Kokteylin faydaları

Kokteylin faydalarıKokteyl alkohollu və alkoholsuz içkilərin qarışımından hazırlanan içkidir. Kokteyl servis edilərkən onun miqdarını 150 ml-dən çox artırmırlar. Kokteylin tərkibində bir çox komponentlər var.
İlk dəfə kokteyl və onun hazırlanması barədə 1806-cı ildə Nyu Yorkda çıxan "Balance" qəzetində məlumatlar yayılmışdır.
Bir çoxları kokteylin 200 ildən çox yaşı olduğunu söyləyirlər. Əvvəllər kokteyl iri çəlləklərdə qarışdırılaraq hazırlanmış və sonra şüşələrə doldurmuşlar. İlk dəfə 1862-ci ildə kokteyl haqqında məlumat kitabçasını barmen Ceri Tomas yazmışdır. O müəllifi olduğu kitabda müxtəlif növ kokteyllərin hazırlanması qaydalarını və tərkibini yazmışdır. Sonradan barmen yeni kokteyl reseptləri olan kitablar yazmış və kitablar yüksək tirajla satılmışdır.
Hazırlanma qaydasınadan asılı olaraq kokteyllər müxtəlif növ olur:
* hazır şəkildə satılan və birbaşa qədəhə süzülən
* stəkanda qarışdırılaraq hazırlanan
* qarışdırıcıda hazırlanan
* blenderdə qarışdırılan.
Kokteylin ən yaxşı xüsusiyyəti onun alkoholsuz içki olmasıdır. Son illərin ən məşhur kokteyli oksigenli kokteyldir. Kokteylin köpüyəbənzər maddə olması və tərkibində olan meyvələr onun vitaminlə zəngin olmasının göstəricisidir. Oksigenli kokteyl oksigenli kokteylerdən hazırlanır. Bu zaman onun tərkibində olanlar qarışdırılmaqla yanaşı, həm də oksigenləşdirilir. 400 ml kokteyl hazırlamaq üçün 100 qr təbii komponentləri(təbii və təzə sıxılmış şirə, süd və s.), 2 qr köpük əmələ gətirən maddə lazımdır. Hazırlanması üçün qarışım oksigenlə zənginləşdirilir. Mədəyə düşən kokteylin tərkibində olan oksigen qısa bir zamanda qana sorulur və qanla orqanizmin bütün toxumalarına daşınır. Bu kokteyl maddələr mübadiləsini normallaşdırır, metobolizmi sürətləndirir və hüceyrələrin oksidləşməsinə səbəb olur. Oksidləşmiş kokteyl xırda kapillyarların yaxşı işləməsinə və immunitetin yaxşılaşmasına səbəb olur. Kapilyarların oksidləşməsi onun tərkibindəki maddələrin orqanizm tərəfindən 2 dəfə daha tez sorulmasına səbəb olur.
Hamilə qadınlara, iri sənaye şəhərlərində yaşayanlara, yaşadığı şəhərdə urbanizasiyanın miqdarı çox olan insanlara, xroniki hipoksiyadan, ürək-damar xəstəliklərindən, yuxusuzluqdan və xroniki yorğunluqdan əziyyət çəkənlərə hər gün kokteyl içmək məsləhət görülür. Təzə meyvə və giləmeyvələrdən hazırlanan kokteyl insan orqanizmi üçün çox faydalıddır. Onun tərkibində çoxlu vitamin və minerallar var. Kokteyl içmək maddələr mübadiləsinin və mədə-bağırsaq sisteminin işinin sürətlənməsinə səbəb olur. Ondan istifadə etmək immunitetin yüksəlməsinə, oksigen balansının saxlanılmasına və piy hüceyrələrinin yanmasına səbəb olur.
Kokteylin zərərli xüsusiyyətləri
Hamilə və uşaqəmizdirən qadınlara tərkibində spirt olan kokteyl içmək məsləhət görülmür. Çoxlu miqdar tərkibində alkohol olan kokteyl içmək əsəb sisteminə pis təsir edir. Bu zəhərlənmələrə və alkohol asılılığına səbəb ola bilir. Öddaşı və sidik kisəsinin daş xəstəliklərindən, hipertoniyadan, astma və tənəffüs yollarının xəstəliklərindən əziyyət çəkənlərə oksigenləşdirilmiş kokteyl içmək məsləhət görülmür. Tərkibindəki meyvələrə qarşı allergiyası olanlara meyvəli kokteyl içmək tövsiyə edilmir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1272   Tarix: 18 noyabr 2020
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Uzun ömrün sirri bu şirniyyatda gizlidir

Uzun və sağlam həyat üçün şirniyyatdan tam imtina etməyə ehtiyac yoxdur. Pəhriz mütəxəssisləri uzunömürlü bölgələrdə yaşayan insanların vərdişlərini nəzərə alaraq sağlam şokoladlı mus resepti hazırlayıblar. e- -a istinadə

.

Bu 4 içki ölümə aparır - Kardioloq siyahını açıqladı: Arasında özünün sevimli içkisi də var

30 ildən çox təcrübəsi olan nyu-yorklu kardioloq Dr. Evan Levin ürəyə ən zərərli 10 içkidən danışıb və dörd əsas təhlükəli içkini vurğulayıb. nypost-a istinadla xəbər verir ki, Starbucks Frappuccino Levinin sevimli içkis

.

Bu formada yatanlar erkən ölə bilər - Araşdırma

Vanderbilt Universitetinin apardığı araşdırma yuxu rejiminin vaxtından əvvəl ölüm riski ilə əlaqəsini ortaya qoyub. e- -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqatda 40-79 yaş aralığında olan 47.00 insanın yuxu vərdişləri beş i

.

Saqqızın tərkibində təhlükəli maddələr var - Ondan imtina etmək daha yaxşıdır

Saqqız, tərkibindəki bəzi hissəciklərə görə sağlamlıq riski yarada bilər. Saqqız uzun müddətdir nəfəsi təravətləndirmək və stressi azaltmaq üçün məşhur üsuldur. Bununla belə, hər kəs onun istifadəsinin mümkün zərərini düşünmür

.

Psixoloji TEST: Sizi daha çox ehtiras, ya ağıl idarə edir? - Bir şəkil seçib öyrənin - FOTO

Sizi daha çox nəyin idarə etdiyini heç düşünmüsünüzmü - ehtiras və ya ağıl? Şəxsiyyət testimizlə psixikanızın dərinliklərinə qərq olun!.  psixologiya və özünü tanıma sahəsində şəxsiyyət testləri xüsusi yer tapıb. Onlar bizi

.

Salatlar üçün hansı soğan uyğundur və bunları istifadə etməyin

Əslində, bütün soğan növləri çiy halda yeməyə uyğun deyil. Əgər yanlış növ soğanı salata əlavə etsəniz, yeməyin dadını poza bilərsiniz. -a istinadən salatlar üçün uyğun və uyğun olmayan soğan növlərini təqdim edir:. Salatla

.

Əlləri tez-tez sabunla yumayın

Bəzi valideynlərin evdə ultra-gigiyena qaydalarına riayət etmək meyli uşaqlarının sağlamlığı üçün fəlakətli nəticələrə səbəb ola bilər. Antibakterial sabunlarla onların ürək-damar xəstəlikləri və nəticədə erkən ölüm risk

.

Ürəyin əsas düşməni: Trans yağların ZƏRƏRLƏRİ NƏDİR?

"Trans yağların ürəyə zərəri var, çünki onlar yaxşı xolesterinin (HDL) miqdarını azaldır, pis xolesterinin (LDL) miqdarını isə artırır. Xolesterin miqdarı artdıqda ürək damarlarında aterosklerotik proseslər başlayı

.

Burun içində yara çıxmasına səbəb nədir?

Burnun içində yaranın çıxmasının bir neçə səbəbi ola bilər. e- -a istinadən xəbər verir ki, ən çox rast gəlinən səbəblər bunlardır:. Quru hava və ya iqlim dəyişiklikləri - Xüsusilə qış aylarında və ya kondisioner altınd

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qadın geyimi geymler 2025 yay kolleksiyasi hicab bağlamaq şəfalı otlar həsrət şəkilləri şorbalar bayatılar narin faydasi yutube ziyafet geyimleri novruz bayramına aid