Koronavirus zamanı immuniteti gücləndirmək üçün 20 qəpiklik çarə - Hər gün yeyin!

Koronavirus zamanı immuniteti gücləndirmək üçün 20 qəpiklik çarə - Hər gün yeyin!Bütün dünyada alimlər belə nəticəyə gəliblər ki, koronavirus əsasən immun sistemi zəif olan insanlarda ağır fəsadlar yaradır. Yəni koronavirusun ən effektli "dərmanı" güclü immunitetdir.
İmmun sistemimiz zəifləyir və məhz bu səbəbdən insanlar daha çox virus və soyuqdəymə xəstəliklərinə tutulmağa başlayır. Koronavirus da bu mənada istisna deyil.
Sizə immuniteti möhkəmləndirmək üçün hal hazırda ən faydalı və ucuz məhsulu təqdim edirik. Bu göyərtidir. Bəli, adi göyəti.
Milli.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, göyərti əsl vitamin və mineral anbarıdır. Burada immunitetin yaxşı işləməsi üçün bütün lazım olan maddələr var - A, E, C, B qrupu vitaminləri, orqanik turşular, flavonoidlər, selen, sink, fosfor, dəmir, maqnezium və s.
Həmçinin göyərti immun sistemi üçün vacib olan qidalı liflərlə zəngindir. Bu liflər bağırsaqların faydalı mikroflorasının artmasına kömək edir. Bağırsaq mikroflorası immun sisteminin effektli işləməsində çox böyük rol oynayır. Mikroflora pozulduqda (ona "disbakterioz" deyilir) immun sistemi də zəifləyir.
Odur ki, immun sistemini möhkəmləndirmək üçün hər gün müxtəlif göyərtiləri yeyin.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1287   Tarix: 01 iyul 2020
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Kimyəvi zəhər yükü ən yüksək olan meyvə və tərəvəzlər açıqlandı

Bir qrup mütəxəssisin daxil olduğu Pesticide Action Network UK (Böyük Britaniya Pestisitlərə Qarşı Fəaliyyət Şəbəkəsi) ölkənin hökumət nəzarətində olan kənd təsərrüfatı məhsullarındakı kimyəvi qalıqlara dair məlumatları təhli

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var

Son illər dünyada uşaq ölümlərinin sayı artıb. Bu qorxunc tendensiya erkən doğum nəticəsində dünyaya gələn uşaqlar arasında özünü daha qabarıq şəkildə göstərir. xəbər verir ki, 37 həftədən tez baş tutan doğum erkən doğu

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Nə üçün əsnəyirik və niyə yoluxucudur?

Əsnəmək sadəcə yuxu əlaməti deyil, mürəkkəb bioloji prosesləri işə salır. xəbər verir ki, alimlər bildirir ki, əsnəmək beynin soyumasından, əzələlərin rahatlamasına, stresin azalmasına və diqqətin artmasına qədər bir sır

.

Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı

Alimlər şəkər diabetinin ağız və diş sağlamlığına birbaşa təsir etdiyini müəyyən ediblər. Araşdırmalara əsasən, diabetli şəxslərdə ağız quruluğu, diş çürüməsi, diş əti iltihabı, göbələk infeksiyaları və diş itkisi daha ço

.

Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın

Yeni il ərəfəsində şirniyyatların çoxluğu dişlər üçün risk yaradır. xəbər verir ki, mikrobioloqlar bildirirlər ki, şirniyyat ağıza daxil olduqda dişlərdə yaşayan bakteriyalar onu enerji üçün istifadə edir və bir-iki dəqiq

.

Ofis işçilərinin ən böyük "dərdi" - Həkimdən çarə

Hər bir ofis işçisi ən azı bir dəfə bel ağrısı ilə üzləşib. Bəziləri isə bu problemi daim yaşayır. xəbər verir ki, neyroxirurq Stanislav Timonin açıqlamasında ofis işçilərində bel ağrılarının dörd əsas səbəbini açıqlayıb

turlar.az

toy makiyaji sekilleri qaşların formalari kosmetika mehsullari qış ayaqqabıları üz və bədənə qulluq hakista xina yaxdi ordan burdan kosmetika novruz hakistalari heyati seksi ginekoloq bedii edebiyyat