Lobyalı aş
Ərzaqlar: 
3 st uzun düyü
1 st lobya
3 x.q əridilmiş kərə yağı
duz
Qazmaq üçün:
1 ədəd yumurta
3 x.q qatıq
Üstünə tökmək üçün:
Bəhməz
Şəkər tozu
Hazırlanması:
Lobyanı qabaqcadan 2-3 saat suya qoyub isladirıq. Sonra adi qaydada su toküb tam bişənə qədər qaynadırıq. Bişmiş lobyanı sudan çıxardıb süzürük.
Böyük qazanda su qoyuruq. Suya duz tökürük. (7 litrlik qazana 3-dolu x.q duz) Qaynayanda yuyulmuş düyünü toküb bişiririk. Düyünü tökən kimi qarışdirin ki, bir birinə yapışmasın. Düyü tam bişməmiş süzmək istəyəndə bişmiş lobyanı qazana əlavə edirik. Qarışdırıb süzürük.
Qazmağı hazırlayırıq. Qatıq ilə yumurtanı çalırıq.
Qazana az yağ töküb əridirik.
Bişmiş düyü qarışığından az töküb qatıq qarışığı əlavə edib qazanın dibinə yayıb tarazlayırıq.
Qalan düyünü üstünə əlavə edib yağ töküb dəm almağa qoyuruq.
Düyü 1 saat dəm alır. Qazmaq tutanda aş hazırdı. Süfrəyə verdikdə boşqaba təpəcik şəklində düyü çəkilir, üstünə qazmaq qoyulur və yağ tökülür. Yanında isə bəhməz və şəkər tozu verilir.
Nuş olsun!









Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Üzünüzün daha gənc görünməsi üçün dodaq boyası necə seçilməlidir?
"Vegetarian qadınların uşaqları əqli cəhətdən zəif ola bilər"
Madonna 29 yaşlı nişanlısına ərə gedir
Fahriye məşhur brendin tədbirində
"Game of Thrones" Ukraynada qadağan olunur
Beyin üçün risk yaradan qidalar AÇIQLANDI
Brilliant Dadaşova ilə Afaq küsülüdür
Bu, həyatınızı xilas edə bilər: Qanın laxtalanmasının 5 əlaməti
3 həftədən çox davam edən öskürək bu ölümcül xəstəliyin xəbərçisidir
Bu qidalar səni xərçəng edə bilər - Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir
Efirləri sponsorları olanlar ələ keçirib' - Əməkdar artist