Kələpur

KələpurƏrzaqlar:Kələpur

2 kq sümüklü qoyun əti

3-4 ədəd baş soğan

4 ədəd pomidor

2 ədəd şirin bibər

2 x.q əridilmiş kərə yağı

Duz

istiot

şüyüd

1 ədəd limon

Hazırlanması:

Qoyun ətinin 30-40 q sümüklü tikələrini yuyub üstünə su töküb yarıhazır olana qədər suda bişiririk. Qaynamağa başlayanda kəfini yığırıq və duz əlavə edirik.

Əti bulyondan çıxardırıq.(Əti su ilə yuduqda üstünün kəfi gedir təmiz olur )

Soğanı soyub yuduqdan sonra iki bölüb nazik doğrayırıq.

KələpurDoğranmış soğanın üstünə duz töküb əvvəlcə öz suyundə portürük.

KələpurSonra yağ əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.

KələpurƏti soğanın üstünə əlavə edib 3-5 dəqiqə qovururuq.

KələpurBulyonu əlavə edirik. İçinə pomidor və bibərləri yerləşdiririk. Duzuna baxıb duz istiotunu da əlavə etdikdən sonra normal odun üzərində ət tamam bişənə qədər bişiririk.Hazır olduqda cox az suyu qalır.  (Bu yeməyi bişirmək üçün yaxşı olar ki, enli düz qazan götürəsiniz. Onda ət ilə tərəvəzləri yan-yana düzmək olur)

KələpurKələpur süfrəyə verildikdə limon və şüyüdlə bəzəyirik.

KələpurKələpurNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 6099   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

turlar.az

sonxeber.az adlarin menasi toy makiyaji sekilleri reseptler saç həkimi yagli saclar ucun meslehetler qrip zökəm kakoslu paxlava hazirlanmasi novruza aid hakista qizliq perdesi irem derici qogal rus dilin nece orenek