Koronavirusa yoluxma riskini azaltmağın ƏN ASAN YOLU

Koronavirusa yoluxma riskini azaltmağın ƏN ASAN YOLUBir qrup İngilis alim koronavirusa yoluxma ehtimalını 70 faiz azaltmaq üçün yol tapıb.
Milli.Az xəbər verir ki, Lids Universitetinin tədqiqatçıları tərəfindən yaradılan COVID-19 ilə mübarizə mövzusunda qısametrajlı film Böyük Britaniya hökumətinin saytında yerləşdirilib.
Mütəxəssislərin fikrincə, binaların havalandırılması virusa yoluxma riskini əhəmiyyətli dərəcədə azalda bilər. Ancaq zəif havalandırma, əksinə, infeksiya riskini artırır. Bundan əlavə, mütəxəssislər havanın yalnız bina içərisində dolaşmaqla deyil, mütləq küçədən gəlməsinin lazım olduğunu bildirib. Tədqiqatçılar müntəzəm olaraq pəncərələri 10-15 dəqiqə geniş açmağı və otağı havalandırmağı tövsiyə edib.
Öz növbəsində, Vektor Mərkəzindəki xüsusilə təhlükəli infeksiyalar laboratoriyasının müdiri, virusoloq Aleksandr Çepurnov verdiyi müsahibədə havalandırmanın qədim zamanlardan bəri bilinən qapalı yerləri dezinfeksiya etməyin ən təsirli yolu olduğunu söyləyib. Vətəndaşlar əlavə olaraq evdə nəm və rütubətin təmizlənməsi haqqında da unutmamalıdırlar.
Çepurnov əlavə olaraq, geyimləri daha çox idman paltarları üçün olan yuyucu tozlarla yuyulmasını tövsiyə edib, çünki onların tərkibində xüsusi dezinfeksiyaedici komponentlər var. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1350   Tarix: 22 noyabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

.

Qarsız qış sağlamlığımıza zərər vurur - Psixiatr

Tutqun hava və qar örtüyünün olmaması insanın psixi sağlamlığı üçün zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı psixiatr Aleksandr Semçenkov deyib. O bildirib ki, bu hallar səbəbindən səhərlər oyanmaq çətinləşir, apatiya v

.

Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq

Alimlər hüceyrələrin enerji mərkəzləri olan mitoxondriləri yeniləməyin yeni üsulunu tapıblar. "Nanoflower" adlı texnologiya sayəsində sağlam kök hüceyrələrin istehsal etdiyi əlavə enerjinin, zədələnmiş və yaşlanmı

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

turlar.az

kosmetika mehsullari toy gecesi geymler 2025 makiyaj formalari hamilelikde qidalanma evim interyer qatiqli sirniyyat kosmetika baldiz burclerin uygunlugu azərbaycan arxadan olmag vicdan