Kron xəstəliyinin təhlükəsi

Kron xəstəliyinin təhlükəsiBir neçə il əvvəl, kron xəstəliyinin müalicəsinin çətin olduğuna inanılırdı. Lakin son vaxtlar xəstələri normal həyata qaytaran bir neçə terapiya üsulu mövcuddur. Kron xəstəliyi əsasən həzm yolunu zədələyən xroniki iltihabi xəstəlikdir. Bir çox hallarda bu xəstəlik zamanı həzm yolunun sonuncu hissələri zədələnir. Elm adamları hələ də iltihaba nəyin səbəb olduğunu bilmirlər: bunların ya mikroorqanizmlər, ya da toksinlər və ya qida komponentləri olduğuna inanırlar. İltihab bağırsaq mukozasında başlayır və tədricən həzm sisteminin bütün divarlarını əhatə edir.
Kron xəstəliyinin əlamətləri nələrdir?
Bu əlamətlər onun formasından asılıdır: qızdırma, arıqlama, sağ alt peritonda ağrılar, ishal, dəridə səpgilər və s.
Kron xəstəliyi həzm yolunun istənilən hissəsində inkişaf edə bilər və bu səbəbdən müxtəlif xəstələrdə bu xəstəliyin simptomları müxtəlif ola bilər. Xroniki ağrı müxtəlif yerlərdə xarakterizə olunur - yeməkdən sonra güclənərək və defekasiyadan sonra təsiri azalacaqdır. Kron xəstəliyi keçici deyil. Xəstəliyin diaqnostikası zamanı kolonoskopiya, rentgenoloji müayinə, biopsiya, qan analizləri, kompüter tomoqrafiyası istifadə olunur. Xəstəliyin yüngül formalarında, qastroenteroloq, antiinflamatuar dərmanlar, immunosupressantlar və steroidlər təyin edir. Əməliyyat ağırlaşmalar üçün göstərilir.
Kron xəstəliyi olan bütün xəstələr bir qastroenteroloq və əlaqəli mütəxəssislər - koloproktoloq, revmatoloq, ümumi praktiki, endokrinoloq tərəfindən müayinə olunmalıdır. Xəstəliyin müalicəsi dövründə təyin olunan dərmanları qəbul etməli, balanslı və sağlam bir pəhriz etməli, stres və pis vərdişləri aradan qaldırmalısınız. Cərrahi əməliyyat zamanı bağırsağın zədələnmiş hissəsi xaric olunur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1057   Tarix: 29 may 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Möcüzəvi pəhriz - qaraciyərdəki yağı yox edir

Qaraciyərdə piy yığılmasını azaldan pəhriz müəyyən edilib. xəbər verir ki, İsveçin Uppsala Universitetinin alimləri skandinaviya (nordik) pəhrizinin həm qan şəkərini nəzarətdə saxlamağa, həm də qaraciyərdə piy yığılmasın

.

İsti su ilə çimənlərə pis xəbər

Dəri həkimi duşda düzgün yuyunma qaydasını açıqlayıb. xəbər verir ki, dəri həkimi Nikoll Negbenebor bildirib ki, insanların əksəriyyəti duşda səhv üsullarla yuyunurlar. Onun sözlərinə görə duşda əsas məqam suyun düzgün temperaturudur

.

Şizofreniyanın yaranma səbəbi açıqlandı

Bəzi şizofreniya halları insanın öz immun sistemi ilə bağlı ola bilər. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyasının müxbir üzvü, FMBA-nın Federal Beyin və Neyrotexnologiyalar Mərkəzinin direktoru Vsevolod Belousov danışıb

.

İşıqda yatanlara bəd xəbər

Yuxu və oyanma prosesləri melatonin və kortizol hormonları ilə tənzimlənir. xəbər verir ki, Piroqov Universitetinin tibb fakültəsinin mütəxəssisi Aleksandr Vrublevski bildirir ki, düzgün işıqlandırma bədənin yuxuya hazırlaşmasın

.

Terapevtdən elektron siqaretlə bağlı XƏBƏRDARLIQ

"Elektron siqaretə münasibətdə cəmiyyətdə yanlış bir təsəvvür formalaşıb. Bir çox insan düşünür ki, adi siqaret daha zərərlidir və elektron siqaretə keçməklə zamanla siqareti tamamilə tərgitmək mümkün olacaq. Bu yanaşm

.

Bayram axşamı içki içənlərə pis xəbər

Kardioloq bayram günlərində ürək üçün gizli təhlükə barədə xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, kardioloq Bindu Çebrolu bildirib ki, bayramlarda spirtli içki, çox yemək, az yatmaq və su çatışmazlığı ürək ritminin pozulmasın

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Alimlər uzunömürlülüyün sirrini AÇIQLADILAR

Yüz il və daha artıq yaşayan adamlar uzunömürlülüklərinə görə həyat tərzlərindən daha çox genetik kodlarına minnətdar olmalıdırlar. -a istinadən xəbər verir ki, İtaliyada uzunömürlülərin genlərini araşdıran ekspertlərin kəşflər

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

turlar.az

gözəllik məhsulları toy makiyaji sekilleri yay geyimləri 2025 ailə məktəbi toyuqlar haqqinda hüquq və qadın haqları asan kosmetika tapmacalar novruz bayramına aid hakışta haqisda novruz hakışdaları gozde olar