Kəsmikli piroq heyva ilə. Çox dadlıdır
Bu piroq çox dadlı və zərif alınır.
 
 Lazım olan məhsullar:
 
 Un - 2,5 stəkan
 
 Kərə yağı - 200 qr
 
 Şəkər tozu - 1,5 stəkan
 
 Qabartma tozu - 1 çay qaşığı
 
 Kəsmik - 500 qr
 
 Yumurta - 2 dənə (orta ölçüdə)
 
 Vanilin - 1 çay qaşığı
 
 Duz - 1 çimdik
 
 Hazırlanması
 
 1. Yağı kiçik tikələrə doğrayın və əllərinizlə unla və 1/2 stəkan şəkər tozu ilə qarışdırın (ovuntu kimi alınmalıdır). Duz və qabartma tozu əlavə edin və yenə yaxşı qarışdırın.
 
 2. Heyvanı yuyun, 4 hissəyə bölün, ortasını kəsin və ətçəkən maşınından keçirin (qabığı soyulmur).
 
 3. Kəsmiyi ələkdən sıxıb, yumurta, qalan şəkər tozu və vanilinlə yaxşı qarışdırın.
 
 4. Formaya perqament kağızı sərin, kağıza kərə yağı çəkin.
 
 5. Formanın dibinə xəmirin yarısını tökün.
 
 6. Xəmirin üzərinə əvvəl kəsmikli içlik, sonra isə heyvanı qoyun və səliqə ilə yayın.
 
 7. Üzərinə qalan xəmiri tökün.
 
 8. Piroqu əvvəlcədən 180 C kimi qızdırılmış sobada 35-40 dəqiqə ərzində bişirin.
 
 9. Piroq bir qədər soyuyandan sonra üzərinə şəkər kirşanı səpin.
 
 Nuş olsun!
 
 Milli.Az / news.milli.az

 







  Hakışta
  Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
  Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
  Özcan yenidən Bakıda konsert verdi - FOTOLAR
  Yaşıl çay gündə nə qədər və nə zaman içilməlidir?
  Hande ilə Barışın serialı uğursuz oldu
  Binadan yıxılaraq ölən İlqarın FOTOSU
  C vitamininin payızda faydaları
  "Muğam kostyumdan ibarət deyil" - Geyim qalmaqalı böyüyür
  Xalq artisti Röya konsertindən danışdı: 'Darıxıblar, özümü onlardan əsirgəmədim
  Səhər yeməyində çörək yeyənlər iki dəfə düşünsün
  Əzələ kramplarının əsl səbəbi gözləniləndən fərqli imiş