Kompotun ziyanını bilirsinizmi? - Mütəxəssisdən meyvə xəbərdarlığı

Kompotun ziyanını bilirsinizmi? - Mütəxəssisdən meyvə xəbərdarlığı"Mövsümi meyvə və tərəvəzlərin yeyilməsi mədə-bağırsaq sistemində həzm prosesinə müsbət təsir göstərir. Meyvələrin tərkibində olan sellülozlar mədə-bağırsaq sisteminin işləməsinə kömək edir".
Milli.Az teleqraf.com-a istinadən bildirir ki, bunu açıqlamasında sağlam qidalanma üzrə ekspert-mütəxəssis Məhsəti Hüseynova deyib.
Onun sözlərinə görə, sağlam insan orqanizmi gün ərzində bir stəkan meyvə şirəsi istehlak etməlidir: "Qan azlığı və yaxud digər xəstəliyi olan kəslər daha çox şirə istehlak etməlidirlər. Lazım olan vitamin və mineralların, qidalanmaya xeyirli olan maddələrin daha tez əldə edilməsi üçün şirə içmək vacibdir".
Mütəxəssisin fikrincə, kompot tipli bişirilmiş, konservləşdirilmiş meyvələrin zərərləri faydasından daha çoxdur: "Kompot hazırlanan zaman müəyyən miqdarda şəkər əlavə edilir. Hazırda istehsal olunan şəkərlərin tərkibi də qatqı maddələri ilə zəngindir və bir çox emal prosesindən keçib. Şəkər orqanizm üçün zərərli olan başlıca maddələrdəndir. Kompotla müqayisədə təzə meyvə-tərəvəzin yeyilməsi daha məqsədəuyğundur".
Onun sözlərinə görə, alma və heyva kimi meyvələri qaynadıb içdiyimiz zaman faydalı olduğu kimi, vitamini də itmir: "Buxarda, yaxud az miqdarda suda şəkərsiz olmaq şərtilə heyva və ya almanı qaynadıb içmək mümkündür. Qaynadılmış heyva öskürəyi müalicə edir, bəlğəmgətirici kimi istifadə etmək olar. Həmçinin, qaynadılmış alma ürəyə çox faydalıdır".
Məhsəti Hüseynova bildirib ki, tərəvəz şirəsi meyvə şirəsi qədər faydalı olmasa da, hər ikisi vacibdir: "Orqanizmə gündəlik tələbatını ödəmək üçün qırxdan çox vitamin lazımdır. Buna görə meyvə və tərəvəz şirələrinin öz yeri var. Hər bir meyvə və tərəvəzin tərkibində fərqli vitaminlər var. Yerkökü, çuxundur şirələri xüsusilə qış mövsümündə çox faydalıdır".
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1392   Tarix: 15 dekabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bir çox xəstəliyin dərmanı olan ananasın İNANILMAZ FAYDALARI

Cənubi Amerikanın isti iqlimində yetişən, şirniyyatlara gözəl bir alternativ olan ananasın faydaları saymaqla bitmir. Ananas çox zəngin kimyəvi tərkibə malikdir. A, PP, C , B qrupu vitaminlər, bir çox vacib minerallar kalium

.

Bu qidaları uşaqlarınıza verməyin - Qızlarda sinə vaxtından tez böyüyür, oğlanlarda isə

Erkən yetkinliyin sürətlə artmasının səbəblərini öyrənmək üçün mütəxəssislər tərəfindən geniş araşdırmalar aparılıb. -a istinadla bildirir ki, araşdırmaların nəticəsinə görə, xüsusilə gənclər tərəfindən çox yeyilən qidaları

.

Yazda ən çox yoluxduğumuz infeksiyalar: Necə qorunaq?

İsti havalar infeksiya xəstəliklərinin artmasına səbəb olub. Bu cür infeksiyalar özünü hərarət, boğaz ağrısı, gözdə qızartılar, ürəkbulanma, öskürək, ishalla özünü büruzə verir. -a istinadən xəbər verir ki, yazda ortaya çıxa

.

Baş nazir qəzəbləndi: Belə uşaqlar "supermarket məhsulu"dur

İtaliyanın baş naziri Corciya Meloni deyib ki, surroqat analıq uşaqlara "supermarket məhsulları" kimi yanaşıldığı "qeyri-insani təcrübə"dir. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Reuters" məluma

.

Mandarinin zərəri faydasından çoxdur – Həkim

Noyabr-dekabrın ən populyar meyvəsi mandarin - narıngi sən demə, qaraciyərə zərərli imiş. "Medicina"ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Nataliya Lazurenko danışıb. "Hər gün mandarin yeyənlə

.

Bu balıq növü xərçəngə səbəb olur

Mütəxəssislər xərçəngə səbəb olan ən təhlükəli balıq növünü açıqlayıblar. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, həftədə ən azı iki dəfə pəhrizinizə balıq daxil etmək lazımdır. . Balıq sağlamlığı qorumaq üçü

.

Kimlərə portağal yemək olmaz? - MÜTƏXƏSSİS AÇIQLADI

Portağal son dərəcə sağlamdır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir. -a istinadən bildirir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir. Onu

.

Yağlı mətbəx dolabların parladacaq üsul

Mətbəxlərdəki dolabı yemək bişirərkən ən çox çirklənən yerlər sırasındadır.   -a istinadən xəbər verir ki, yağ sıçramalarını təmizləmək gecikdirildikdə daha çətinləşə bilər. Mətbəx dolabını parıldadacaq üsulu izah edirik:

.

Qanın tünd rəngdə olması nəyin əlamətidir?

Qan rəngi bədəndəki oksigen miqdarını göstərir. bildirir ki, əgər qanın rəngi açıqdırsa tərkibindəki oksigenin miqdarının kifayət qədər olduğunu göstərir. Əgər qanın rəngi tünddürsə, bu qandakı oksigenin az olduğunu bildiri

turlar.az

sonxeber.az qadin sayti hamiləlik makiyaj instagram maskalar saç üçün kicik biznes qurmagin yollari qadın geyimi toy ucun qisa donlar kosmetika efsaneler usaq geyimleri efsane rus dilini öyrənək novruza aid hakışta