Kompotun ziyanını bilirsinizmi? - Mütəxəssisdən meyvə xəbərdarlığı

Kompotun ziyanını bilirsinizmi? - Mütəxəssisdən meyvə xəbərdarlığı"Mövsümi meyvə və tərəvəzlərin yeyilməsi mədə-bağırsaq sistemində həzm prosesinə müsbət təsir göstərir. Meyvələrin tərkibində olan sellülozlar mədə-bağırsaq sisteminin işləməsinə kömək edir".
Milli.Az teleqraf.com-a istinadən bildirir ki, bunu açıqlamasında sağlam qidalanma üzrə ekspert-mütəxəssis Məhsəti Hüseynova deyib.
Onun sözlərinə görə, sağlam insan orqanizmi gün ərzində bir stəkan meyvə şirəsi istehlak etməlidir: "Qan azlığı və yaxud digər xəstəliyi olan kəslər daha çox şirə istehlak etməlidirlər. Lazım olan vitamin və mineralların, qidalanmaya xeyirli olan maddələrin daha tez əldə edilməsi üçün şirə içmək vacibdir".
Mütəxəssisin fikrincə, kompot tipli bişirilmiş, konservləşdirilmiş meyvələrin zərərləri faydasından daha çoxdur: "Kompot hazırlanan zaman müəyyən miqdarda şəkər əlavə edilir. Hazırda istehsal olunan şəkərlərin tərkibi də qatqı maddələri ilə zəngindir və bir çox emal prosesindən keçib. Şəkər orqanizm üçün zərərli olan başlıca maddələrdəndir. Kompotla müqayisədə təzə meyvə-tərəvəzin yeyilməsi daha məqsədəuyğundur".
Onun sözlərinə görə, alma və heyva kimi meyvələri qaynadıb içdiyimiz zaman faydalı olduğu kimi, vitamini də itmir: "Buxarda, yaxud az miqdarda suda şəkərsiz olmaq şərtilə heyva və ya almanı qaynadıb içmək mümkündür. Qaynadılmış heyva öskürəyi müalicə edir, bəlğəmgətirici kimi istifadə etmək olar. Həmçinin, qaynadılmış alma ürəyə çox faydalıdır".
Məhsəti Hüseynova bildirib ki, tərəvəz şirəsi meyvə şirəsi qədər faydalı olmasa da, hər ikisi vacibdir: "Orqanizmə gündəlik tələbatını ödəmək üçün qırxdan çox vitamin lazımdır. Buna görə meyvə və tərəvəz şirələrinin öz yeri var. Hər bir meyvə və tərəvəzin tərkibində fərqli vitaminlər var. Yerkökü, çuxundur şirələri xüsusilə qış mövsümündə çox faydalıdır".
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1618   Tarix: 15 dekabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Əməliyyat etdirən qızlar niyə bir-birinə oxşayır? - Adil Qeybulla plastik cərrahiyyənin qorxunc tərəflərini açdı - FOTO

Saxta həkimlər, diplomsuz cərrahlar, əməliyyat qurbanı olan qadınlar son illərin ən böyük sosial problemlərindən birinə çevirilib. Ayda azı 1 dəfə "həkim"lər hansısa neqativ əməlləri ilə gündəmə gəlirlər. Həkim-cərrah

.

Quru əncirin möcüzəvi faydaları

Quru əncir həm dadlı, həm də sağlamlıq baxımından çox faydalı meyvədir. Təbii şəkərləri, lif və vitaminlərlə zəngin olan quru əncir bir çox sağlamlıq problemlərinə qarşı təsir göstərir. xəbər verir ki, əsas faydalar bunlardır:

.

Almanı bu vaxt yesəniz, faydadan çox zərəri olacaq

Mütəxəssislər bildirirlər ki, hər bir qidanın orqanizmə təsiri onun yeyilmə vaxtından asılıdır. Sağlam qida hesab edilən almanın da düzgün zamanda yeyilməsi vacibdir. xəbər verir ki, səhərlər və günorta saatlarında alma bədəndək

.

Gel dırnaq boyaları Avropada qadağan edildi

Avropa Birliyi tərkibində trimetilbenzoil-difenilfosfin-oksid olduğu üçün gel dırnaq boyalarının istifadəsini rəsmən qadağan edib. Teleqraf-a istinadən xəbər verir ki, qadağanın səbəbi gelin tərkibindəki TPO-nun (trimetilbenzoil-difenilfosfin-oksid

.

Musiqinin yaddaşa təsiri elmi cəhətdən isbatlandı

Musiqinin yaddaşa təsiri elmi cəhətdən sübut olunub. xəbər verir ki, nəticələr "The Journal of Neuroscience" jurnalında dərc olunub. Tədqiqatda 130 tələbə iştirak edib. Onlara gündəlik əşyaların şəkilləri göstərildikdə

.

Bu qidalar dişlərinizi qoruyur - Açıqlama

Sağlam təbəssüm üçün D, C, B12 və A vitaminləri vacibdir. xəbər verir ki, stomatoloq və cərrah-parodontoloq Olesya İzqareva bildirib ki, sağlam dişlərin qorunması üçün D ən önəmli vitamindir. O, deyib ki, D vitamini fosfo

.

Mövsüm dəyişikliyi zamanı bədənimizi viruslardan necə qoruya bilərik?

Fəsil dəyişkənlikləri, xüsusilə də yaydan payıza və payızdan qışa keçid dövrləri insan sağlamlığı üçün riskli sayılır. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, bu dövrlərdə havaların dəyişkən olması virus infeksiyalarının yayılmasın

.

Süd vəzi xərçənginin ilkin əlamətləri

Süd vəzi xərçənginin ilkin əlamətlərinə döş qəfəsi nahiyəsində toxumaların sıxılması, dərinin zədələnmə yerindən dartılması, qoltuqaltı limfa düyünlərinin ölçülərinin genişlənməsi və süd verməyən qadınlarda döşdən ifraza

.

Bu balıqları ayda 3 dəfə yesəniz, xərçəng "qapınızı TANIMAYACAQ"

Son araşdırmalar göstərir ki, balıq yemək qadınlarda uzunömürlülüyə və sağlamlığa ciddi təsir göstərə bilər. Ənənəvi olaraq diqqət daha çox iri balıqlara, məsələn, losos və tuna balığına yönəldilsə də, alimlər hesab edirlə

turlar.az

kosmetika mehsullari geyim və ayaqqabılar qadın geyimi islamda qadinlar həyat stili körpələrin qidalanması dogum cantasinda ne olmalidir kosmetika sekisler sac modelleri mekteb oxu az cantalar