Kələm dolması

Kələm dolmasıƏrzaqlar:Kələm dolması

1-1,5 kq kələm

1 kq ət (qoyun ya da mal)

1/2 st yumru düyü

3 ədəd baş soğan

2 x.q tomat ya da 2-3 ədəd pomidor

2 x.q əridilmiş kərə yağı

1 dəstə (keşniş, şüyüd, reyhan (veya quru reyhan))

Duz

İstiot

Hazırlanması:

Ət ilə soğanı ət maşınından keçiririk. Əgər hazır qiyməniz varsa, soğanı sürtgəcdən keçiririk.

Kələm dolmasıDüyünü yuyuruq və göyərtiləri xırda doğrayırıq. Qiyməyə soğan, düyü, tomat ya da xırda doğranmış pomidor, göyərti, yağ, zövqə görə istiot və duz vurub, qarışdırırıq.

Kələm dolmasıKələmi qaynar suda pörtüb, yarpaqlarını ayırırıq.

Kələm dolmasıKələm dolmasıKələmin hər bir yarpağının orta zoğunu kəsib eyni ölçüdə bölürük.

Kələm dolmasıKələm yarpağının içərisinə qiymə qoyub, şəkildəki kimi bükürük.

Kələm dolmasıKələm dolmasıQazana yığılır, ortasına boşqab qoyulur və üzərinə su tökülür.

Kələm dolmasıKələm dolmasıƏvvəlcə gur odda qaynayan kimi kəfi yığırıq. Sonra orta odda bişməyə qoyulur.

Suyu çəkilib yağa düşəndə dolmamız hazırdı.

Kələm dolmasıNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 5587   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

turlar.az

geyim və ayaqqabılar maskalar kosmetoloq dəriyə qulluq elm bilik haqqinda atalar sözləri enli koftalar dəri xəstəlikləri kosmetika ziyafet geyimleri kahfe kali novruz haqistalari nagillar buga burcu