sebet.az onlayn maqazin

Kələm dolması

Kələm dolmasıƏrzaqlar:Kələm dolması

1-1,5 kq kələm

1 kq ət (qoyun ya da mal)

1/2 st yumru düyü

3 ədəd baş soğan

2 x.q tomat ya da 2-3 ədəd pomidor

2 x.q əridilmiş kərə yağı

1 dəstə (keşniş, şüyüd, reyhan (veya quru reyhan))

Duz

İstiot

Hazırlanması:

Ət ilə soğanı ət maşınından keçiririk. Əgər hazır qiyməniz varsa, soğanı sürtgəcdən keçiririk.

Kələm dolmasıDüyünü yuyuruq və göyərtiləri xırda doğrayırıq. Qiyməyə soğan, düyü, tomat ya da xırda doğranmış pomidor, göyərti, yağ, zövqə görə istiot və duz vurub, qarışdırırıq.

Kələm dolmasıKələmi qaynar suda pörtüb, yarpaqlarını ayırırıq.

Kələm dolmasıKələm dolmasıKələmin hər bir yarpağının orta zoğunu kəsib eyni ölçüdə bölürük.

Kələm dolmasıKələm yarpağının içərisinə qiymə qoyub, şəkildəki kimi bükürük.

Kələm dolmasıKələm dolmasıQazana yığılır, ortasına boşqab qoyulur və üzərinə su tökülür.

Kələm dolmasıKələm dolmasıƏvvəlcə gur odda qaynayan kimi kəfi yığırıq. Sonra orta odda bişməyə qoyulur.

Suyu çəkilib yağa düşəndə dolmamız hazırdı.

Kələm dolmasıNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2064   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Brokoli qızartması

7 oktyabr 2013 1416

Lobyalı aş

7 oktyabr 2013 3763

Sobada makaronlu ətli qat-qat

7 oktyabr 2013 2368

sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


turlar.az
avia biletler

geyimler maskalar həkim məsləhəti donlar 2019 goyemin faydalari oğlanlar necə qızları sevirlər kabablar mürəbbə reseptləri xeberler son xeberler kosmetika uzeyir hacibeyov romanslar haqqinda melumat at gormek