Kəsilmiş qarpızı soyuducuda neçə gün saxlamaq olar? - VACİB QAYDALAR
Yayda qida zəhərlənmələrinin sayı kəskin artır. Bir çox hallarda bunun səbəbi qarpız olur.
Kəsilməmiş qarpız uzun müddət ərzində saxlanıla bilir və öz xüsusiyyətlərini itirmir. Lakin kəsiləndən sonra qarpızı mümkün qədər tez yemək lazımdır ki, kəsilmiş qarpızda ziyanlı mikroblar sürətlə çoxalmağa başlayır.
Masanın üzərində saxlanılan qarpız artıq 2-3 saatdan sonra təhlükə mənbəyinə çevrilir və belə qarpızı yeyən insan zəhərlənə bilər.
Kəsilmiş qarpızı soyuducuda 2 sutkadan artıq saxlamaq olmaz.
Dediklərimiz həmçinin yemişə də aiddir.
f Paylaş