Koronavirusa yoluxub sağalanlar nə zaman peyvənd olmalıdır?
"Artıq yeni növ koronavirus infeksiyasına yoluxan şəxslər bədənlərində mövcud olan anticismlərin miqdarı aşağı düşəndə peyvənd olunmalıdırlar".
Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, bunu "Vector" adlı xüsusilə təhlükəli infeksiyalar laboratoriyasının keçmiş rəhbəri Aleksandr Çerpurnov deyib.
Onun sözlərinə görə, antikorların sayı tədricən azaldığından onların miqdarı hər yarım aydan bir yoxlanılmalıdır: "Antikor göstəricisi aşağı həddə yaxınlaşdığı an peyvənd vurulmalıdır. Çünki keçirilən xəstəlik ona təkan verəcək və peyvənd daha yaxşı nəticə göstərəcək".
Novosibirsk Dövlət Universitetinin bionanotexnologiya, mikrobiologiya və virusaologiya laboratoriyasının müdiri Serqey Netesov peyvəndin virus infeksiyasının təqlidi olduğunu deyib:
"Bu səbəbdən, xəstəlikdən sonra yaranan antikorun titri mövcud dəyərləri üç-dörd dəfə üstələyirsə, onda həmin şəxs peyvənd olunan insan kimi özünü virusdan qoruyur".
Milli.Az /news.milli.az
Xəbərlər Baxılıb: 600 Tarix: 12 yanvar 2021 f PaylaşYumurtanın faydaları və zərəri
Yumurta ana südündən sonra insanın ehtiyacı olan bütün qida elementlərini saxlayan tək qida qaynağıdır. Son dərəcə bəsləyici və sağlam bir qidadır. Yumurtanın zülal dəyəri. Digər qidalarla müqayisədə ən keyfiyyətli züla
Keşnişin faydaları
Keşniş Aralıq dənizi mənşəli qədim bitki hesab olunur. Keşnişin meyvələrində 1 %-ə qədər efir yağı, 10 %-ə qədər piyli yağ və 10 - 16 % zülal maddələri vardır. Keşnişin meyvələrindən alınan efir yağı xoşa gələn ətirli iy
Çinin "Sinovac" peyvəndi nə qədər effektivdir?
"Hələ aprel ayında Çin peyvəndinin daha tez istehsal və tətbiq olunacağı məlum idi. Həmin peyvəndin həqiqətən də effektiv olacağı və pandemiyanın mərhələlərinin birində insanları xilas edə biləcəyi ilə bağlı müsahibələrimd
Quru paxlanın faydaları
Quru paxla, hər şeydən əvvəl Türk mətbəxinin "olmazsa olmaz" yeməklərindən biridir. Xüsusilə də sağlıq və gümrah bir həyat üçün lifli qidaların faydalı olduğunu iddia edən mütəxəssislər, illərdir quru paxlalılarınd
Üzüm haqqında
Çox faydalı və qiymətli bitkidir. Ona görə də o, dünyanın bir sıra ölkələrində çox qədimdən becərilir. Üzümdən hazırlanan kişmiş, şərbət, xoş ətirli doşab çox faydalıdır. Müəyyən edilmişdir ki, üzümün şirəsində bir sıra müalic
Görmə qabiliyyətini qorumağın qızıl qaydaları
Görmə qabiliyyətinin zəifləməsinə təkcə yaş təsir etmir. Güclü stress görmə qabiliyyətinin kəskin azalmasına təsir göstərə bilər. deyerler.org-a istinadən bildirir ki, göz sağlamlığını qorumaq üçün öncə yaxşı yatmaq lazımdır
Sağlam qida- Qarğıdalı
Qarğıdalı Azərbaycanın dağ və dağətəyi rayonlarında geniş yayılmışdır. Dərman məqsədilə yağından və saçaqlarından istifadə olunur. Saçaqları meyvə yetişən zaman toplanır, kölgəli yerdə və yaxud quruducularda 400C-də qurudulur
Göbələk, kərə yağı... - Koronavirusa qarşı yeni silah
Limon və zəncəfil koronavirus pandemiyasına qarşı güclü vasitə hesab edilsə də, alimlər indi başqa qidaları daha effektiv hesab edir. xəbər verir ki, İngiltərənin Yelizaveta fondu xəstəxanasının həkimləri araşdırıb ki, əhalisind