Kişilərin sevdiyi bu içki orqanizmi içəridən MƏHV EDİR

Kişilərin sevdiyi bu içki orqanizmi içəridən MƏHV EDİRBir çox insan pivəni zərərsiz, yüngül və "istirahət etdirici" bir spirtli içki kimi qəbul edir. Axşam işdən sonra bir şüşə pivə içmək adiləşmiş vərdişə çevrilib.
Milli.Az Rusiya mətbuatına istinadən xəbər verir ki, narkoloq Ruslan İsayev bu barədə xəbərdarlıq edib.
"Gündəlik hətta bir şüşə pivə belə aludəçiliyin ilk əlaməti ola bilər".
Alkoqolizmin başlanğıcı rituallardan keçir
Məsələ yalnız qəbul edilən miqdarda deyil, eyni zamanda alkoqolla yaranan emosional bağlılıqda da gizlidir. Əgər insan pivəsiz rahatlaşa bilmirsə, əsəb və narahatlıq yalnız içkidən sonra keçir, bu artıq narahatedici siqnaldır.
"Nəzarətsiz içki qəbulu asılılığın əsas göstəricilərindəndir", - deyə mütəxəssis bildirir.
Başqa bir əlamət isə istirahət, hobbi və ya yaxınlarla vaxt keçirmək kimi fəaliyyətlərə qarşı marağın azalması, yerinə pivənin seçilməsi ola bilər.
Asılılıq testi: Özünüzü yoxlayın
Narkoloq sadə bir test təklif edir: bir həftəlik pivədən imtina edin. Əgər bu müddətdə sizi narahat edən düşüncələr, əsəbilik və ya pivəyə qayıtmaq arzusu yaranarsa, bu artıq asılılığın formalaşdığını göstərə bilər.
Zərər yalnız psixoloji deyil
Pivə yalnız psixoloji deyil, eyni zamanda fiziki sağlamlığa da ciddi ziyan vurur. Onun tərkibində olan etanol, siyuş yağları və fitoestrogenlər (bitki mənşəli hormonlar) hormonal tarazlığı poza bilər. Bu isə aşağıdakı fəsadlara yol aça bilər:
Ürəyin həddindən artıq yüklənməsi
"Pivə ürəyi" sindromunun inkişafı miokardın genişlənməsi və ürək çatışmazlığı, xüsusilə kişilərdə hormonal pozğunluqlar yaradır.
Nəticə olaraq qeyd edə bilərik ki, pivənin müntəzəm qəbulu zərərsiz bir vərdiş deyil, orqanizmin içəridən yavaş-yavaş məhv edilməsidir.
Hüseyn
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 916   Tarix: 27 aprel 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Zərərli olduğu deyilən pendir növləri demensiyanın qarşısını alırmış

Pendirin istehlakı demensiyanın qarşısını almağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, İsveçli alimlər yağlı süd məhsulları, xüsusilə yağlı pendirlər və krem məhsullarının demensiya riskini azalda biləcəyini müəyyən ediblər. Araşdırmad

.

Niyə gündə mütləq 3 dəfə yemək yeməliyik?

Gündə üç dəfə yeməkdən imtina insanın maddələr mübadiləsini pozaraq hormon balansına mənfi təsir göstərə və qida maddələrinin çatışmazlığına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq və endokrinoloq Viktoriy

.

Dərmansız boğaz ağrısının qarşısını almağın 5 yolu

Mütəxəssislər bildirirlər ki, boğaz ağrısı hər zaman dərman istifadəsi tələb etmir. Xüsusilə mövsüm dəyişiklikləri zamanı sadə və təbii üsullarla boğazı qorumaq mümkündür. . həmin yolları sizə təqdim edir:. İlıq duzlu s

.

Güclü qrip dalğası gəlir - Təyyar Eyvazovdan XƏBƏRDARLIQ

"Havaların kəskin soyuduğu qış ayları epidemioloji cəhətdən əsasən hava-damcı üsulu ilə ötürülən qrip və digər kəskin respirator virus imfeksiyalarının yayılması üçün əlverişli şərait hesab olunur". . xəbər veri

.

Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir

Toyuq ətindəki rənglər həm ət yağlılığı, həm də təzəlik səviyyəsi barədə ipucu verir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə ağımtıl və açıq çəhrayı ənglər adətən yağlılıq və birləşdirici toxumaların paylanmasın

.

Yaşlandıqca niyə özünəinam zəifləyir?

Orta yaş dövründə özünə inamın azalması gələcəkdə demensiya riskinin artması ilə əlaqəlidir. Bu nəticəyə London Universitet Kollecinin alimləri gəlib. Araşdırmanın aparıcı müəllifi Filip Frank bu barədə Independent nəşrin

.

Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları

Müasir həyat tərzi, qeyri-sağlam qidalanma, hava çirkliliyi, stress və kimyəvi maddələr orqanizmdə toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Bu toksinlər zamanla həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər

.

Sink çatışmazlığı nələrə səbəb olur? - problemi aradan qaldırmağın yolları

Sink insan bədəni üçün həyati əhəmiyyət daşıyan minerallardan biridir. O, immun sistemi, dəri və saç sağlamlığı, dad və qoxu hissi, həmçinin hamiləlik və uşaqlıq dövründə sağlam böyümə üçün vacibdir. İnsan bədəni sinki öz

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

turlar.az

reseptler həkim məsləhəti yay geyimləri 2025 ev dekorasiyası findiq qabiginin faydalari qanda viruslar sözlü şəkillər kosmetika zehmet ve zinet sac duzumleri laylalar vətən həsrəti dovsan