra kağız dəsmal yardımı ilə yağın artığını alın.
Kiçik bir çömçə yardımı ilə tavaya axıdın və hər tərəfinə bərabər şəkildə yayın.
Üzəri deşik -deşik olan blinçikləri tərs düz edib hər iki tərəfini 1 dəqiqə qədər bişirin.
Tavanı arada kağız dəsmal ile yağlayın və eyni işləri blinçiklərin hamısı bişənə qədər davam etdirin.
Bişən blinçikləri geniş bir qaba alın üzərlərini bir qapaqla örtün soyusun.
Soyuyan blinçiklərinizi hazırlayaraq servis edin.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 1960   Tarix: 05 avqust 2021
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

turlar.az

geyim dəbləri aksessuarlar yemek reseptleri oxu zalı süfrə bəzədilməsi cinsi heyat valideynə məsləhət kosmetika kahfe falı rus dili 2ci ders haxisda novruza aid hakışda opusme