Kələpur

KələpurƏrzaqlar:Kələpur

2 kq sümüklü qoyun əti

3-4 ədəd baş soğan

4 ədəd pomidor

2 ədəd şirin bibər

2 x.q əridilmiş kərə yağı

Duz

istiot

şüyüd

1 ədəd limon

Hazırlanması:

Qoyun ətinin 30-40 q sümüklü tikələrini yuyub üstünə su töküb yarıhazır olana qədər suda bişiririk. Qaynamağa başlayanda kəfini yığırıq və duz əlavə edirik.

Əti bulyondan çıxardırıq.(Əti su ilə yuduqda üstünün kəfi gedir təmiz olur )

Soğanı soyub yuduqdan sonra iki bölüb nazik doğrayırıq.

KələpurDoğranmış soğanın üstünə duz töküb əvvəlcə öz suyundə portürük.

KələpurSonra yağ əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.

KələpurƏti soğanın üstünə əlavə edib 3-5 dəqiqə qovururuq.

KələpurBulyonu əlavə edirik. İçinə pomidor və bibərləri yerləşdiririk. Duzuna baxıb duz istiotunu da əlavə etdikdən sonra normal odun üzərində ət tamam bişənə qədər bişiririk.Hazır olduqda cox az suyu qalır.  (Bu yeməyi bişirmək üçün yaxşı olar ki, enli düz qazan götürəsiniz. Onda ət ilə tərəvəzləri yan-yana düzmək olur)

KələpurKələpur süfrəyə verildikdə limon və şüyüdlə bəzəyirik.

KələpurKələpurNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 6331   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

turlar.az

həkim məsləhəti qadin dunyasi sac duzumleri qadin saytlari ana və uşaq toy qabağı ureyin isemik xestelikleri kosmetika yumurta xanım az sekis itburnu sirin qogal