Koronavirus zamanı immuniteti gücləndirmək üçün 20 qəpiklik çarə - Hər gün yeyin!

Koronavirus zamanı immuniteti gücləndirmək üçün 20 qəpiklik çarə - Hər gün yeyin!Bütün dünyada alimlər belə nəticəyə gəliblər ki, koronavirus əsasən immun sistemi zəif olan insanlarda ağır fəsadlar yaradır. Yəni koronavirusun ən effektli "dərmanı" güclü immunitetdir.
İmmun sistemimiz zəifləyir və məhz bu səbəbdən insanlar daha çox virus və soyuqdəymə xəstəliklərinə tutulmağa başlayır. Koronavirus da bu mənada istisna deyil.
Sizə immuniteti möhkəmləndirmək üçün hal hazırda ən faydalı və ucuz məhsulu təqdim edirik. Bu göyərtidir. Bəli, adi göyəti.
Milli.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, göyərti əsl vitamin və mineral anbarıdır. Burada immunitetin yaxşı işləməsi üçün bütün lazım olan maddələr var - A, E, C, B qrupu vitaminləri, orqanik turşular, flavonoidlər, selen, sink, fosfor, dəmir, maqnezium və s.
Həmçinin göyərti immun sistemi üçün vacib olan qidalı liflərlə zəngindir. Bu liflər bağırsaqların faydalı mikroflorasının artmasına kömək edir. Bağırsaq mikroflorası immun sisteminin effektli işləməsində çox böyük rol oynayır. Mikroflora pozulduqda (ona "disbakterioz" deyilir) immun sistemi də zəifləyir.
Odur ki, immun sistemini möhkəmləndirmək üçün hər gün müxtəlif göyərtiləri yeyin.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1289   Tarix: 01 iyul 2020
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı

Alimlər şəkər diabetinin ağız və diş sağlamlığına birbaşa təsir etdiyini müəyyən ediblər. Araşdırmalara əsasən, diabetli şəxslərdə ağız quruluğu, diş çürüməsi, diş əti iltihabı, göbələk infeksiyaları və diş itkisi daha ço

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Libido artıran qida əlavəsi ilə bağlı xəbərdarlıq - İlk dəfə qeydə alındı: Sağlam qadında belə

Türkiyədə geniş istifadə olunan jenşen qida əlavəsi bağlı diqqətçəkən tibbi hadisə qeydə alınıb. xəbər verir ki, kardio­loq Dr. Sabri Onur Çağlar sağlam qadında yüksək doza jenşen qida əlavəsindən sonra yaranan ciddi rit

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

turlar.az

sac duzumleri gozel gorunmek reseptler makiyaj veten haqqinda atalar sözü erotik geyim firni hazirlanmasi kosmetika brusell bakteriyası arxadan olmaq baldiza aid qiz burcu baldıza aid hakışta