Kökəldir, yoxsa arıqladır? - Kollagen haqqında bilmədikləriniz

Kökəldir, yoxsa arıqladır? - Kollagen haqqında bilmədiklərinizKollagen eynilə hialuron turşusu kimi insan orqanizmində təbii olaraq istehsal olunan zülaldır. Dəri və birləşdirici toxumalar da daxil olmaqla, bir çox toxumanın sağlamlığı üçün zəruri hesab olunur.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, kollagen bir çox qida əlavələrində mövcuddur və qocalma ilə mübarizə aparmağa kömək edir.
Xüsusilə dəri, sümüklər, vətərlər, qığırdaqlar üçün vacibdir.
Bu zülalın istehsalı zamanla azalır. Buna görə də, gözəl dəriyə sahib olmaq və oynaq sağlamlığını qorumaq istəyənlər kollagen əlavələri qəbul edirlər.
Qida əlavələrinin əksəriyyətində dəniz kollageni olur. Dəniz kollageni insan orqanizmi tərəfindən təbii olaraq istehsal olunana ən yaxın kollagenlərdən biridir.
Kollagenin yağ və əzələ kütləsinə təsiri var. Birincini azaldır və ikincini dəstəkləyir. Buna görə də kilo almağa və ya itirməyə səbəb olduğu iddia edilir.
Kollagen kökəldir?
Kollagenin 1 qramı 4 kalori təşkil edir. Qida əlavələri çox vaxt təxminən beş qram dəniz kollageni ehtiva edir. Bu, gözardı ediləcək qədər az deyil.
Bununla belə, qeyd etmək lazımdır ki, kollagen bir zülaldır. Yəni yağ və ya şəkər tərkibli digər qidalarla müqayisədə kalori burada elə böyük əhəmiyyət kəsb etmir.
Üstəlik, zülal qəbulunun çəki artımını tənzimləyən müxtəlif hormonlara təsir edərək maddələr mübadiləsini sürətləndirdiyi və iştahı azaltdığı uzun illər öncə sübut edilib.
Kollagenin toxluq hissini artırmaqda və qida qəbulunu məhdudlaşdırmaqda digər zülallardan daha təsirli olduğu da məlumdur.
Nəticədə kollagen kökəltmir, əksinə qida qəbulunu azaldır və arıqlamağı asanlaşdırır.
Digər tərəfdən, kollagen mütləq balanslaşdırılmış pəhriz, eləcə də idmanla müşayiət edilməlidir. Beləliklə, yaxşı əzələ kütləsinə və sürətli maddələr mübadiləsinə sahib olaraq ideal çəkidə qala bilərsiniz.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 903   Tarix: 14 iyul 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Alzheimerlə mübarizədə yeni ümid

Alzheimer xəstəliyi zamanı yaddaşı yaxşılaşdırmağın yolu tapılıb. xəbər verir ki, bunu Oslо Universitetinin alimləri müəyyən ediblər. Məlumata görə, NAD⁺ molekulunun səviyyəsinin artırılması Alzheimer xəstəliyinin inkişafınd

.

İnternetdən yemək sifariş etməyin - SƏBƏB

Son zamanlar sosial şəbəkələrdə satılan müxtəlif "diyetik hazır qidalar", "fit çərəzlər", "detoks menyular" və "kalorisi az paket qidalar" böyük populyarlıq qazanıb. Satıcılar bu məhsulları

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

.

Dünyanın ən zərərli 10 qidası - Yeməyən yoxdur

Dünyada ən zərərli qidaların siyahısı açıqlanıb. xəbər verir ki, qida ekspertləri gündəlik həyatda geniş istifadə olunan bəzi məhsulların sağlamlığa ciddi mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirir. Araşdırmalar nəticəsind

.

Xəstəxanalara pul "tökməyə" ehtiyac yoxdur - Evdə də "sağalmaq" olurmuş

Xroniki yorğunluğun gizli səbəbi aşkarlanıb. xəbər verir ki, "Mount Sinai" tibb məktəbinin alimləri xroniki yorğunluq sindromunun əsas səbəblərindən birini müəyyən ediblər. "Frontiers in Medicine" jurnalınd

.

Dünyada ilk dəfə hamilə qadın qarın boşluğu açılmadan əməliyyat olundu

Dünyada ilk dəfə olaraq İsrailin Petax-Tikva şəhərində yerləşən Rabin Tibb Mərkəzinin həkimləri hamiləlik dövrünün sonlarında olan qadın üzərində qarın boşluğu açılmadan robotlaşdırılmış əməliyyat həyata keçiriblər. -a istinadə

.

Qışda qadınlarda istəksizliyin səbəbi açıqlandı

Soyuq aylarda seksual istəkdə azalma bir neçə amillə bağlıdır. xəbər verir ki, bunu Florida Psixoanalitik Mərkəzinin seksoloqu Mindy DeSeta "Tyla" nəşrinə açıqlamasında bildirib. Gün işığının azalması, qalın v

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

turlar.az

geyim və ayaqqabılar kosmetoloq toy gecesi gelinlikler qadın hamilələrin qidalanması banan pirojnasi kosmetika xanım az atalar sözü hakista sozler atalar sözləri kurtlar vadisi