Ləziz "Bişməyən Cheesecake" şirniyyatı
Bu dəfə "Bişməyən Cheesecake" şirniyyatının reseptini təqdim edəcəyik. Dünyanın ən asan hazırlanan şirniyyatı deyə bilərik.
Tərkibi:
1 paket yulaflı biskvit
1 çay qaşığı darçın
4 xörək qaşığı kərə yağı
2 xörək qaşığı kakaolu fındıq kremi (nutella da ola bilər)
1 çimdik duz
1 kasa çiyələk (fərqli meyvələr istifadə edə bilərsiniz)
¼ bardaq şəkər tozu
1 çay qaşığı vanel
1 ədəd jelatin
Hazırlanması:
Biskvitləri darçın, bir çimdik duz, kakao ilə un halına gələnə qədər blenderdən keçirin. Daha sonra yağı əridib, kakaolu fındıq kremini içərisinə əlavə edin.
1 kasa çiyələk, vanil, şəkər tozu və 2 xörək qaşığı qədər suyu qaba əlavə edin. Çiyələk yumşalana qədər bişirilir. Bişən qarışığı blenderdən keçirin.
Başqa bir kasada yenə 1 xörək qaşığı su ilə jelatini yumşaldın. Daha sonra jelatini çiyələkli sousa əlavə edin və jelatin tamamilə əriyənə qədər 1-2 dəqiqə bişirin.
Kremi və şəkər tozunu mikserlə çalın. Daha sonra vanil əlavə edib təkrar qarışdırın. Hazırladığımız çiyələk sousundan 1 stəkan alıb kremə əlavə edin və daha sonra biskvitli qəlibə tökün. Təxminən 2 saat soyuducuda yaxşıca soyudun.
2 saat sonra qalan çiyələkli sousu cheesecakein üzərinə tökün və 30 dəqiqə daha şkafda gözlədin.
Qəlibdən rahat çıxara biləcəksiniz
Xidmət etmədən əvvəl üzərini meyvələrlə bəzəyin. Nuş olsun!
f Paylaş