Kələpur
Ərzaqlar:
2 kq sümüklü qoyun əti
3-4 ədəd baş soğan
4 ədəd pomidor
2 ədəd şirin bibər
2 x.q əridilmiş kərə yağı
Duz
istiot
şüyüd
1 ədəd limon
Hazırlanması:
Qoyun ətinin 30-40 q sümüklü tikələrini yuyub üstünə su töküb yarıhazır olana qədər suda bişiririk. Qaynamağa başlayanda kəfini yığırıq və duz əlavə edirik.
Əti bulyondan çıxardırıq.(Əti su ilə yuduqda üstünün kəfi gedir təmiz olur )
Soğanı soyub yuduqdan sonra iki bölüb nazik doğrayırıq.
Doğranmış soğanın üstünə duz töküb əvvəlcə öz suyundə portürük.
Sonra yağ əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.
Əti soğanın üstünə əlavə edib 3-5 dəqiqə qovururuq.
Bulyonu əlavə edirik. İçinə pomidor və bibərləri yerləşdiririk. Duzuna baxıb duz istiotunu da əlavə etdikdən sonra normal odun üzərində ət tamam bişənə qədər bişiririk.Hazır olduqda cox az suyu qalır. (Bu yeməyi bişirmək üçün yaxşı olar ki, enli düz qazan götürəsiniz. Onda ət ilə tərəvəzləri yan-yana düzmək olur)
Kələpur süfrəyə verildikdə limon və şüyüdlə bəzəyirik.

Nuş olsun!









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Xəyanət bir seçimdir və sözlə deyil, əməllə ölçülür' - Minadan iddialı açıqlama
Paltaryuyan maşınlardakı çoxsaylı rejimlər nə üçündür? – Bilmədikləriniz
Kişi qadını incidirsə, demək ki, qadın nəsə edib' - Nadirdən qalmaqallı açıqlama
Aşıq Namiq bu kanalda çalışacaq
Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar
Bizi artıq birlikdə görmürsünüz, çünki...' - Pərviz Türkandan danışdı
Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida
Uşaqlarımın sənədlərini göstərmək utanc idi' - Vəfa
İslamı qəbul edən hindistanlı televiziya ulduzu iddialara cavab verdi
Çində yeni qadağa qüvvəyə mindi
Miqren tutması zamanı nə etməli? - Həmin gün üçün vacib tövsiyələr